Sayfa 183/186 İlkİlk ... 83133173181182183184185 ... SonSon
Arama sonucu : 1485 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

1. dediğim gibi düşük tondan okullu isyan bayrağı açmış

vestelle petkim arasındaki temel fark vestelin hakim ortağı finansal açıdan zordurumda petkimin değil mali olarak vestel petkimden kat ve kat daha iyi durumda

vestelin toplam finansal borcu:uv:18 milyar kısa vadeli 47 milyar toplam borç 65 milyar tl
    nakit benzeri:2,6 milyar
    ilişkili firmalardan dieğr alacaklar 51 milyar civarında
    net borç sadece 15 milyar gibi görünüyor
    ama borç verdiği firmalar
    Zorlu Holding A.Ş. 15 milyar
    Lentatek Uzay Havacılık ve Teknoloji A.Ş. 19 milyar
    Meta Nikel Kobalt Madencilik Sanayi ve Ticaret A. Ş. 15 milyar
    bu firmalardan lantek ve meta nikel borç ödeme kabiliyeti yok
    zorlu holdingte sıkıntıda
    not şirketleri bu sebeple çöpe indirdi vestel bu firmalara fiktif tahsil etmediği faiz faturası kesiyor ama borç ödeme kabiliyetleri bulunmuyor
    petkimde nette 46 milyar tl borcu var
    ama vestel batık
    zorlu, zorlu center ve para eden varlıklarını satıp kurtulabilir
    gaza gelip insansız hava araçları iha siha üretmişler karşılarındaki rakipte damat olunca zorluya geçmiş oldu tabi
    vestel verim karlılık açısından arçelikten çok çok iyi tek yerde üretim düşük genel yönetim ve pazarlama giderlerine sahip

2.  Alıntı Originally Posted by salimyuna Yazıyı Oku
    Spenc kardeşim petkim de durum şu;
    “Filler tepişir karıncalar ezilirâ€
    Bekleyip sonucu göreceğiz.Ya filler anlaşacak ya kavga büyüyecek.
    Abi yanlış cevap bence. Fil olduğu kısmına katılırım.
    Benim yazdıklarımı okumadın sanırım.
    Genel kurulda söz sahibi olmak isteyen biri sence neden lot miktarını düşürdü genel kurul öncesi? Kaldı ki çok önceleri hatırlarsan yüzde 11 civarı üstündeydi.
    Bunun bir kaç nedeni olabilir!
    Baskalarindada yüksek miktarda lot olabileceğini dusunup ve o kisilerinde genel kurula katılma ihtimalleri ile yüzde 20 yi geçme riskinden kaçınılması.
    Ve bu olasılığın minimize etmek adına elindeki lot miktarını azaltmak, genel kurulda kendisi niye katılmadı sorularını ortadan kaldırmak gibi varyasyonlara gidilmiş olabilir.
    Diğer taraftan bakarsak elinde olduğu lot sayisi hemde bu cent fiyatından genel kurul öncesi azaltmak yerine söz sahibi olmak için daha fazla arttırmaya calisilmaz miydi.
    Ya sen çok iyi niyetlisin ya da ben kötü bakıyorum.
    Bu açıklamama bir farklılık ile düşünceni aktarabilir misin? Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

3. Hadi ben yüzde 20 kuralını bilmiyorum, sende bilmiyorsun. Yahu bu adamlar şirket yönetiyor, onlar bilmiyor olabilir mi? Hiç mümkün mü? Aksine bildikleri için elindeki lot miktarı azaltılmış olası.
    Hem 15 gün olayı nedir? Zaten lot miktarı istenilen soruların oranıni karsilamamissa 15 gün sonra neyi değiştirir. Tek değişen sey bu 15 günde 15 çubukla hisse fiyatı değişir.
    Bu 15 günde senin benim gibi insanlara hayal kurdururken ha bak büyükler var, birşeyler çıkacak gibi bu durumlardan, içerde olanların kalmasını, dışardan geleneklerinde girmesine hayal kurdurur 15 gün.
    Ha bu tezim endeks düşüyorsa ya da dusecekse, Petkim aksine yükselişe geçerse ve toplanmış gibi görünen mallarda artış, hacimli bir yükseliş söz konusu olursa dediklerim çöp olur. Burada özür diler adammışlar derim o büyüklere.
    Karınca olduğumuzda doğru. Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

4. Ne cevap var ne de yorum.
    Tabi bende hissedeyim arkadaşlar benim de param çöp oldu. Alım satım yaptığım karları saymassam.
    Ama insan güvendiği birşeye olumsuz taraftan maalesef bakamıyor. Haliyle de her yapılan hamleden olumlu birşeyler olacak diye bekliyor.
    Örnek oy gerektirmeyen bir soru vardı ve hatta şerh dahi koyulabilirdi. Neden sorulmadı? Burayı okuyup toplantıya katilanlarda olduğunu düşünürsek gayette sorulabilirmis aslında.
    Star ortakliginin ilk taksidi odendikten sonraki yıllarda star kar dağıtımı ortaklarına yaptı mı yapmadı mı?
    Yapmadiysa neden yapmadı, yaptıysa da Petkim ilk taksit olan ve aynı zamanda son taksiti olan aradan geçen yillarda ortaklığı oranında neden temettü verilmedi, geçmiş yıllar hakkı baki olmasına karşın.
    Bu sorunun cevabı için çoğunluğun olması gerekmiyor değil mi?
    Ha cevap temettü verilmedi diye kestirip atılabilir sorun şu ki stardaki kar paydaslarina verilmiyor mu? Üyelere vs . Öylece duruyor mu? Ytd

5. Salim baba sizin katilanlar hiç soru sormadı mı? Niye katıldılar o zaman. Çay kurabiye dagitmislar mı bari. Öldüm gulmekten
    . Bari oradan yeselermis.. Ytd

6. 6 tane ziyaretçi ama bir kelam yazan yok. Ne teknik ne fikir.
    Yazında birazda ben okuyem. Ytd

7. Bu arada siliyorum fikirlerimi okuyan zaten okumuştur..

8. Yarın yeni ay yeni umutlar her ay ve her yıl olduğu gibi. 50 centin ne diyorduk, pandemide tarihi düşüş 33 cent sonrasında. Yahu 40 centteyiz tavşan geçiyorlar ne ucu belli ne de kıçı.. ytd

Sayfa 183/186 İlkİlk ... 83133173181182183184185 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •