Sayfa 102/105 İlkİlk ... 25292100101102103104 ... SonSon
Arama sonucu : 834 madde; 809 - 816 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - X

1.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Bir sorum olacaktı,ddkkm'de geçen sefer imamoğlu operasyonu sonrası vade dönüşü olduğu için faiz alamadık,görünen bu sefer de aynısı olacak.faiz 21,25 idi.

Bu döviz fonlarına baktım,risk düzeyleri 5-6 gibi.Bunlarda anaparadan kayıp mümkün mü? Şu ana kadar bu fonlardan hiç almadığım için bilgim yok.25000 doların 1 ay sonra 24900 dolar olma ihtimali var mı?

Öyleyse gidip aktifbanktan 4 ile bağlarım daha iyi.
    Döviz fonlarının risk değeri yüksek oluyor içeriğine göre 5,6,7 gibi risk değerleri olan fonlar var. Elbette kayıp yaşanabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Döviz fonlarının risk değeri yüksek oluyor içeriğine göre 5,6,7 gibi risk değerleri olan fonlar var. Elbette kayıp yaşanabilir.
    Risk düzeyi düşük,sadece döviz mevduat..vb içeren fonlar var mı?

3. Döviz fonları için tavsiyeniz var mı?

Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Bir sorum olacaktı,ddkkm'de geçen sefer imamoğlu operasyonu sonrası vade dönüşü olduğu için faiz alamadık,görünen bu sefer de aynısı olacak.faiz 21,25 idi.

Bu döviz fonlarına baktım,risk düzeyleri 5-6 gibi.Bunlarda anaparadan kayıp mümkün mü? Şu ana kadar bu fonlardan hiç almadığım için bilgim yok.25000 doların 1 ay sonra 24900 dolar olma ihtimali var mı?

Öyleyse gidip aktifbanktan 4 ile bağlarım daha iyi.
    3ayda 4.5 faiz verdi yani ddkm

5.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Döviz fonları için tavsiyeniz var mı?
    ZP6, DAS Ons vesaire.

6.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    ZP6, DAS Ons vesaire.
    %15 stopaj olmasa döviz fonunu anlarım da getiriden %15 devlete vermek saçma geliyor, doğrudan döviz al..

7.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Risk düzeyi düşük,sadece döviz mevduat..vb içeren fonlar var mı?
    TL. ile döviz fonu alacaksanız DAS ve NCS.

Dolar ile alacaksanız NCS

Bu fonların getirileri üzerinden %15 stopaj var. İster tl ister dolar getiri olsun kazanç kısmından %15

8.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    %15 stopaj olmasa döviz fonunu anlarım da getiriden %15 devlete vermek saçma geliyor, doğrudan döviz al..
    Yalnız, şöyle bir durum var sanırım. Belki onu kastettiniz. Fonu USD ile alırsanız anaparanızın dolar değeri artarsa ondan stopaj alınmıyor. Sadece fondan elde ettiğiniz gelirin stopajı alınıyor. Yani yatırdığınız dolar aynı kalır. Diyelim ki fon 10% getirdi yıllık dolar bazında. yani 100 dolarımız 110 dolar oldu. Sadece 10 doların vergisini ödersiniz.

Diyelim ki dolar ikiye katladı. 100 dolar da 2 kat artar TL olarak. Yeni gelen 10 doların TL vergisini ödersiniz.

Yani dövizle alırsanız fonları (ben ZP6 ile yapmıştım) Üstüne eklenen ekstra doların vergisini ödersiniz. Yani 100 dolar yine yerinde duruyor.

Boşta duracağına fon mantıklı. Ekstra fon ne kazandırsa o da bir şeydir vergi sonrası. Anapara zararı olursa fon nedeniyle, o ayrı. Ama sağlam fonlar da önemli.

Ben öyle yapmıştım. Şu anki düzenlemeler nedir, bilemem.

Sayfa 102/105 İlkİlk ... 25292100101102103104 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •