Sayfa 103/108 ÝlkÝlk ... 35393101102103104105 ... SonSon
Arama sonucu : 858 madde; 817 - 824 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý) - X

1.  Alýntý Originally Posted by canlý Yazýyý Oku
    TL. ile döviz fonu alacaksanýz DAS ve NCS.

Dolar ile alacaksanýz NCS

Bu fonlarýn getirileri üzerinden %15 stopaj var. Ýster tl ister dolar getiri olsun kazanç kýsmýndan %15
    Demek ki deðiþmiþ. Ben sanýyordum ki 100 dolarýmýz 110 dolar olursa sadece 10 dolarýn vergisini öderiz. 100 dolar ayný kalýr USD/TRY artýþý olsa da 100 dolarlýk tl kar cepte kalýr zannettim. Ben alalý zaman oldu. Burada vergi avantajý var deniyordu. ZP6 almýþtým. Ancak elimdeki USD ile almýþtým.

2.  Alýntý Originally Posted by sathyz Yazýyý Oku
    Demek ki deðiþmiþ. Ben sanýyordum ki 100 dolarýmýz 110 dolar olursa sadece 10 dolarýn vergisini öderiz. 100 dolar ayný kalýr USD/TRY artýþý olsa da 100 dolarlýk tl kar cepte kalýr zannettim. Ben alalý zaman oldu. Burada vergi avantajý var deniyordu. ZP6 almýþtým. Ancak elimdeki USD ile almýþtým.
    Hayýr deðiþen bir þey yok. Doðru yazmýþsýnýz. 100 dolarýnýz 110 dolar olduðunda kazancýnýz 10 dolar olur. 10 dolarýn %15 i vergiye tabidir. Yani 1,5 dolar.

3.  Alýntý Originally Posted by paramanya Yazýyý Oku
    3ayda 4.5 faiz verdi yani ddkm
    Geçen sefer imamoðlu operasyonuna denk gelmeseydim yine dolar bazýnda para artacaktý.400 dolar karþýlýðý tl getirisi olacaktý.O zaman faizi 40-41 idi.Sonrasý 3 aya 21,25 verdiler.Baþbaþa dolar kuru 39,60.

TL'e çevirip yapýnca halkbankasý 1 kez avantajlý dolar kurundan (ihracatçýya verdikleri) tekrar dolara dönüþ hakký veriyor,ama bunu yazýlý verin deyince kabul etmediler.Ben de risk almak istemediðim için þimdiye kadar DDKKM devam ettim ama bu ay çýkýyorum artýk.
    Dolarý 6 aylýðýna bankaya bedavaya vermiþ olduk.

4.  Alýntý Originally Posted by Midichlorian Yazýyý Oku
    Risk düzeyi düþük,sadece döviz mevduat..vb içeren fonlar var mý?
    Ncs ve das.Bende das var.Döviz fonlarý akmasa da damlýyor öyle ahým þahým bir getiri býrakmaz.Dövizde olanlar için fazla bir alternatif de yok fonlar dýþýnda eurobond ve abd borsalarý kalýyor geriye.

5.  Alýntý Originally Posted by Midichlorian Yazýyý Oku
    Geçen sefer imamoðlu operasyonuna denk gelmeseydim yine dolar bazýnda para artacaktý.400 dolar karþýlýðý tl getirisi olacaktý.O zaman faizi 40-41 idi.Sonrasý 3 aya 21,25 verdiler.Baþbaþa dolar kuru 39,60.

TL'e çevirip yapýnca halkbankasý 1 kez avantajlý dolar kurundan (ihracatçýya verdikleri) tekrar dolara dönüþ hakký veriyor,ama bunu yazýlý verin deyince kabul etmediler.Ben de risk almak istemediðim için þimdiye kadar DDKKM devam ettim ama bu ay çýkýyorum artýk.
    Dolarý 6 aylýðýna bankaya bedavaya vermiþ olduk.
    Benimde %40 faiz ve 0 stopajla 1 yýl baðlamýþ olduðum ddkkm'lerin biri 10 Haziran diðeri ise 1 Aðustos vade dönüþleri.Tekrar kur korumalý yapmak mantýklý gelmiyor %23 faiz + stopaj hiç bir avantajý kalmadý ddkkm'lerin.Tl'de kalmakta istemiyorum (tl olarak serbest fonlara yatýrýmým var) dolara dönerim aklýmda eurobond var olmadý döviz fonuna park edeceðim.

6. Mayýs

Ýto 2,83
    Enag 3,66

Tüik az sonra geliyo çaylar poðaçalar yeniyor þu an

7.  Alýntý Originally Posted by Mombasa kampala Yazýyý Oku
    Mayýs

Ýto 2,83
    Enag 3,66

Tüik az sonra geliyo çaylar poðaçalar yeniyor þu an
    1,53

8.  Alýntý Originally Posted by yolgider Yazýyý Oku
    Benimde %40 faiz ve 0 stopajla 1 yýl baðlamýþ olduðum ddkkm'lerin biri 10 Haziran diðeri ise 1 Aðustos vade dönüþleri.Tekrar kur korumalý yapmak mantýklý gelmiyor %23 faiz + stopaj hiç bir avantajý kalmadý ddkkm'lerin.Tl'de kalmakta istemiyorum (tl olarak serbest fonlara yatýrýmým var) dolara dönerim aklýmda eurobond var olmadý döviz fonuna park edeceðim.
    1 milyon liralýk dolar için 1 yýlda yaklaþýk güncel kurla 3500 dolar býrakýr. Gayet iyi. Net %11 dolar faizi demek.

Sayfa 103/108 ÝlkÝlk ... 35393101102103104105 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •