Sayfa 658/659 İlkİlk ... 158558608648656657658659 SonSon
Arama sonucu : 5271 madde; 5,257 - 5,264 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    DD den başka rasyolara da bakalım. FK oranı desen FROTO'nunki diğerlerine oranla çok daha yüksek. PD/Ciro desen yine öyle. PEG Rasyosu desen negatif, çünkü reel anlamda karlılık ve ciro düşüyor. Nereden bakarsam bakayım FROTO'nun dünyadaki diğer otomotiv şirketlerine oranla devasa şekilde primli işlem görüyor olmasına bir türlü aklım ermiyor. Demek ki FROTO zihnimizin almayacağı şekilde mükemmelin de mükemmeli, muhteşemin de muhteşemi 10 yıldız bir şirket. Bunun başka açıklaması yok. ��
    Bence zihninizi çok yormayın size gelmiyor ise beğenmediyseniz yatırım stratejinize uymuyor ise eleyin gitsin.
    Yatırım yapanların zihnini bulandırıyor kullandığınız argümanlar sebep olmayın kimseye.
    Yok ben yatırımcının Hızırıyım diyor iseniz ayrı. Lakin ikna olamadım demişsiniz olmayıverin gitsin çok kağıt var alınacak bistte.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    DD den başka rasyolara da bakalım. FK oranı desen FROTO'nunki diğerlerine oranla çok daha yüksek. PD/Ciro desen yine öyle. PEG Rasyosu desen negatif, çünkü reel anlamda karlılık ve ciro düşüyor. Nereden bakarsam bakayım FROTO'nun dünyadaki diğer otomotiv şirketlerine oranla devasa şekilde primli işlem görüyor olmasına bir türlü aklım ermiyor. Demek ki FROTO zihnimizin almayacağı şekilde mükemmelin de mükemmeli, muhteşemin de muhteşemi 10 yıldız bir şirket. Bunun başka açıklaması yok. 😊
    Senin bu analizlerini çok beyefendi buluyorum TH. BIST de ise sokak kavgası / orman kanunları geçerlidir. Yaka paça apış arası kulak ısırma saç çekme sopa çekme şişe kırma silah çekme ne ararsan var.

3. PEG Rasyosu belki de en önemli temel rasyodur çünlü hem FK yı hem de karlılıktaki büyümeyi hesaba katar. Bu rasyonun 0.5 in altında olması hissenin kelepir olduğunu söyler. Nitekim diğer otomotivlerde bu oran genellikle 0.5 in altında. FROTO nun ki ise negatif yani rasyo sonsuz. Demek ki temel analiz FROTO da çalışmıyor. TH ye GÖRE DEĞİL, KARŞILAŞTIRMALI TEMEL ANALİZE GÖRE hissenin 87.5 TL yi hak etmediği ortada.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Tabii bu durum hissenin prim yapmayacağı anlamına gelmiyor. Bize düşen, hisseyi bu seviyelerde tutan güce saygı duymaktır. Ben şahsen bu gücün önünde saygıyla eğiliyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Bence zihninizi çok yormayın size gelmiyor ise beğenmediyseniz yatırım stratejinize uymuyor ise eleyin gitsin.
    Yatırım yapanların zihnini bulandırıyor kullandığınız argümanlar sebep olmayın kimseye.
    Yok ben yatırımcının Hızırıyım diyor iseniz ayrı. Lakin ikna olamadım demişsiniz olmayıverin gitsin çok kağıt var alınacak bistte.
    Havuz olarak takipteyiz. Arbitraj fırsatlarını kovallıyoruz. Yerine göre gama şort, yerine göre gama long. Benim favori hisselerimden biridir bu. 35 yıllık profesyonel borsacıyım, bu tür olaylar zaman zaman karşıma çıkıyor.

6. Beğenmemem kesinlikle söz konusu değil, tam tersine bu hisseye karşı saygı ile karışık hayranlık duyuyorum. Hisseyi bu seviyelerde tutmayı başaran güç artık nasıl bir güç ise tek kelimeyle bravo.

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Senin bu analizlerini çok beyefendi buluyorum TH. BIST de ise sokak kavgası / orman kanunları geçerlidir. Yaka paça apış arası kulak ısırma saç çekme sopa çekme şişe kırma silah çekme ne ararsan var.
    Mathias ben tam da böyle bir ortamda yetiştim. Yabancı kökenli biri olduğumu biliyorsun. Ama nerelisin diye sorsan İstanbul Feriköy'lüyüm derim. 1980 lerin sonu 1990 ların başı 5 sene Ohannes ve Yavri üstattların yanında yetişmiş biriyim ben. Bakma benim beyefendiliğime. Olgunlaşmış halim bu.

8.  Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Onlar da zarar ediyor ama çin devleti destekliyor.
    Yukarıda bahsi geçen muhabbetin globale yayılmış şirketler coğrafi riski dağıtıyor ancak büyümeleri sekteye uğruyor.
    Coğrafi olarak globale yayılmış her şirket baskın ürün satamıyorsa üründe fark yaratamıyorsa rekabette geriye düşüyor çoğunlukla…
    Ytd
    Benim malı kim taşıyor bir türlü çözemedim. Boş verelim Çin'i sayın uzunvade87.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

Sayfa 658/659 İlkİlk ... 158558608648656657658659 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •