Sayfa 107/107 İlkİlk ... 75797105106107
Arama sonucu : 854 madde; 849 - 854 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - X

1.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Benimde %40 faiz ve 0 stopajla 1 yıl bağlamış olduğum ddkkm'lerin biri 10 Haziran diğeri ise 1 Ağustos vade dönüşleri.Tekrar kur korumalı yapmak mantıklı gelmiyor %23 faiz + stopaj hiç bir avantajı kalmadı ddkkm'lerin....
     Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    3 haziran 2024 1 milyon=31 bin dolar
    3 haziran 2025 DDKKM getirisi net 352000
    kur farkı düşüldükten sonra tl bazında 137000 artı getiri,bu da güncel kurla yaklaşık 3500 dolar yapar.
    1 yılda 31000 dolara 3500 dolar getiri

EDİT: sıfır stopajlıymış,o zaman 31000 dolar=1 milyona yaklaşık 4700 dolar net getiri veriyor. net % 15 dolar faizi 1 yılda.
    e zaten sn yolgider de geçmiş yatırımından şikayet etmemiş. bereket versin iyi dolar faizi almış. ama der ki yeni oranlarla cazibesi kalmadı. doğrudur. şöyle ki:

ddkkm yeni faiz oranı %23, stopaj %12
    net faiz % 20,24
    dolar bugün 39,33
    seneye bugün dolar/tl 47,30 ve altında kalırsa dolarına %0 faiz almış olur. alternatif dolar faizi seçeneklerini heba etmiş olur.
    döviz fonları ya da kısa vadeli EB larda yaklaşık %4 faiz getirisi olduğunu düşünürsek..
    %20,24+%4= %24,24
    39,33x1,244= 49 tl

dolar bir bilemedin iki haftaya 40 tl yi geçmezse ne ala derken, 365 gün sonra 49'un üstünde olmayacağına oynamak, hele ki daha nerelere savrulacağı bilinmeyen bu saçma sapan siyasi gerginlik ve ekonomik belirsizlikte sağlam kalp ve cesaret ister.

2.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Pkv bayramda üzmedi.0.7048
    Bakalım bu hafta da merkez bankası ortalama fonlama faizini 49'da tutacak mı?TLREF 45-46 olursa serbest fonlarda da getiri bayağı düşer.

3. Bugün oran alan var mı

4. Borsada sadece banka hisse artıyo eğer faiz indirimi olacak ise serbest den standart PPF geçmek gerekebilir şimdiden.

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    e zaten sn yolgider de geçmiş yatırımından şikayet etmemiş. bereket versin iyi dolar faizi almış. ama der ki yeni oranlarla cazibesi kalmadı. doğrudur. şöyle ki:

ddkkm yeni faiz oranı %23, stopaj %12
    net faiz % 20,24
    dolar bugün 39,33
    seneye bugün dolar/tl 47,30 ve altında kalırsa dolarına %0 faiz almış olur. alternatif dolar faizi seçeneklerini heba etmiş olur.
    döviz fonları ya da kısa vadeli EB larda yaklaşık %4 faiz getirisi olduğunu düşünürsek..
    %20,24+%4= %24,24
    39,33x1,244= 49 tl

dolar bir bilemedin iki haftaya 40 tl yi geçmezse ne ala derken, 365 gün sonra 49'un üstünde olmayacağına oynamak, hele ki daha nerelere savrulacağı bilinmeyen bu saçma sapan siyasi gerginlik ve ekonomik belirsizlikte sağlam kalp ve cesaret ister.
    Teşekkür ederim hocam dediğiniz gibi %40 oran 0 stopajla iyi bir dolar faizi almış oldum ilk vade dönüşüm bugündü yenilemedim.Tl olarak almış olduğum faiz farkını da döviz bürosunda dolara çevirip kur korumalıdan dönen usd ile birlikte eurobond almayı düşünüyorum (2043,2045 veya 2047 vadeli) Bakalım bugün yarın karar vereceğim.
    Eurobondla ilgili şöyle bir stratejim olabilir; Değişik vadelerde 3-4 farklı eurobond alıp iki veya üç ayda bir düzenli kupon ödemesi almak gibi ( kupon ödemelerini de yine sisteme katıp) dolar bazlı sürekli gelir getiren bir yapı kurmak istiyorum.Beni tek düşündüren cds risk puanı tekrar çok fazla artar mı?Malum bir günden diğer güne inanılmaz gündemler gelişmeler oluyor ülkemizde.Ama bir taraftanda belli aylarda düzenli dolar bazlı ek getiri çok cazip geliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim hocam dediğiniz gibi %40 oran 0 stopajla iyi bir dolar faizi almış oldum ilk vade dönüşüm bugündü yenilemedim.Tl olarak almış olduğum faiz farkını da döviz bürosunda dolara çevirip kur korumalıdan dönen usd ile birlikte eurobond almayı düşünüyorum (2043,2045 veya 2047 vadeli) Bakalım bugün yarın karar vereceğim.
    Eurobondla ilgili şöyle bir stratejim olabilir; Değişik vadelerde 3-4 farklı eurobond alıp iki veya üç ayda bir düzenli kupon ödemesi almak gibi ( kupon ödemelerini de yine sisteme katıp) dolar bazlı sürekli gelir getiren bir yapı kurmak istiyorum.Beni tek düşündüren cds risk puanı tekrar çok fazla artar mı?Malum bir günden diğer güne inanılmaz gündemler gelişmeler oluyor ülkemizde.Ama bir taraftanda belli aylarda düzenli dolar bazlı ek getiri çok cazip geliyor.
    Beyanname vermen gerekebilir bir araştır Eurobınd için …

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 107/107 İlkİlk ... 75797105106107

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •