Sayfa 107/108 ÝlkÝlk ... 75797105106107108 SonSon
Arama sonucu : 860 madde; 849 - 856 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý) - X

1.  Alýntý Originally Posted by yolgider Yazýyý Oku
    Benimde %40 faiz ve 0 stopajla 1 yýl baðlamýþ olduðum ddkkm'lerin biri 10 Haziran diðeri ise 1 Aðustos vade dönüþleri.Tekrar kur korumalý yapmak mantýklý gelmiyor %23 faiz + stopaj hiç bir avantajý kalmadý ddkkm'lerin....
     Alýntý Originally Posted by Midichlorian Yazýyý Oku
    3 haziran 2024 1 milyon=31 bin dolar
    3 haziran 2025 DDKKM getirisi net 352000
    kur farký düþüldükten sonra tl bazýnda 137000 artý getiri,bu da güncel kurla yaklaþýk 3500 dolar yapar.
    1 yýlda 31000 dolara 3500 dolar getiri

EDÝT: sýfýr stopajlýymýþ,o zaman 31000 dolar=1 milyona yaklaþýk 4700 dolar net getiri veriyor. net % 15 dolar faizi 1 yýlda.
    e zaten sn yolgider de geçmiþ yatýrýmýndan þikayet etmemiþ. bereket versin iyi dolar faizi almýþ. ama der ki yeni oranlarla cazibesi kalmadý. doðrudur. þöyle ki:

ddkkm yeni faiz oraný %23, stopaj %12
    net faiz % 20,24
    dolar bugün 39,33
    seneye bugün dolar/tl 47,30 ve altýnda kalýrsa dolarýna %0 faiz almýþ olur. alternatif dolar faizi seçeneklerini heba etmiþ olur.
    döviz fonlarý ya da kýsa vadeli EB larda yaklaþýk %4 faiz getirisi olduðunu düþünürsek..
    %20,24+%4= %24,24
    39,33x1,244= 49 tl

dolar bir bilemedin iki haftaya 40 tl yi geçmezse ne ala derken, 365 gün sonra 49'un üstünde olmayacaðýna oynamak, hele ki daha nerelere savrulacaðý bilinmeyen bu saçma sapan siyasi gerginlik ve ekonomik belirsizlikte saðlam kalp ve cesaret ister.

2.  Alýntý Originally Posted by paramanya Yazýyý Oku
    Pkv bayramda üzmedi.0.7048
    Bakalým bu hafta da merkez bankasý ortalama fonlama faizini 49'da tutacak mý?TLREF 45-46 olursa serbest fonlarda da getiri bayaðý düþer.

3. Bugün oran alan var mý

4. Borsada sadece banka hisse artýyo eðer faiz indirimi olacak ise serbest den standart PPF geçmek gerekebilir þimdiden.

5.  Alýntý Originally Posted by shorts Yazýyý Oku
    e zaten sn yolgider de geçmiþ yatýrýmýndan þikayet etmemiþ. bereket versin iyi dolar faizi almýþ. ama der ki yeni oranlarla cazibesi kalmadý. doðrudur. þöyle ki:

net faiz % 20,24
    dolar bugün 39,33
    seneye bugün dolar/tl 47,30 ve altýnda kalýrsa dolarýna %0 faiz almýþ olur. alternatif dolar faizi seçeneklerini heba etmiþ olur.
    döviz fonlarý ya da kýsa vadeli EB larda yaklaþýk %4 faiz getirisi olduðunu düþünürsek..
    %20,24+%4= %24,24
    39,33x1,244= 49 tl

dolar bir bilemedin iki haftaya 40 tl yi geçmezse ne ala derken, 365 gün sonra 49'un üstünde olmayacaðýna oynamak, hele ki daha nerelere savrulacaðý bilinmeyen bu saçma sapan siyasi gerginlik ve ekonomik belirsizlikte saðlam kalp ve cesaret ister.
    Teþekkür ederim hocam dediðiniz gibi %40 oran 0 stopajla iyi bir dolar faizi almýþ oldum ilk vade dönüþüm bugündü yenilemedim.Tl olarak almýþ olduðum faiz farkýný da döviz bürosunda dolara çevirip kur korumalýdan dönen usd ile birlikte eurobond almayý düþünüyorum (2043,2045 veya 2047 vadeli) Bakalým bugün yarýn karar vereceðim.
    Eurobondla ilgili þöyle bir stratejim olabilir; Deðiþik vadelerde 3-4 farklý eurobond alýp iki veya üç ayda bir düzenli kupon ödemesi almak gibi ( kupon ödemelerini de yine sisteme katýp) dolar bazlý sürekli gelir getiren bir yapý kurmak istiyorum.Beni tek düþündüren cds risk puaný tekrar çok fazla artar mý?Malum bir günden diðer güne inanýlmaz gündemler geliþmeler oluyor ülkemizde.Ama bir taraftanda belli aylarda düzenli dolar bazlý ek getiri çok cazip geliyor.

6.  Alýntý Originally Posted by yolgider Yazýyý Oku
    Teşekkür ederim hocam dediğiniz gibi %40 oran 0 stopajla iyi bir dolar faizi almış oldum ilk vade dönüşüm bugündü yenilemedim.Tl olarak almış olduğum faiz farkını da döviz bürosunda dolara çevirip kur korumalıdan dönen usd ile birlikte eurobond almayı düşünüyorum (2043,2045 veya 2047 vadeli) Bakalım bugün yarın karar vereceğim.
    Eurobondla ilgili şöyle bir stratejim olabilir; Değişik vadelerde 3-4 farklı eurobond alıp iki veya üç ayda bir düzenli kupon ödemesi almak gibi ( kupon ödemelerini de yine sisteme katıp) dolar bazlı sürekli gelir getiren bir yapı kurmak istiyorum.Beni tek düşündüren cds risk puanı tekrar çok fazla artar mı?Malum bir günden diğer güne inanılmaz gündemler gelişmeler oluyor ülkemizde.Ama bir taraftanda belli aylarda düzenli dolar bazlı ek getiri çok cazip geliyor.
    Beyanname vermen gerekebilir bir araştır Eurobınd için …

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alýntý Originally Posted by shorts Yazýyý Oku

net faiz % 20,24
    dolar bugün 39,33
    %20,24+%4= %24,24
    39,33x1,244= 49 tl

düzeltme: gece yarýsý kafa karýþmýþ. hesabýn ikinci bölümünde %4 ek getiriyi (fon/eb) terse eklemiþim. doðrusu; bu getiryi de hesaplayýnca 45,72 gibi bir yerde tapi oluyor.

8.  Alýntý Originally Posted by yolgider Yazýyý Oku
    Teþekkür ederim hocam dediðiniz gibi %40 oran 0 stopajla iyi bir dolar faizi almýþ oldum ilk vade dönüþüm bugündü yenilemedim.Tl olarak almýþ olduðum faiz farkýný da döviz bürosunda dolara çevirip kur korumalýdan dönen usd ile birlikte eurobond almayý düþünüyorum (2043,2045 veya 2047 vadeli) Bakalým bugün yarýn karar vereceðim.
    Eurobondla ilgili þöyle bir stratejim olabilir; Deðiþik vadelerde 3-4 farklý eurobond alýp iki veya üç ayda bir düzenli kupon ödemesi almak gibi ( kupon ödemelerini de yine sisteme katýp) dolar bazlý sürekli gelir getiren bir yapý kurmak istiyorum.Beni tek düþündüren cds risk puaný tekrar çok fazla artar mý?Malum bir günden diðer güne inanýlmaz gündemler geliþmeler oluyor ülkemizde.Ama bir taraftanda belli aylarda düzenli dolar bazlý ek getiri çok cazip geliyor.
    rica ederim. uzun vadeli eb larýn getirileri çok daha yüksek evet ama risk de o kadar yükselmiþ oluyor. bahsettiðiniz gibi cds tekrar çok artar ve uzun süre öyle devam ederse kýsa vadelilerde vade sonunu beklerseniz sorun olmaz. totalde baþta verilen getiriyle çýkmýþ olursunuz ancak uzun vadelilerde erken çýkýþta ciddi zarar yazabilir. tabi tersi de mümkün. oldu da iktidar deðiþti vs pozitif tablo oluþtu bu sefer de ciddi + kar yazabilir. zor karar.

bu arada sn kerem34'ün bahsettiði beyan/vergi mevzu çok önemli. dikkate alýn.

Sayfa 107/108 ÝlkÝlk ... 75797105106107108 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •