Sayfa 129/132 İlkİlk ... 2979119127128129130131 ... SonSon
Arama sonucu : 1050 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. KONTR Yatırımcısı Elinde Tutmaya Devam Ederse Ne Olur?
    3 Açıdan Değerlendirelim:
    Tarihsel Perspektif:
    ASELS, 2019-2020 gerilimlerinde %200 yükseldi

SASA, pandemide düşerken 10x yaptı

KONTR da, kriz döneminde altyapı sağlayıcısı olduğu için pozitif ayrışabilir

Finansal Gerçeklik:
    Varlıkları büyüyor

ONE ve Pomega ile üretim artacak

Eurobond süreciyle likidite ve güven artışı

ABD tarifeleri nedeniyle alternatif üretici olarak öne çıkıyor

Hikâye ve Potansiyel:
    Enerji arzı, savunma haberleşmesi ve depolama stratejik ihtiyaçlar

KONTR bu alanların hepsinde aktif

2026 2027 görünümü bozulmadı, aksine güçlendi,

2024 2025 döneminde İsrail-İran krizi, küresel enerji ve güvenlik konularını yeniden en ön sıraya taşıdı.
    Bu da yine KONTR gibi şirketler için sıçrama yapma ihtimalini artırıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    KONTR Yatırımcısı Elinde Tutmaya Devam Ederse Ne Olur?
    3 Açıdan Değerlendirelim:
    Tarihsel Perspektif:
    ASELS, 2019-2020 gerilimlerinde %200 yükseldi

SASA, pandemide düşerken 10x yaptı

KONTR da, kriz döneminde altyapı sağlayıcısı olduğu için pozitif ayrışabilir

Finansal Gerçeklik:
    Varlıkları büyüyor

ONE ve Pomega ile üretim artacak

Eurobond süreciyle likidite ve güven artışı

ABD tarifeleri nedeniyle alternatif üretici olarak öne çıkıyor

Hikâye ve Potansiyel:
    Enerji arzı, savunma haberleşmesi ve depolama stratejik ihtiyaçlar

KONTR bu alanların hepsinde aktif

2026 2027 görünümü bozulmadı, aksine güçlendi,

2024 2025 döneminde İsrail-İran krizi, küresel enerji ve güvenlik konularını yeniden en ön sıraya taşıdı.
    Bu da yine KONTR gibi şirketler için sıçrama yapma ihtimalini artırıyor.
    Şunları da ekleyelim Kontr sahibi ödenmiş sermayesi yaklaşık 5te 1i olan EMKEL'i cuma kapanış itibariyle KONTR piyasa değerinin nerdeyse yarısına getirdi. 8 liralık hisse 40 liraya ulaşırken KONTR 108 lira zirvesinden 22 liraya düştü. Lot satmayacağım demesine rağmen hisse senetlerini JP Morgana devretti. Hisse devredildikten sonra enteresan bir şekilde takasta Deutche 26 milyon takasta artış sağladı. Sonra Deutche lotları her gün 1 milyon 1 milyon eksilmeye başladı. Ve her nedense aynı miktarda 1-1.5 milyon lot Tacirler tarafından hergün satıldı. %20 halka açıklığı olan şirkette şu an halka açıklık %62 ve yüzde 8 de KMT'de bekliyor. Sami ve ortağının %80 olan payı yüzde 30 şu an. Ne kadar şirkete güvendiklerinin sözünün eri olduklarının kanıtı burada saklı bence. Geri alım açıklayamayız paramız yok diyen şirket EMKEL'i rekordan rekora koşturuyor. POMEGA ABD 2026da açılıyordu sözde hala çivi çakıldığı yok. Şirketin nereye gittiğini fiyatlarda göremedikten sonra herşey boş. Bizim şu ana kadar gördüğümüz tek şey tutulmayan sözler, zamanında bitirilemeyen projeler hedeflerin uzağında karlar ve arşa çıkan halka arz edilmiş lotlar oldu.

3.  Alıntı Originally Posted by isbara_alp Yazıyı Oku
    Şunları da ekleyelim Kontr sahibi ödenmiş sermayesi yaklaşık 5te 1i olan EMKEL'i cuma kapanış itibariyle KONTR piyasa değerinin nerdeyse yarısına getirdi. 8 liralık hisse 40 liraya ulaşırken KONTR 108 lira zirvesinden 22 liraya düştü. Lot satmayacağım demesine rağmen hisse senetlerini JP Morgana devretti. Hisse devredildikten sonra enteresan bir şekilde takasta Deutche 26 milyon takasta artış sağladı. Sonra Deutche lotları her gün 1 milyon 1 milyon eksilmeye başladı. Ve her nedense aynı miktarda 1-1.5 milyon lot Tacirler tarafından hergün satıldı. %20 halka açıklığı olan şirkette şu an halka açıklık %62 ve yüzde 8 de KMT'de bekliyor. Sami ve ortağının %80 olan payı yüzde 30 şu an. Ne kadar şirkete güvendiklerinin sözünün eri olduklarının kanıtı burada saklı bence. Geri alım açıklayamayız paramız yok diyen şirket EMKEL'i rekordan rekora koşturuyor. POMEGA ABD 2026da açılıyordu sözde hala çivi çakıldığı yok. Şirketin nereye gittiğini fiyatlarda göremedikten sonra herşey boş. Bizim şu ana kadar gördüğümüz tek şey tutulmayan sözler, zamanında bitirilemeyen projeler hedeflerin uzağında karlar ve arşa çıkan halka arz edilmiş lotlar oldu.
    Sizi şirketin yönetim kurulu başkanı yapsaydık ve bu filmi geriye sarsaydık sizin uygulamalarınız ne olurdu ? merakla bekliyorum.. takip eden herkes şirket pilot koltuğuna otursun ve kendisi yönetimde olsa ne yapardı ? Kendim de biraz zaman talep ediyorum yazacağım ?

4. Yalan soylemezdim, yalancı durumunu düşmedim, zırt pırt ekrana çıkıp yalan söylemezdim, yalancı oğlu yalancı olmazdım,alçak oğlu alcak olmak için tüm enerjimi harcamazdim.

5. kurek sapı ile temel atma fotosu paylaşmazdim mesela, hisse satmayip deyip ac kopekin yala saldırdığı gibi hisse satmazdim mesela, progesiva 2025 te faaliyete geçecek diye mâbadımdan tarih vermezdim, daha neler neler ama bosver.

6. Bu guzellemelerinizin hic bir kiymeti harbiyesi yok Sayin Carizma. Hersey ortada. O kadar sahane bir sirketki patron surekli hisse satiyor. Sizin gorupde patronun goremedigi ne olabilir acaba. Herhalde bu patronlar salak oglu salak ki eurobond ihraci da yapmisken ! Surekli pay satiyorlar. Tutulamayan sozler tutturulamayan hedeflere girmiyorum bile. Sirket su anda benim gozumde Reeder ve Agrotech patronlariyla ayni aeviyede. Bu kadar potansiyeli olan bir sirketi nasil p.c ettiler buyuk basari gercekten.

7. Son olarak su satislar bitsin. Yuksek oranda bedelli bekliyorum sirketten. Patron tahsislide yap(a)madigi mahsubu boylelikle yapmis olur. Boylece hem parasini da kurtarmis olur hemde satilacak pay edinmis olur.

8. Bu hisse özellikle gayri ahlaki uygulamalarla baskılanıyor. Kmt diye bir fon kurup lot satışı mevzusunu by pass edip halka açıklığı %60a çektiler. Hiçbir ihale vs durum olmamasına rağmen emkeli 40 kim yaptı acaba spekülatörler mi? Tahsisli sermaye artırımı yapacam deyip insanları güvendirip. Yok ya fiyat çokmuş vazgeçtim. SPK benim hisselere bedavaya konma planımı engelledi demenin neresi kurumsal bir açıklar mısınız çok merak ediyorum. 70ten sattığım hisseyi iki sene sonra bana 30dan vermediler diye spkya trip atıp kağıdı baskılamanın neresi kurumsal. 3 milyar ihale alıp tacirler üstünden tonla lotu ky yıkmanın neresi kurumsal. Şimdi sizin bahsettiğiniz olaylar gerçekleşse bu şirketin paravan ikinci bir şirket kurup gelen prpjeleri oraya nakletme ihtimali yok mu? Bu adam artık güven laybetti. Maliyetime gelsin saniye dumayacağım. Bir sürü insanın hayalleri çoluk çocuğunun rızkı birikimi emeği hepsini olmadık vaatlerle alıp sonra da hisseyi yüzde 80 basmanın neresi kurumsal yapmayın. Bu işleri yapan yarın kimbilir başka neler yapacak. O yüzden bu şirket ile ilgili övgü dolu paylaşımlara çok canı yanmış onbinlerce mağdurdan biri olarak ben katılmıyorum. Hiç bir inandırıcılık ve güven vermiyor. Televizyonda paramız yok geri alım yapamıyoruz diyip bu kadar sıkıntılı süreçte emkeli 20den 40a sürmek hiç iyi niyetli bir davranış değil. Aldıkları ihslelerin akıbetini de ileride çok sorgulatır. Sami çiftlikbank kadar bir mağdur kitlesi yarattı. Yukarıda da yazdım bir dene önce uzun vadeli kontrolmatik hissesi alanların parası yok oldu sıfırlandı. Düşünün 2 milyon liraya dolar 30ken kontr 80lerdryken 70 bin dolara 25 bin lot kontrolmatik hissesi alıyordunuz şu an paranız 550 bin lirs ve 14 bin dolar ediyor. Bu adam faize yatırsa yaklaşık 3 milyon lirası varken şu an sadece 500 bin lirası var ve çok daha kötü örnekler de var. Bu iş uyduyla robotla çöxülecek bir mevzu değil maalesef. İnsanlar battı psraları emekleri yok oldu. Uzun vade güvenen insanların güvenleri emekleri yok edildi. Üstelik şirket BIST 30 hissesiyken bunlar oldu. Onlarca iş ihale alırken oldu.

Sayfa 129/132 İlkİlk ... 2979119127128129130131 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •