Sayfa 331/334 İlkİlk ... 231281321329330331332333 ... SonSon
Arama sonucu : 2667 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    2 milyar dolarlık tavhil çıkaracakmış hisse ye dönüşebilir özellikle. coco bond türü birşey mi acaba.

Shares of Super Micro Computer slipped after the company said it plans to offer $2 billion worth of senior notes that are convertible to stock.

Ben mi yanlış anladım. ?
    Doğru anlamışsın, AT1 türü tahvil bunlar yani CoCo türü oluyor ve hisseye dönülebilen türden imtiyazlı tahviller
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Doğru anlamışsın, AT1 türü tahvil bunlar yani CoCo türü oluyor ve hisseye dönülebilen türden imtiyazlı tahviller
    Bunu neden bu kadar kötü fiyatladı. ? coco bond lara iyi gözle bakılmıyor sanırım piyasalarda. Yani ödeyemeyebilirim o zaman da ortak olursunuz hisseye mi demek ? SP nin en çok düşen hissesi oldu bugün.

Tamamen acemisiyim.
    İşleme tarzını anlamak istiyorum.

Hisseye dönüşebilir tahvil....?

Çıkış fiyatı hissenin mevcut piyasa fiyatından mı oluyor?
    Ya da baska bir fiyattan olup da itfa tarihinde hamiline nakit yerine o gunku fiyattan al sana hisse mi diyecekler?
    Tesekkurler.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Bunu neden bu kadar kötü fiyatladı. ? coco bond lara iyi gözle bakılmıyor sanırım piyasalarda. Yani ödeyemeyebilirim o zaman da ortak olursunuz hisseye mi demek ? SP nin en çok düşen hissesi oldu bugün.
    Seninki %10 düştü bugün, fena çakıldı hem de endeksin %1 çıktığı bir günde.

AT1 CoCo "hisse senedine dönüşebilen tahviller" ile alakalı detaylı bilgi vermiştim bu forumda bir kaç yıl önce, arşivde bir yerde duruyordur. Covenantlar yani hisse senedine dönüşme şartları çok önemli. Bunlar CoCo tahvil sahiplerine büyük avantaj sağlayacak şekilde dizayn edilir ve bundan hem mevcut hissedarlar hem de bizzat şirket zararlı çıkar. Olası sulanma etkisi de cabası. Mesela Deutsche Bank pek çok kez CoCo ihraç yaptı yakın geçmişte daha doğrusu yapmak zorunda kaldı ve bu ihraçlar yüzünden belini bir türlü doğrultamadı. Bir şirket CoCo ihraç yapıyorsa finansal darboğazda olduğu için yapıyordur. Covenantlar hem şirketin hem de mevcut hissedarların aleyhine olduğu için sonuçta hisse darbe alır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    ... itfa tarihinde hamiline nakit yerine o gunku fiyattan al sana hisse mi diyecekler?.
    Dönüşme şartları en başta belirleniyor tabii tahvil sahiplerine avantaj sağlayan bir fiyat üzerinden. Ayrıca imtiyazlı olduğu için şirketin batması durumunda ödenecek tarafların en başında bunlar olur. Hisse sahipleri ise %99.99 olasılıkla şirketteki yatırımlarını tümüyle kaybeder.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,012
    sn TH
    bizim SASAnilerin pek bayıldığı hissenin finansman modeli de bu değil miydi? yatırımların tümünü bu şekilde finanse ettiler ve sanırım epey bir sulanmıştı şirket hisseleri...

7.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn TH
    bizim SASAnilerin pek bayıldığı hissenin finansman modeli de bu değil miydi? yatırımların tümünü bu şekilde finanse ettiler ve sanırım epey bir sulanmıştı şirket hisseleri...
    Türkiye de coco ben pek duymadım. Yıllar önce YKBNK için adı geçti düşünüyoruz falan dendi idi ama sonrada yapmadılar. Bir açıdan bakıldığında Bizim finansal piyasalarımız için pek de gerekli değil bence. coco değil ama dolaylı coco şeklinde turkish coco birşeyler yapmış olabilirler tabi

8. Bir tür opsiyonlu (şartlı) tahsisli sermaye artırımı gibi bir şey bu CoCo. Tahsislide fiyat SPK tebliğince belirleniyor bunda ise SPK fiyat belirlemede rol almıyor, dönüşüm fiyatı taraflarca önceden belirleniyor.

Sayfa 331/334 İlkİlk ... 231281321329330331332333 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •