Sayfa 731/793 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781 ... SonSon
Arama sonucu : 6339 madde; 5,841 - 5,848 arası.

Konu: Viop LXV

  1. .......................

  2. #5842
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    hisse tarafında yokum endeks yükseldikçe short açıyorum...

    100 puan gibi kapanıyorum...10,510 biraz önce kapandım...

    30 haziranda has adamı kılıçdaroğlunu yeniden parti başına atamasını bekliyorum...

    o yüzden ortalık karışacak...yine yükselirse yine short açıcam...

    altının gazı alınmadı ama gümüş 34 dolara gelirse bakılabilir...

    30 haziran olayı Chp ye çökme bu bağlamda bendeki izlenim İşBank'ada müdahale yaparlar düşüncesi.

    Kazanamayanlar yönettikcede bir arpa boyu yol gidemiyoruz.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

  3.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Dayucuğum 2 gündür çalıdibinden izliyorum, lönk için pusuda bekliyorum ama istediğim seviyeye gelmedi, poz alırsam yazarım ryil tim
    Reis pozisyon alırken haber et ben koşup anektarları saklayayım. Kimsecikler almasın başına bişi gelmesin

  4.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bu seneye damgasını vuran kaat tera oldu
    11 tlden 300 tlye gitti
    Karaduman dayuya soralım, kaç kat çıkmış
    Kaada dün nazarımız değdi herhalde Karaduman dayu, bugün tabana yapışmış
    1 kat eksik hesapla
    Ayrıca bahçedeysen gel bist kızardı
    Hamdım Piştim Yandım

  5. #5845
     Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    Foruma yeni üye alımı yapılmıyor artık, elinizde olan üyeliğin kıymetini bilin.

    giden gelemez artık...

    ABKA gibi.....

    akıllı yazın, size yakışan gibi yazın..

    çoluk çocuk işi değildir para piyasaları..

    bu acılı günümde, neyle uğraştırıyorsunuz beni...
    Allah rahmet eylesin sn Güneysu .Yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

  6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    hisse tarafında yokum endeks yükseldikçe short açıyorum...

    100 puan gibi kapanıyorum...10,510 biraz önce kapandım...

    30 haziranda has adamı kılıçdaroğlunu yeniden parti başına atamasını bekliyorum...

    o yüzden ortalık karışacak...yine yükselirse yine short açıcam...

    altının gazı alınmadı ama gümüş 34 dolara gelirse bakılabilir...

    Atayacaksa kendine düşüş marj yaratmaliydi. Buralarda o haber gelirse 8000 e kadar veriler. Eger vadeyi 9800 10250 arasinda karsilasaydi kilicdarin gelme ihtimali cok yuksekti. Mahkemeyi 9100 9200 arasinda bekleyip mahkemedeki erteleme haberi ile yukari alacaklar. Maksimum 9800 10000 e kadar. Sonra mokoko forever olur bence

  7. kılışdar gelirse endekis yukarı gider gibi geliya bana acık düştükten sonra tabe.

    neden dersen belirsizlik bitiya.

    öteki adamlar da gider ayrı barty kurar.

    barty kurmak serbest.

    aslında belki onlar içün de iyi olur

    neden dersen cehabenin olumsuz eleşdirilerinden kurtulurlar. barty içi tartışmadan kurtulurlar.

  8. Küresel yenilenebilir enerjide yaygınlaşma hızı, enerji talep artışının gerisinde kaldı


    - Dünyada, rüzgar ve güneş enerjisi kullanımı geçen yıl yüzde 16 artarak toplam enerji talebinden 9 kat hızlı büyüse de bu artış küresel ölçekte hızla yükselen enerji talebini dengelemeye yetmedi.

    Londra merkezli Enerji Enstitüsünün (EI) hazırladığı Dünya Enerji İstatistikleri Raporuna göre, rüzgar ve güneş enerjisi, 2024 yılında yüzde 16 ile toplam enerji talebinden 9 kat daha hızlı artış gösterdi. Ancak söz konusu büyüme, diğer alanlarda artan talebi karşılamakta yetersiz kaldı. Aynı dönemde, fosil yakıt kullanımı yüzde 1'in üzerinde arttı.

    Dünya genelinde toplam enerji talebi 2024'te yüzde 2 artarak 592 exajoule oldu. Böylece kömür, petrol, doğal gaz, yenilenebilir enerji, hidroelektrik ve nükleer dahil tüm enerji kaynaklarında rekor seviyelerde tüketim kaydedildi.

    Elektrik talebi, yüzde 4 artışla toplam enerji talebindeki büyümeyi geride bıraktı.

    Öte yandan, Çin, geçen yıl küresel ölçekte devreye alınan yenilenebilir enerji kapasitesinin yüzde 56'sını tek başına karşıladı. Ülkede, güneş enerjisi kapasitesi ise 2 yıl içinde neredeyse 2 katına çıktı.

    - Küresel doğal gaz talebi yüzde 2,5 artış gösterdi

    Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkelerinde ham petrol talebi, önceki yıl yaşanan hafif düşüşün ardından sabit kalırken, enerji talebindeki büyümenin büyük bölümünün gerçekleştiği ve fosil yakıtların halen baskın olduğu OECD dışı ülkelerde petrol tüketimi yüzde 1 yükseldi. Çin'in ham petrol talebi, 2024 yılında yüzde 1,7 azaldı.

    Öte yandan, 2023'teki düşüşün ardından gaz piyasalarının yeniden dengelenmesiyle küresel doğal gaz talebi geçen yıl yüzde 2,5 artış gösterdi.

    Raporda, mevcut eğilimlerin "acı bir gerçeği" ortaya koyduğu vurgulanarak, yenilenebilir enerji kaynaklarının her zamankinden daha hızlı yaygınlaşmasına rağmen, küresel enerji talebinin daha da hızlı arttığı belirtildi. Yenilenebilir kaynakların fosil yakıtların yerini almak yerine enerji sepetine eklendiği bu modelin, küresel ölçekte koordineli bir enerji dönüşümünün önündeki yapısal, ekonomik ve jeopolitik engelleri yansıttığı ifade edildi.

    Enerji Enstitüsü Başkanı Andy Brown, rapora ilişkin değerlendirmesinde, verilerin küresel enerji dönüşümünün karmaşık tablosunu ortaya koyduğunu ifade etti.

    Brown, elektrifikasyonun, özellikle modern enerjiye erişimin hızla yaygınlaştığı gelişmekte olan ekonomilerde ivme kazandığına işaret ederek, "Ancak, yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaşma hızı, yüzde 60'ı fosil yakıtlarla karşılanan genel talep artışının gerisinde kalmaya devam ediyor. Sonuç olarak, küresel enerji tüketimini iklim hedefleriyle uyumlu hale getirmedeki yapısal zorlukları vurgulayan, üst üste dördüncü yıl rekor düzeyde emisyonlar kaydedildi." değerlendirmesinde bulundu.

    Öta yandan, Enerji Enstitüsü Üst Yöneticisi (CEO) Nick Wayth da nükleer ve hidroelektrik dahil tüm önemli enerji kaynaklarının, küresel talepteki artışın bir yansıması olarak 2006'dan bu yana ilk kez rekor tüketim seviyelerine ulaştığını kaydetti.



    Kaynak : Anadolu Ajansı
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 731/793 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •