Trump 1,15 - 1,17 pariteye razıdır.
Avrupa 1,20 üstüne itiraz eder, abd 1,10 altına.
Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
"Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Onların gücü yok, forex piyasalarını hiç bir merci manipüle edemez. Kararı piyasa verir. Günlük işlem hacmi 8 trilyon dolara yakın bir piyasadan bahsediyoruz. Arzu edebilirler ama yönlendiremezler.
Ha TRY farklı konumda, sığ bir piyasada "sürünen kur modeli" işleyebilir ama onun da bir limiti / ömrü var.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Banka hisselerini neden sattınız endeks ralliye kalkmışken üstat
Erken çıktın bence. Kilit tavan hisseden çıkılmaz. Kilit taban hisseye de girilmez. En azından bir yarını beklese idin. TL bazlı mevduat ın bi tık üstü getirin olmuş. Girerken de acele ettin idi. Bence çıkarken de. Yada yarısını satsa/alsa idin .Çünkü aynı zamanda cds düştü 2 yr lar düştü dolar düştü.
Neyse .Hayırlı olsun.
Şimdi baktım 33.04 başluğunu kapamasını beklese idin bari.
Maliyetim 27.80 gibi oldukça yüksekti, 2 gün daha beklesem 22 den alacaktım. Alırken çok acele ettim. Dediğin gibi çıkarken de acele etmiş olabilirim. Mevcut piyasa koşullarında AKBNK GARAN 1.5-2 DD den işlem görüyor. YKBNK ise 1 30 dan. Bu rasyolar artık pahalı gelmeye başladı bana Batık / Takipteki kredi rasyosu sürekli artan bankacılık sektörü beni tedirgin ediyor. Masada para bırakmış olabilirim ancak bu kağıt swan dive yapmaya çok meraklı. Satış fırsatı vermişken maldan çıkmayı tercih ettim. 😊
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Bundan sonra öncelik kar elde etmek değil, eldekini reel bazda korumak olmalı bence. Tabii ki borsa daha da yükselebilir ancak bu yükselişin ayakları olma olasılığı bana göre düşük, yani kalıcı ve istikrarlı bir çıkış performansı beklemiyorum. O yüzden de, potansiyel getiri ile risk oranı ciddi şekilde lehime olmadıkça borsaya girmeyeceğim. Artık "eldekini koruma" modundayım. 😊
Yer İmleri