Sayfa 554/555 İlkİlk ... 54454504544552553554555 SonSon
Arama sonucu : 4439 madde; 4,425 - 4,432 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

1. %7 brutle ne olabilir ??? Diğer enerji şirketleri yenilebilirler genelde %50 marjla calısıyor.

Elektrk dagıtımı santrali elektrklı şarj olayı olam enjsa %25 ile calısıyor.

Bu neden %7 en iyi donemı %12.

Kar marjıda artırılamayacagına göre her sene birşey satıp bir bedelli yapacak gibi görünüyor. Sebebi jes den olabilir. Yani enayi hem en pahalı santrali yapmış en az kar ettiği yerde bu. Cunku res ges olanlar %50 ile calısıyor. Karısık olanlar %25 bu %7 😂😂😂😂

%100 yenilebilir dıyor luleburgazda termık santralı var 45mw seneyede onu satar 30 40 milyon dolara.

Elektrk dagıtımın ıhtıyacı var yatırım yapılmalı ki para yok olsun . Nakit akışı yokmuş %60 la tahvil borçlanmış 6 ayda 8 milyar zarar yazmış ne önemi var.

Paraları hazırlayın sömürmeye devam edeceğim diyor bedelli şart . Piyasa değeride artar şirket ederinde olur nereye artsın denir . durdugu yerde 😂😂😂

2. Bilanço güzel 1.çeyreğe göre. Ancak bu brut marj olayı can sıkıcı. Yılı karla kapatacak.

Satışlar bir yere kadar. Faaliyet önemli. 6 aylıkda elektrk dagıtım 1 milyar faiz geliri 2 milyarda imtiyazdan para getirmiş.

Santrallerde iş yok. Elektrk zammı bile etki etmiyor santrallere. Üretim azalmış. Jes ler yeraltı suya ulaşamıyor heralde.

Bana göre zoryen arzını yapıp. Sonrada bu paketi satmalı. Gelen parayla hidrojen enerjisine yönelmeli. Ve elektrk dagıtımdan devam etmeli.

En kötü geride kaldı rahat olun.

3. Ceo 2025 in 6. Ayında beklenti sundu , ozaman ne dedik 2025 yılı beklentisi yılın yarısındamı sunulur dedik.

Şimdi 10 gün önce yani yılın 8.ayında tv ye çıkıp beklenti durumumuz aynı dedi .

Beklentisi 34 38 milyar ciro
    15 milyar favök faaliyrt raporunda yazıyor 😂😂😂 bu cesaretleride enteresan.

6 ayda yaptığı 13 milyar cironun 2 katını yapacak şirket. 6 aydır sakladıkları çalıştırmadıkları santralmi vardı ?? Ne olacakta ciro birden 2 ye katlayacak.

Yılın bitimine 4 ay kala bile paylaştığı hiçbirşey gerçekleşmezse içler acısı . Eğer gerçekleşirse durum daha da vahim . Ne olduda ilk 6 ay 13 milyar ciro ikinci 6 ayda 23 milyar ciro olacak .

Anlayacağınız milleti gerizekalı yerine koyuyorlar. Seni beni geçtim burda kurumsal yatırımcı yokmu dur diyen yokmu.

Ceo kendi adamlarını yerleştiriyor şirkete

4. Varlık satışını ciroya eklerlerse daha da komik olur. Daha vahim olur. Sizi nasıl kandıracağımızı şaşırdık anlamına gelir.

Şakir hocam Vestel de de en kötü geride kaldı diyebilir miyiz?

6.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Bilanço güzel 1.çeyreğe göre. Ancak bu brut marj olayı can sıkıcı. Yılı karla kapatacak.

Satışlar bir yere kadar. Faaliyet önemli. 6 aylıkda elektrk dagıtım 1 milyar faiz geliri 2 milyarda imtiyazdan para getirmiş.

Santrallerde iş yok. Elektrk zammı bile etki etmiyor santrallere. Üretim azalmış. Jes ler yeraltı suya ulaşamıyor heralde.

Bana göre zoryen arzını yapıp. Sonrada bu paketi satmalı. Gelen parayla hidrojen enerjisine yönelmeli. Ve elektrk dagıtımdan devam etmeli.

En kötü geride kaldı rahat olun.
    Tahminimde yanılabilirim . Çünkü ciro olarak düşündüm beklenen 34 38 milyar satış geliri yazmış kelime oyunu.

Elektrk satış ve ticari satış beklentisi ilk 6 ay ne ise ikinci 6 ay o olacak gibi . Bu durumda satış geliri dediği 34 38 milyar beklentiye dorad ın satışını ilave edecek.

Muhtemelen beklediği 11 milyar favök de doradın gelirini komple oraya yazacak .

Elektrk satış ticari satış hedef ve gerçekşeleşen ilk 6 ayda tam yarısı oldugu için faaliyet olarak değişen birşey olmayacak sanırım.

Satacak birşey kalmayınca 25 milyar ciro %7 10 brut marj 1.5 2 milyar arası yönetim gideri arge göreceğiz demek ki .

Bana 2000 yılının başın daki çeaş kepezi hatırlatıyor

7. Bilanço kötü ama o kadar da kötü değil aslında..Fiyatının tepki vereceğini düşünüyorum..

6 ayda 13 milyar hasılata karşılık, 13 milyar da finansman gideri yazmışsın ANZ efendi!.
    Ne iş?

Sayfa 554/555 İlkİlk ... 54454504544552553554555 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •