Ben de Migros marka konserve ton balığı aldım. İkili kutu 89 lira. Herkesin bütçesi farklı
Hala eski tayva burada galiba
Bunun kadar beklentileri arşa çıkarılıp (2020-2022 arası), son 3 yılda performans olaral kaydadeğer bir gelişim gösteremeyen başka örnek var mı bilemiyorum. 2-3 sene önce neler konuşuluyordu. Müdüründe dediği gibi hayallerin sınırı yoktu. Mama, tohum, orta asya yatırımı falan uçu(rulu)yordu. Eski fiyatla 51 falan bile gördüydü. Bu zirvelerden neredeyse 3 yıl geçti. Bu süreçte beklentilerin en azından yarısı karşılanmalıydı. Peki ne oldu son 3 yılda. Mama tesisi açılışı yapılmadan elden çıkarıldı (Çalışıyor mu orası hala acaba). Şirketin Gebzedeki ana tesis arazisi satıldı. Kiracı olundu. Orhangaziye falan taşınılacak deniyordu. Bir gelişme var mı o süreçte ben duymadım. Kira ödemeye devam sanırım. Orta asya yatırımında ilerleme varsa gerçekleşme % kaça ulaştı. Ben bir bilgi duymadım. Tohumlardan bu yıllarda artık para kazanılacak deniyordu önceki faaliyet raporlarında. Bilançolara bakılırsa daha oralardan gelen katkıda pek yok. Birde Ferbis hikayesi vardı. 2 sene önce halka arz olacaktı. İzinleri falan alındıydı. Sahi o ne oldu. 2-3 sene öncede ben bu tür eleştirileri yapıyordum. O zamanda laf tarafı çok, icraat tarafı zayıftı. Kağıt yükselince kimse eleştirel yaklaşım duymak istemiyordu. Bir büyüğümüz inanan kalacak, inanmayan gidecek diyordu sürekli. Fiyatından tamamen bağımsız olarak 2022-2025 arası performansı bence hiçte iç açıcı değil. İnşallah toparlar. Ülkemizin kritik sektörlerde bu tür şirketlere çok ihtiyacı var.
çok kontrolsüz bir büyümeye gidildi çok borç yapıldı birde bu yatırımların yapıldığında $ kaçtı faiz kaçtı kaç defa bedelli yapıldı ama yine de toparlanamadı.tarım ın ülkede ki durumu ortada zaten oyak ın bir iştiraki olmasaydı şimdiye çoktan batmıştı.
Son bir not adamlar bunu fark ettiler o 50 gidişinde tarım krediden mal alınıp galiba 33 milyon lot satıldı ondan sonrada bir daha iflah olmadı.
Orhangazi'de dikey karides üretimi yapılacaktı bari onu tamamlasaydınız vicdansızlar.
Yer İmleri