Originally Posted by
Ozan Erol
30.haziran cehape kurultay haberiyle başlamış olan up-trend iki aydır ılımlı bir tempoda devam ediyor, geçen haftaki satış trend dönüşü değil, tamamen vade sonu operasyonuyla alakalı.. şimdi yeni vade yeni şans dönemi başlıyor, yazlıkçılar tatildekiler dönüyor, piyasaya katılım daha artacak.. ayrıca bazı kurallar değişti, tahtalarda açığa satış yeniden başlayacak, özkaynak oranları yukarı güncellendi, devre kesme kuralları da hafif değişti
teknik olarak stop seviyesi 12.3xx, buralara sadece 100 puan var, yani longa oynamanın stop seviyesi çok yakın sayılır.. benim baz senaryom; yukarı sert dönüş ve yukarı trendin devamı.. ilk günün günahı olmaz, pazartesi yukarı yada aşağı olabilir, ama sonra yukarı hareket devam edecektir.. çarşamba enflasyon rakamında negatif sürpriz beklenmemeli, beklentiler civarı geleceğini zannediyorum.. eylül faiz indirimi minimum 300 bp olacaktır, 400 yada 500 bp indirim de gelebilir
faiz toplantısından 3 gün evvel cehape kurultay hırsızlığı davası görülecek, bence erteleme gelir.. çünkü istanbul kurultayındaki hırsızlık iddiaları çok kuvvetli delilllerle destekleniyor ve bunun iddianamesi hazır, dava açılması bekleniyor, bu davanın sonucunu görmek isteyecektir ana kurultay kararını verecek olan mahkeme
Kurultay davası 8 i idi, ama sonra 15 ine ertelenmişti. Yani 11 inde faiz kararı alınacak, dava sonraki ptesi. Bu arada bence de ertelenme ihtimali %99. Zaten siyasi bir dava, mahkemeler topu birbirine atmakla meşgul, yukarıdan ne karar gelirse ona göre karar verilir zamanı gelince.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri