Sayfa 237/238 İlkİlk ... 137187227235236237238 SonSon
Arama sonucu : 1902 madde; 1,889 - 1,896 arası.

Konu: Xu030 endeks

1.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    endeks vadelide taşımalar devam ediyor, dünkü işlemlerde -98500 ağustos vade kapandı, +80800 ekim vade açıldı, yani nette -18 bin pozisyon kapama var, iki vade toplamda 260 + 296 = 556 bin, iki gün evvel 600 bin idi, iki günde 44 bin poz kapama oldu, önceki 5 ralli günündeki aps artışının tamamı son 2 günde kapandı.. hisse vadelilerde de benzer bi görüntü var, ağustos vadelilerde 35 milyar TL, ekim vadede 37 milyar TL açık poz var

yarın vade sonu, direnen shortçuları toptan boğayım diye tepede kapatma isteği de olabilir, boğulan boğulmuştur artık yeni vade yeni şans da diyebilir.. teknik olarak destek dünkü düşükler 12580 civarı ama tutmayabilir 12500 kadar uzayabilir düşüş

vade sonu operasyonu, salı kapanışa doğru görülen 12800 zirvesinden itibaren başlayan satış dalgasının cuma kapanış vade sonu uzlaşmasına kadar sürdü, üç günde vadelide toplam aps 54 bin lot azaldı, vade sonu eşleşmesi ise 174 bin lot gibi rekor bir seviyede gerçekleşti, salı kapanıştan cuma kapanışa kadar longçular ezildi, xu030 12826 - 12432 geri çekilmiş oldu..

hisse vadelilerde salı günkü 4.5 milyar TL artıştan sonra toplam aps 70 milyar TL üstüne çıkmıştı, çarş-perş sabit kaldı, cuma fiziki eşleşmesine ise 27 milyar pozisyon kaldı, bu da oldukça yüksek bir seviye.. kısacası; piyasa yapıcılar longları taşıdılar, shortları ise fiziki eşleşmeye bıraktı, vade sonu kapanış son 10 günün en düşüğünden gerçekleşti

2. 30.haziran cehape kurultay haberiyle başlamış olan up-trend iki aydır ılımlı bir tempoda devam ediyor, geçen haftaki satış trend dönüşü değil, tamamen vade sonu operasyonuyla alakalı.. şimdi yeni vade yeni şans dönemi başlıyor, yazlıkçılar tatildekiler dönüyor, piyasaya katılım daha artacak.. ayrıca bazı kurallar değişti, tahtalarda açığa satış yeniden başlayacak, özkaynak oranları yukarı güncellendi, devre kesme kuralları da hafif değişti

teknik olarak stop seviyesi 12.3xx, buralara sadece 100 puan var, yani longa oynamanın stop seviyesi çok yakın sayılır.. benim baz senaryom; yukarı sert dönüş ve yukarı trendin devamı.. ilk günün günahı olmaz, pazartesi yukarı yada aşağı olabilir, ama sonra yukarı hareket devam edecektir.. çarşamba enflasyon rakamında negatif sürpriz beklenmemeli, beklentiler civarı geleceğini zannediyorum.. eylül faiz indirimi minimum 300 bp olacaktır, 400 yada 500 bp indirim de gelebilir

faiz toplantısından 3 gün evvel cehape kurultay hırsızlığı davası görülecek, bence erteleme gelir.. çünkü istanbul kurultayındaki hırsızlık iddiaları çok kuvvetli delilllerle destekleniyor ve bunun iddianamesi hazır, dava açılması bekleniyor, bu davanın sonucunu görmek isteyecektir ana kurultay kararını verecek olan mahkeme

3.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    30.haziran cehape kurultay haberiyle başlamış olan up-trend iki aydır ılımlı bir tempoda devam ediyor, geçen haftaki satış trend dönüşü değil, tamamen vade sonu operasyonuyla alakalı.. şimdi yeni vade yeni şans dönemi başlıyor, yazlıkçılar tatildekiler dönüyor, piyasaya katılım daha artacak.. ayrıca bazı kurallar değişti, tahtalarda açığa satış yeniden başlayacak, özkaynak oranları yukarı güncellendi, devre kesme kuralları da hafif değişti

teknik olarak stop seviyesi 12.3xx, buralara sadece 100 puan var, yani longa oynamanın stop seviyesi çok yakın sayılır.. benim baz senaryom; yukarı sert dönüş ve yukarı trendin devamı.. ilk günün günahı olmaz, pazartesi yukarı yada aşağı olabilir, ama sonra yukarı hareket devam edecektir.. çarşamba enflasyon rakamında negatif sürpriz beklenmemeli, beklentiler civarı geleceğini zannediyorum.. eylül faiz indirimi minimum 300 bp olacaktır, 400 yada 500 bp indirim de gelebilir

faiz toplantısından 3 gün evvel cehape kurultay hırsızlığı davası görülecek, bence erteleme gelir.. çünkü istanbul kurultayındaki hırsızlık iddiaları çok kuvvetli delilllerle destekleniyor ve bunun iddianamesi hazır, dava açılması bekleniyor, bu davanın sonucunu görmek isteyecektir ana kurultay kararını verecek olan mahkeme
    Kurultay davası 8 i idi, ama sonra 15 ine ertelenmişti. Yani 11 inde faiz kararı alınacak, dava sonraki ptesi. Bu arada bence de ertelenme ihtimali %99. Zaten siyasi bir dava, mahkemeler topu birbirine atmakla meşgul, yukarıdan ne karar gelirse ona göre karar verilir zamanı gelince.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kurultay davası 8 i idi, ama sonra 15 ine ertelenmişti. Yani 11 inde faiz kararı alınacak, dava sonraki ptesi. Bu arada bence de ertelenme ihtimali %99. Zaten siyasi bir dava, mahkemeler topu birbirine atmakla meşgul, yukarıdan ne karar gelirse ona göre karar verilir zamanı gelince.
    sağol düzeltme için, faiz kararı kurultay davasından evvelmiş.. siyasi hadiseler türk borsasında her zaman çok sert oynanmıştır, ama aynı siyasi hadiseyi iki kere oynamaz, yani laz müteahhit tutuklandığı zamanki 60 milyar dolar fon çıkışı tekrar yaşanmaz cehape ile alakalı ne gelişme yaşanırsa yaşansın.. kurultayı kaybeden cehapeliler şikayetçi olmuş kazanan gruba dava açılmış yada bi cehapeli rüşvet verdim diyo öbür cehapeli aldım diyo, diğer bi cehapeli şahidim diyo, bize ne amk bütün bunlardan, kendi aralarında çözsünler hırsızlık işlerini.. cehape ile alakalı gelişmelerin bundan kelli bi gündem yaratacağını zannetmem

5. 2.çeyrek büyümesi geçen yıla göre %4.8 artış kaydetmiş, bir önceki çeyreğe göre ise artış %1.6.. büyümeyi sürükleyen sektörlerde inşaat %10, sanayi üretimi %6 ile dikkat çekiyor, tarım %3.5 küçülmüş.. demek ki ekonomi canlıymış, enflasyon tabii düşmez diyecek olan gerzek tayfayı piste davet etmeden evvel son bi seneye şöyle bakalım: geçen yıl bu zaman enflasyon %75 büyüme %2.4 imiş, şimdi enflasyon %34 büyüme %4.8, kısacası enflasyon düşmüş ama büyüme artmış, hani acı ilaç içmeden sert bi küçülme olmadan enflasyon düşmezdi ??

biraz satır aralarına bakarsak- inşaat büyümesi esas olarak deprem bölgesinde inşa edilmekte olan 450 bin konuttan kaynaklanıyor, bunların 300 bini tamamlandı kalan 150 bin yılsonuna yetiştirilmekte.. bu inşaat faaliyetinin tamamı bütçeden karşılanıyor, yani ortodoks gerzeklerin çok yüksek diye işaret ettiği bütçe açığının esaslı kısmı bu deprem konutları.. devlet bütçesinden konut inşa etmek enflasyonist değil demek ki..

sanayi üretim artışının esaslı kısmı ise savunma sanayi üretiminden geliyor, savunma sanay sadece aselsan tusaş baykar gibi ana oyunculardan değil 2000+ kobi tarzı işletmeden oluşan bir ekosistem, devlet öncülüğü ve koordinasyonunda son 10 yılda geliştirildi.. devlet benzer ekosistemlerin mümkün olan her sektörde yaratmak zorunda, ne bekleniyor anlamıyorum

6. endeks şu an düzeltme havasında devam ediyor, kritik seviye 2024 yılında görülen 12250 zirvesi, buraya 100 kusür puan var, bugün yarın yönü tekrar yukarı çevirecektir, muhtemelen çarşamba günü açıklanacak enflasyon datası katalizör olabilir

7. ITO !,84 geldi. Tüik bir iki tık az geliyor ito dan. Ancak şahsi beklentim bu ay ito civarı 1,8-2 arası bir veri. 2 altındaki her rakama 300 bps indirim ihtimalini güçlendirir.

Yok büyüme yüksek, yok bu şartlarda enf. dümez vs geyiklerini kale almıyorum. O tayfaya kalsa zaten ülke küçülüyordu, dediklerinin ve beklentilerinin önemi yok. Kaldı ki bu veri ilerleyen aylarda aşaı yönlü revize de edilebilir. Bir çeyrek ile işler çok yolunda, büyüme harika demenin anlamı yok
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. bu ay ito ile tüik tüketim sepetleri arasında önemli bi fark var- normalde eğitim kalemi yaz aylarında tüketim sepetlerinde yer almaz, zira yaz aylarında öğrenciler tatil olduğu için eğitim harcaması olmaz, tüik eylülden itibaren yer veriyor eğitim kalemine ama ito nedense ağustos ayında eğitimi dahil etmiş ve eğitimdeki aylık fiyat artışını %14.7 olarak ölçmüş.. bunun manşet rakama etkisi 25-30 bp dolayında olmalı, tüik böyle bi kalem yer vermeyeceği için diğer kalemlerde benzer bi ölçüm yaptıysa tüik rakamı 1.60 altında gelecek demektir.. piyasa beklentisi 1.80, geçen ay olduğu gibi beklenenden düşük bir enflasyon rakamı borsayı yukarı boost eder çarşamba sabahı

Sayfa 237/238 İlkİlk ... 137187227235236237238 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •