Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1048/1065 İlkİlk ... 485489489981038104610471048104910501058 ... SonSon
Arama sonucu : 8520 madde; 8,377 - 8,384 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Önemli haber. Fiat paraya güven kaybolduğunda neyi referans alacaksınız? Bitcoin olmaz çünkü onun da arkası tamamen fiat para (USDT ve USDC dönüşümü kullanmadan Bitcoin alım satım işlemi olmuyor. USDT ve USDC ise tamamen Dolar FED hazine bonosu varlıklar içeriyor.) Geriye bir tek fiziki Altın ve Gümüş kalıyor bağımsız varlık olarak.

Venezuela da bir market fiyatları Gram Altın üzerinden belirlemeye başladı. Seneye benzer durumları ABD ve Avrupa'daki marketlerde de görürseniz şaşırmayın.

https://x.com/AtlasVaults/status/1961842299819741232

burada da bence altın yerine gümüşün önemi artacak. o yüzden bol bol gümüş buyluyorum şahsen. ytd.

Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Sn kastirsef,
    Gümüş’e fiziki olarak yatırım yapmak zor gibi.
    Elinde TL olan biri gümüş yatırımı yapmak istiyorsa ne yapmalı sizce.
    Gümüş fiyatı ile paralel giden hangi gümüş fonları var acaba?

3. Daha önce yazdığım 4 adet Gümüş BES fonu var. Bunlarda yönetim gideri yok ve stopaj da yok. Uzun vadeli düşünüyorsanız BES portföyünüze GMF KJM KML ve VGD gibi befas fonlarını eklemeyi düşünebilirsiniz.

TEFAS fonlarını asla önermiyorum bireyler için çünkü stopaj %17.5 olunca cazibesi kalmadı.

Eğer teknik analizden iyi anlıyorsanız önünüzde 2 yol var.

1)NKolay Dünyakatılım vb makası dar olan bankalardan alsat yapıp para kazanmayı denemek. Bundan gelir vergisi ödenmiyor. Sadece binde 2 alım vergisi var alırken bankalardan aynı döviz alımındaki gibi.

Alsat makasının mutlaka çok dar olması lazım bu sebeple büyük bankalardan bu işlemi yapmayın makas o kadar geniş ki teknik analiz de başarılı bile olsanız para kazanamazsınız.

2) Dolar olarak paranızı Midas vb. gibi yabancı borsalarda işlem yapan aracı kurumlarda Gümüş ETF leri alsat için kullanabilirsiniz. Bunlar SLV PSLV SIVR gibi etf ler olabilir. Ancak buradaki kazançlar gelir vergisine tabidir bunu ihmal etmeyin. Aynı yabancı hisse almak satmak gibi vergilendirme.

Son olarak külçe alıp kasaya kilitleyeceğim derseniz bunun yeri Kuyumcukent veya Kapalıçarşı daki ana toptancılar.

Neyi bilip bilmediğinizi iyi tartın. Yanlış zamanda alınan her varlık veya Hatalı platformdan alınan her varlık beklenen getiriyi vermeyebilir, hatta zarar ettirebilir.

Benim küçük yatırımcılara ilk önerim BES fonlarında Gümüş e de bir miktar yer vermeleridir ki yukarıda Befas fonlarını saydım.

Umarım aydınlatıcı olmuştur. Ben dahil asla kimsenin ipiyle kuyuya inmeyin. İyice araştırın dersinizi iyi çalışın. Para çok zor kazanılıyor. Dikkatli olup tüm ayrıntıları incelemek öğrenmek gerek. Kulaktan dolma bilgilerle işlem yapmak tehlikelidir risklidir.

Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Daha önce yazdığım 4 adet Gümüş BES fonu var. Bunlarda yönetim gideri yok ve stopaj da yok. Uzun vadeli düşünüyorsanız BES portföyünüze GMF KJM KML ve VGD gibi befas fonlarını eklemeyi düşünebilirsiniz.

TEFAS fonlarını asla önermiyorum bireyler için çünkü stopaj %17.5 olunca cazibesi kalmadı.

Eğer teknik analizden iyi anlıyorsanız önünüzde 2 yol var.

1)NKolay Dünyakatılım vb makası dar olan bankalardan alsat yapıp para kazanmayı denemek. Bundan gelir vergisi ödenmiyor. Sadece binde 2 alım vergisi var alırken bankalardan aynı döviz alımındaki gibi.

Alsat makasının mutlaka çok dar olması lazım bu sebeple büyük bankalardan bu işlemi yapmayın makas o kadar geniş ki teknik analiz de başarılı bile olsanız para kazanamazsınız.

2) Dolar olarak paranızı Midas vb. gibi yabancı borsalarda işlem yapan aracı kurumlarda Gümüş ETF leri alsat için kullanabilirsiniz. Bunlar SLV PSLV SIVR gibi etf ler olabilir. Ancak buradaki kazançlar gelir vergisine tabidir bunu ihmal etmeyin. Aynı yabancı hisse almak satmak gibi vergilendirme.

Son olarak külçe alıp kasaya kilitleyeceğim derseniz bunun yeri Kuyumcukent veya Kapalıçarşı daki ana toptancılar.

Neyi bilip bilmediğinizi iyi tartın. Yanlış zamanda alınan her varlık veya Hatalı platformdan alınan her varlık beklenen getiriyi vermeyebilir, hatta zarar ettirebilir.

Benim küçük yatırımcılara ilk önerim BES fonlarında Gümüş e de bir miktar yer vermeleridir ki yukarıda Befas fonlarını saydım.

Umarım aydınlatıcı olmuştur. Ben dahil asla kimsenin ipiyle kuyuya inmeyin. İyice araştırın dersinizi iyi çalışın. Para çok zor kazanılıyor. Dikkatli olup tüm ayrıntıları incelemek öğrenmek gerek. Kulaktan dolma bilgilerle işlem yapmak tehlikelidir risklidir.
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Her görüş benim için önemlidir.
    Kendi akıl süzgecimden geçirdikten sonra yatırım kararlarımı alırım.
    Sorumluluk da tamamen bana aittir.
    Para kazanırken kimseyi kazancıma ortak etmediğim gibi olası zarar durumunda kimseyi de sorumlu tutmam.
    Her koyun kendi bacağından asılır.

5. Gümüş içeren BEFAS BES fonları 5 oldu.

GMF - %90 - faizli
    KGC - %90 - katılım
    KJM - %45 - katılım
    KML - %45 - faizli
    VGD - %15 - katılım

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ZZZ

ZZZ yerine yukarıdaki fon kodlarını koyarak yukarıdaki 5 fonu da detaylı inceleyebilirsiniz web tarayıcınız üzerinden.

6. Bes fonlarini almak icin bes hesabi acmak lazim degil mi ?

7. Piyasada neler oluyor neden acımasızca satıyorlar.

8.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Piyasada neler oluyor neden acımasızca satıyorlar.
    Chp istanbula kayyum atanmış.

Sayfa 1048/1065 İlkİlk ... 485489489981038104610471048104910501058 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •