Originally Posted by
Ozan Erol
ben küçük çocuktum ama 12.eylül öncesini hatırlıyorum, chp genel bşk bülent ecevit idi, ama parti içinde 4 ayrı klik vardı, biri deniz baykal, öbürü turan güneş, aşırı sol adına süleyman genç vardı, biri daha vardı, 4 klik.. ecevit bunlardan öyle sıtkı sıyrılmıştı ki, 12.eylül sonrası kendine ayrı parti kurdu, 99 seçimerinde birinci parti oldu, başbakan oldu, chp %10 baraj altı kaldı, meclise giremedi
94.aralık belediye seçimlerinde tayyip 973 bin oy almıştı %25, merkez sağ anap+dyp %38, merkez sol chp+dsp+shp %34.. lakin merkez sağ ve merkez solun 2-3 ayrı partiye bölünmesi sayesinde tayyip %25 ile belediye başkanı oldu- sonra suları akıttı doğalgazı dağıttı başörtülü kızlara belediyede iş verdi falan, hapse tıktılar.. sonra 2001 krizi oldu, ilk seçimi tayyip kazandı %34 oyla, ve sonraki çeyrek asırda birebirde hiç bir seçimi kaybetmedi- bu başlıbaşına dünya çapında tarihi bi olay.. ilk tetiği çeken 94 belediye seçimlerinde oy veren 973 bin kişi
cehape'ye dönersek, nşa yarın mutlak butlan açıklanacak- borsa bunu önce düşerek karşılıyabilir ama sonra yukarı döner, daha pozitif bi haber akışında zaten yukarı döner çünkü yarın belli olacak haber akışı zaten 2.eylül günü satıldı, öyle yada böyle yarın bunun geri alışı olacaktır
Yer İmleri