Sayfa 388/406 İlkİlk ... 288338378386387388389390398 ... SonSon
Arama sonucu : 3246 madde; 3,097 - 3,104 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Onlardan birisi de sensin. 2023 de eregl 2 dolar üstünde pazarlanırken , ben hedef 1 dolar dediğim için "ağzı olan konuşuyor yasaklayın gitsin" fetvası vermiş idin benim için. Mesela o dönem eregl alanların gerçek zararlarının çıkıp üzerine birde borsadan kazandım demeleri için eregl kaç tl olmalı ?
    Fetva ? İspatlaman lazım bunu...
    Ereğli poz tasidigim dönemler olmuş ve alıp sattığımi da orada çok yazmisimdir..Ben hiçbir zaman uzun vade yatirimcisi olmadım ki orada da uzun zamandır yazmıyorum..Ben swing traderim.
    Cidden gene saçmaladın..
    Ben senin elinde mal olmadan hergun gelip çocukça yazılarına , milletle dalga geçmene kizmistim. Tepki sebebim insanlara tavrindi...Gerçi sen onu başka yerlerde de yaptın. Mal taşımadan sağa sola laf atmak sanırım değişmez alışkanlığın..

Neyse karşılıklı tartisma seviyorsun ama ben uğraşmayayim seninle evladim...
    En azından bu topigin de huzurunu kaçırma..
    Son düzenleme : emregunes; 24-09-2025 saat: 11:22.

2.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Zamanlama ile ilgili basit ve anlaşılır bir örnek vereyim. Xbank da bu grafik varken ben ölsem buradan banka almam. Kısa vade trade yapmadığım için...O ayrı..
    17000 üstünde kapanislar görmen lazım önce ki demek ki var bir olumlu degisim diyeyim..Yada biraz satış yiyecek sonra tekrar alacağım.
    Buradan alırsan montanli bir kazancın olmaz aksine zarar etme şansın var..Girdiğin riske bence değmez..

Zamanlama herşeydir..

Tesadüf.... Yazıyı yazarken nötr olan bankalar bir haber hop aşaği..%2.5 indiler...
    Ülke borsası adına üzülüyor insan. Bu kadar siyasi kırılganlık yaşamaması lazım borsanın da...

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Gerçi spot harici pay vadeli,viop kontrat,açığa satış işlemleri de var ama spot mali cikmis.
    Bakalım ne yapacak...2 gündür endeks düşmeden kalan malini cıktı. Mal el mi degistirdi göreceğiz ..

.....

Bank of America, 1 Ocak 2025’ten bu yana spot piyasada topladığı tüm hisseleri bugün itibarıyla satıp pozisyonunu kapattı.
    Satışların ardından BIST 100 endeksi %1,19 düşüşle 11.331,75’te günü kapattı.
    Yerli kurumlar ise güçlü alımlarla öne çıktı: Tera 105 milyar TL, Yapı Kredi 40 milyar TL, HSBC 10 milyar TL net alış yaptı
    Tesadüf.....

4.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Fetva ? İspatlaman lazım bunu...
    Ereğli poz tasidigim dönemler olmuş ve alıp sattığımi da orada çok yazmisimdir..Ben hiçbir zaman uzun vade yatirimcisi olmadım ki orada da uzun zamandır yazmıyorum..Ben swing traderim.
    Cidden gene saçmaladın..
    Ben senin elinde mal olmadan hergun gelip çocukça yazılarına , milletle dalga geçmene kizmistim. Tepki sebebim insanlara tavrindi...Gerçi sen onu başka yerlerde de yaptın. Mal taşımadan sağa sola laf atmak sanırım değişmez alışkanlığın..

Neyse karşılıklı tartisma seviyorsun ama ben uğraşmayayim seninle evladim...
    En azından bu topigin de huzurunu kaçırma..
    Yine eregl topiğinde TH a millet laf sokarken "yasaklayın gitsinnn şunu milletin hissesini elinden almaya çalışıyor" forumun en bilgili insanlarından birisi küstürmeyin diye arkasında durmuştum. Yine la la la höhölölölö dendi . Huzurunu kaçıracağım dalga geçeceğim tavır yapacağım adamı/mekanı/başlığı iyi bilirim ben sen kafanı yorma. Uzatmıyorum.... sadece burada gelmiş üst perdeden borsa dersleri verince ve özelinde 2022 2023 eregl günlerine atıfda bulununca lafa girmek zorunda hissettim. Sende orada idin amcalarla falan pek bi iyi anlaşıyordun. Kal sağlıcakla kardeşim.

5. İnternetin en büyük lüksü bu sanırım.
    İnsanlara burada olmayan seylerle rahatça terbiyesizlik yapabiliyorsunuz...Bizi tanıyanlar bilir...Yeni de gelmedik. Ne yazdigimiz da bilgimiz de bilinir...Yaşımızi da aldık çocukça tartışacak halimiz yok..

TH sana selamlar, topiginde de bol sohbetler...Ben kenara cekileyim...
    Son düzenleme : emregunes; 24-09-2025 saat: 12:10.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bilgi paylaşımı yapmak iyidir hocam ne de olsa 30 yılı aşkın bir borsa tecrübesine sahibim, hem de en ön saflardan. Yemediğimiz halt kalmadı, yerli ve yabancı sayısız kriz ile boğuşmamız da cabası. Kaşarlandık artık.

Tam 16.5 yıl önce Mart 2009 da ABD borsası SP500 666 seviyesinde tabanını yapmıştı. Bugün itibariyle tam 10 katına çıktı. Yıllık bazda bileşik getiriyi hesaplayalım:

10**(1 : 16.5)= 1.15 yani her yıl ardı ardına %15 kazandırmış SP500 endeksi ve 16.5 yılın sonunda tam tamına 10 katına çıkmış. Süper performans.
    Türkiye'de ise aynı dönem arasında Bist-100 dolar cinsinden her yıl ardı ardına %4.02 kazandırarak, 16.5 yılda %88.7 kazandırmış. Gelişmekte olan Türkiyem gelişmemeye devam ediyor.

7. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide uygulayacağımız politikalarla 2035 yılında 466 milyon ton emisyon azaltımı sağlamayı ve emisyonlarımızı 643 milyon tona düşürmeyi hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2053 yılı için net sıfır emisyon hedefimiz doğrultusunda kilit sektörlerimizi dönüştürmeye devam edeceğiz"
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8. ABD, 13 milyar dolarlık yeşil enerji fonunu iptal etmeyi planlıyor

ABD Enerji Bakanlığı, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin rüzgar, güneş, batarya ve elektrikli araçları sübvanse etmek için söz verdiği 13 milyar dolardan fazla fonu iptal etmeyi planladığını bildirdi.

Hangi fonların hedef alındığı henüz belli değil ve bakanlık, daha fazla detay talebine yanıt vermedi.

Bakanlık, "Bu fonları Amerikalı vergi mükelleflerine geri vererek, Trump yönetimi daha uygun fiyatlı, güvenilir ve güvenli Amerikan enerjisini ilerletme ve vergi mükelleflerinin dolarlarının daha sorumlu emanetçileri olma taahhüdünü teyit ediyor" dedi.

Herkes gider mersine bunlar sırf millete petrol gaz Ford satacaz diye bu işlerden geri kalıyor. Bu kafayla Çine karşı çok geri kalacaklar. Çünkü başta AB ve Çin olmak üzere yenilenebilir enerjiden başka seçenekleri yok. Tabii bizimde. Bakalım ne zaman çark edecekler.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 388/406 İlkİlk ... 288338378386387388389390398 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •