Bu yazdığınız bilgiler Three Line Break için belkide netteki tek TÜRKÇE açıklayıcı kaynak olacak. Kıymetinin farkındayım. Çok teşekkür ederim...![]()
Bu yazdığınız bilgiler Three Line Break için belkide netteki tek TÜRKÇE açıklayıcı kaynak olacak. Kıymetinin farkındayım. Çok teşekkür ederim...![]()
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Önce bu soruya cevap verip konuyu pekiştirelim, sonra diğer soruya geçeriz:
- TLB grafik türü Kapanış bazlı bir grafik türüdür. Açılış, Yüksek ve Düşüğün bir önemi yok. Her şey Kapanış odaklı ilerler...
- Eğer son bardaki kapanış şartları sağlıyorsa yeni tuğla eklenir...
- Tuğlanın boyutu ise Kapanış ile belirlenir...
- Tuğlanın zemini bir önceki Barın tepesine denk gelişte odaklanır, yani o seviye tuğlanın zeminini oluşturur. Tuğlanın tepesi ise o barın kapanış değeridir. Kapanış ne kadar eski tuğlanın zirvesinden yüksekse o kadar yüksek yeni tuğla eklenmiş olur. Bazen de doji gibi çok küçük de olabilir...
Tuğla ekleme şartını tekrar edecek olursak:
- Eğer ters yöne bir tuğla konulacaksa:
Son 3 bara bakılır.
- - Yükseliş tuğlası eklemek için son 3 düşen barın tepelerinden daha yüksek bir kapanış oluşması gerekir.
- - Düşüş tuğlası eklemek için de son 3 yükselen barın diplerinden daha düşük bir kapanış yapması gerekir.
- Eğer aynı yönde yeni tuğla eklenecekse:
- . Yükseliş yönünde devam ederken, bir önceki barın tepesinden daha yüksek bir kapanış gerçekleşirse yeni tuğla eklenir.
- . Düşüş yönlü devam ederken, bir önceki barın dibinden düşük bir kapanış gerçekleşirse yeni tuğla eklenir.
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Üstat (T/A) merhaba cante ile ilgili güncel olumlu ya da olumsuz bir yorumun olur mu Bir de takip ettiğin ilgilendiğin hisseler içinde binho yeotek ve escom var mı bu hisselerle ilgili fikrini öğrenebilir miyim mahsuru yoksa
Merhaba...
binho, yeotek ve escom gündemimde değiller. Bildiğim hisselerden de değiller...
Cante 'yi de sen takip ediyorsun diye listede tutuyorum...
CANTE...
2.22 seviyesi 55 günlük ortalamaya denk geliyor. Kısa vade burası destek konumunda idi ve bugün de görevini yapıyor gibi...
Bu seviyenin altına düşerse işler o zaman karışır. Bu durumda 1.94 seviyesi gündeme gelir...
Şu an için almayı düşünüyorsan ertelemekte fayda var. Yok buralardan aldıysan da desteği takip etmekte fayda var...
Şu an için durumu pek de iyi değil açıkçası...
Zamana bırakmak lâzım...
NOT: Grafikler dünkü verilerle çizildi. Mâlum bende grafik verileri gün sonu güncelleniyor...
![]()
Hayırlı günler. PEKGY analizi rica edebilir miyim mümkünse teşekkür ederim
Yer İmleri