Bu yazdýðýnýz bilgiler Three Line Break için belkide netteki tek TÜRKÇE açýklayýcý kaynak olacak. Kýymetinin farkýndayým. Çok teþekkür ederim...![]()
Bu yazdýðýnýz bilgiler Three Line Break için belkide netteki tek TÜRKÇE açýklayýcý kaynak olacak. Kýymetinin farkýndayým. Çok teþekkür ederim...![]()
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Önce bu soruya cevap verip konuyu pekiþtirelim, sonra diðer soruya geçeriz:
- TLB grafik türü Kapanýþ bazlý bir grafik türüdür. Açýlýþ, Yüksek ve Düþüðün bir önemi yok. Her þey Kapanýþ odaklý ilerler...
- Eðer son bardaki kapanýþ þartlarý saðlýyorsa yeni tuðla eklenir...
- Tuðlanýn boyutu ise Kapanýþ ile belirlenir...
- Tuðlanýn zemini bir önceki Barýn tepesine denk geliþte odaklanýr, yani o seviye tuðlanýn zeminini oluþturur. Tuðlanýn tepesi ise o barýn kapanýþ deðeridir. Kapanýþ ne kadar eski tuðlanýn zirvesinden yüksekse o kadar yüksek yeni tuðla eklenmiþ olur. Bazen de doji gibi çok küçük de olabilir...
Tuðla ekleme þartýný tekrar edecek olursak:
- Eðer ters yöne bir tuðla konulacaksa:
Son 3 bara bakýlýr.
- - Yükseliþ tuðlasý eklemek için son 3 düþen barýn tepelerinden daha yüksek bir kapanýþ oluþmasý gerekir.
- - Düþüþ tuðlasý eklemek için de son 3 yükselen barýn diplerinden daha düþük bir kapanýþ yapmasý gerekir.
- Eðer ayný yönde yeni tuðla eklenecekse:
- . Yükseliþ yönünde devam ederken, bir önceki barýn tepesinden daha yüksek bir kapanýþ gerçekleþirse yeni tuðla eklenir.
- . Düþüþ yönlü devam ederken, bir önceki barýn dibinden düþük bir kapanýþ gerçekleþirse yeni tuðla eklenir.
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Üstat (T/A) merhaba cante ile ilgili güncel olumlu ya da olumsuz bir yorumun olur mu Bir de takip ettiðin ilgilendiðin hisseler içinde binho yeotek ve escom var mý bu hisselerle ilgili fikrini öðrenebilir miyim mahsuru yoksa
Merhaba...
binho, yeotek ve escom gündemimde deðiller. Bildiðim hisselerden de deðiller...
Cante 'yi de sen takip ediyorsun diye listede tutuyorum...
CANTE...
2.22 seviyesi 55 günlük ortalamaya denk geliyor. Kýsa vade burasý destek konumunda idi ve bugün de görevini yapýyor gibi...
Bu seviyenin altýna düþerse iþler o zaman karýþýr. Bu durumda 1.94 seviyesi gündeme gelir...
Þu an için almayý düþünüyorsan ertelemekte fayda var. Yok buralardan aldýysan da desteði takip etmekte fayda var...
Þu an için durumu pek de iyi deðil açýkçasý...
Zamana býrakmak lâzým...
NOT: Grafikler dünkü verilerle çizildi. Mâlum bende grafik verileri gün sonu güncelleniyor...
![]()
Hayýrlý günler. PEKGY analizi rica edebilir miyim mümkünse teþekkür ederim
Yer Ýmleri