Sayfa 398/406 İlkİlk ... 298348388396397398399400 ... SonSon
Arama sonucu : 3244 madde; 3,177 - 3,184 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Fed/Bowman: İşgücü piyasasındaki riskleri telafi etmek için kararlı faiz indirimleri gerekiyor

Fed'in denetimden sorumlu Başkan Yardımcısı Michelle Bowman, işgücü piyasasındaki artan sıkıntıları gidermek için kararlı faiz indirimlerine ihtiyaç duyulduğuna inandığını yineledi.

Bowman, "Son veriler, ücretler hariç tutulduğunda hedefimizin çok uzağında seyretmeyen enflasyonun yanı sıra, maddi olarak daha kırılgan bir işgücü piyasası gösteriyor" dedi.

İşgücü piyasasında aylardır süregelen sorunları gösteren verilere atıfta bulunan Bowman, faiz belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) "azalan işgücü piyasası dinamizmini ve ortaya çıkan kırılganlık işaretlerini ele almak için kararlı ve proaktif bir şekilde hareket etme" zamanının geldiğini söyledi.

Bowman, "işgücü piyasası koşullarının bozulması konusunda zaten eğrinin gerisinde kalma ciddi riskiyle karşı karşıyayız" dedi ve "bu koşulların devam etmesi halinde, gelecekte politikayı daha hızlı bir tempoda ve daha büyük bir derecede ayarlamamız gerekmesinden endişe duyuyorum" diye ekledi.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2. Yelpaze hocanın topiğinde yaptığım aşağıdaki yorumumu buraya da alıyorum referans olsun diye:

ABD piyasalarındaki kaldıraç etkisini yani elde olmayan para ile açılmış kredili pozisyonları gözardı etmemek lazım. Sadece ABD borsalarında trilyonlarca dolarlık kredili pozisyon var. Bu pozisyonların likidite edilmesi piyasaları allak bullak edebilir. Ufak ölçekte bu senaryonun uygulamasını geçen Mart Nisan aylarında gördük, SP500 ve Dow bir kaç haftada %20 göçtü. Kredili pozisyonları apar topar kapatılma cihetine gittiler. Veya da marjin teminatını karşılamak için portföylerinde bulunan satılabilecek diğer varlıkları satmak zorunda kaldılar örneğin tahvillerle kriptolar gibi. Böylece tüm varlıklar ayni yönde hareket etti yani hepsi değer kaybetti ve güvenli liman kayboldu
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3. Şunlar arasında ciddi bir bağlantı var:

Nasdaq - Kriptolar - USDJPY paritesi - Carry Trade hacmi - Kredili pozisyon hacmi (özellikle ABD de)

4. Yukarıda Graham formulünden bahsettim ancak borsanın bir bilim alanı değil de sanat alanı olduğunu unutmayalım çünkü katılımcılar duygusal varlıklardır ve coşku, korku, açgözlülük bunlar için ana motivasyondur.

5. BİST özelinde şu detayların bilincinde olmak çok önemli:

1- Katılımcıların büyük çoğunluğu bilinçsiz, yeterli bilgiye sahip olmayan, tecrübesi olmayan yani kısaca cahil kesimdir.

2- Buradaki hisselerin pratik anlamda içsel getirisi yoktur.

3- Piyasa manipülasyona açıktır.

4- Tamamen spekülatif bir piyasa söz konusudur.

5- Bu piyasada yatırımcılık konseptinin yeri yoktur.

6- Her daim coşku, korku ve açgözlülük ön plandadır.

6. Yatırımcılık konseptinin bulunmadığı bu ortamda herkes birbirinin cebinden parasını almaya çalışır. İşte buradaki esas amaç budur. Bir katılımcı olarak siz, içinde savaştığınız ortamın temel özelliklerini bilmek zorundasınız. Aksi taktirde mezbahaya giden bir koyundan farkınız kalmaz.

7. Şunu da ekleyeyim: Duygusallığın yanında katılımcıların en önemli özelliği rasyonel davranmama özelliğidir yani borsadakiler mantık ile hareket etmez.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şunu da ekleyeyim: Duygusallığın yanında katılımcıların en önemli özelliği rasyonel davranmama özelliğidir yani borsadakiler mantık ile hareket etmez.
    İşte bunlar borsayı bir sanat alanı yapıyor. Bu yüzden de temel analiz özellikle BİST gibi içsel getirisi olmayan bir borsada pek çalışmaz, millet çıkıyor diye defter değerinin 10 katından işlem gören hisselerin peşine takılır, karlılık vs gibi en temel rasyolara hiç kimse bakmaz. Açgözlülük ve coşku sürücü koltuğundadır.

Sayfa 398/406 İlkİlk ... 298348388396397398399400 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •