Sayfa 2454/2481 İlkİlk ... 14541954235424042444245224532454245524562464 ... SonSon
Arama sonucu : 19847 madde; 19,625 - 19,632 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. #SONDAKİKA

🔴 İtalya'dan Gazze ablukasını kırmak amacıyla 10 gemi daha yola çıktı.

2. https://abcgazetesi.com.tr/sayistayd...=68da2f4c9496b

Sayıştay’dan Çarpıcı Tespit: Üniversiteler Usulsüzlük Yuvasına Dönmüş
    Sayıştay’ın 2024 denetim raporu, üniversitelerde ihalelerden görevlendirmelere kadar yüzlerce usulsüzlüğü ortaya koydu. Raporda milyonluk alımlar ve kanuna aykırı atamalar dikkat çekti.
    Artık dikiş tutmaz. Artık iktidarın hurmalarını löpür löpür götürenler için zor zamanlar. Yediğiniz hurmalar, zamani gelince godünüzü tırmalar.

3. https://twitter.com/ConflictTR/statu...nxRlslGzQ&s=19

Çin'de eski Tarım ve Kırsal İşler Bakanı Tang Rıncien, rüşvet suçlamasıyla yargılandığı davada idam cezasına çarptırıldı.
    Linkte video var. Çinliler akıllılar. Halka bu görüntüler verilmek zorunda, yoksa halk, Sri Lanka'da olduğu gibi linç eder.
    Türkiye'de????
    Uzun zaman şöyle yazmıştım, "birinin kel kafasını kırarlar". Dün o kişi protesto edilmiş.
    İnsanlar niye siyaset yapmak, seçim kazanmak, yönetmek isterler ki?
    Her geçen gün daha profili düşük kisilerle karsilasiyoruz.
    Akıllı olanlar, elitler ne olabileceğini görüyorlar ve kenara çekiliyorlar.

4.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    https://twitter.com/ConflictTR/statu...nxRlslGzQ&s=19

Linkte video var. Çinliler akıllılar. Halka bu görüntüler verilmek zorunda, yoksa halk, Sri Lanka'da olduğu gibi linç eder.
    Türkiye'de????
    Uzun zaman şöyle yazmıştım, "birinin kel kafasını kırarlar". Dün o kişi protesto edilmiş.
    İnsanlar niye siyaset yapmak, seçim kazanmak, yönetmek isterler ki?
    Her geçen gün daha profili düşük kisilerle karsilasiyoruz.
    Akıllı olanlar, elitler ne olabileceğini görüyorlar ve kenara çekiliyorlar.
    Gönderdiğiniz videoyu izledim.

Çin'deki mahkeme salonu tüyler ürpertici.

Adamlardaki disiplin olağanüstü.

Benzer bir davada bizdeki mahkeme salonuna bakın.

Yargılanan suçlu veya suçsuz demiyorum.

Son düzenleme : value; 29-09-2025 saat: 11:55.

5.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Gönderdiğiniz videoyu izledim.

Çin'deki mahkeme salonu tüyler ürpertici.

Adamlardaki disiplin olağanüstü.

Benzer bir davada bizdeki mahkeme salonuna bakın.

Yargılanan suçlu veya suçsuz demiyorum.

Evet ciddi olmak lazım da bizde yargının durumu aşağıdaki gibi:

Hakim ve savcı, videodaki laubaliliklerin yapılmasına izin vermeyebilir. Salonda ciddiyeti sağlamak, mahkemenin yetkisi dahilindedir.
    Fakat mahkemeler her gün yetkileri olmayan kararlar alıyorlar.
    Kaldı ki, pek çok önemli hukukçu, tutuksuz yargılanması gerektiğini söylüyorlar.
    Siyasetin yargıya bu derece müdahalesi karşısında, İmamoğlu'nun mahkemede yaptıklarına göz yumulması, elbirliğiyle bir ''süper kahraman yaratma girişimi'' gibi geliyor.
    Diğer kurumların durumu da içler acısı. Bence bu durum düzelebilir değil.
    Bu yüzden ''Yeni Roma kurulacak'' diye yazıp duruyorum.

6. https://x.com/MSTanrikulu/status/1954477279662194770

Sezgin Tanrıkulu
    @MSTanrikulu
    📌 Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında yargı, bir kurum olarak bağımsızlığını ve tarafsızlığını tamamen yitirdi.

📌 Önceden de bağımsızlık ve tarafsızlık konusunda sorunlar vardı, fakat şu anda Türkiye’de DSİ Genel Müdürlüğü ile HSK arasında, idareye ve yürütme organına bağlılık açısından bir fark kalmadı.

🔴 Artık bağımsız, tarafsız ve kurumsal güvenceleri olan bir yargı mekanizması bulunmuyor. Bu nedenle “borsa” meselesi, yargıda kirlenme meselesi, yargıyı çürüten ve yurttaşların adalete olan güvenini en alt seviyeye düşüren bir noktaya geldi.

🔴 Bu nedenle yargının kendi içini temizlemesi gerekiyor. Elbette temiz, dürüst yargıçlar var; bunu genelleme anlamında söylemiyorum. Ancak toplumun bir kesiminde oluşan algı, yargının bir mizansene dönüşmüş olduğu yönünde.

❗ Bugün yurttaşlarımızın yüzde 80’i yargıya güvenmiyor ve adaletin tecelli edeceğine inanmıyor.

🔴 Eğer HSK bu kirli düzene ortak olmasaydı, bugün Ekrem İmamoğlu davasında beraat yönünde muhalefet şerhi yazan hakimi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alıp 45. İş Mahkemesi’ne göndermezdi.

❓HSK üyelerini kim seçti? Adalet ve Anayasa Komisyonu’ndaki AK Parti’li üyeler. Dolayısıyla AK Parti de bu düzenin ortağıdır.

🔴 Bu atama kararı, yargıya şu mesajı veriyor:

➡️ "Bizim kurduğumuz düzenin dışında davranırsanız hiçbir güvenceniz yok.”

📌 Beylikdüzü davasında, savcı dört oturum boyunca mütalaa vermedi. Hakim, nedenini sorduğunda, savcı Diyarbakır’a tayin edildi. Bu tablo, yargının halini net bir şekilde ortaya koyuyor.
    Linkte video var.

7. Gerçek Gündem
    @gercekgundem
    Beyaz Saray'daki Gazze zirvesinde tarihi karar! Netanyahu, ABD'nin planını onayladı.

8. https://abcgazetesi.com.tr/yavuzyilm...=68dadb4eecf5a

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı’nda gerçekleştirilen usulsüz petrol ticaretinin detaylarını ve bu ticaretin İsrail ile bağlantısını açıkladı. Yavuzyılmaz, Türkiye’nin 21 Mayıs 2014 ile 30 Eylül 2018 arasındaki petrol taşımacılığı nedeniyle net 1 milyar 471 milyon dolar ceza ödemeye mahkûm edildiğini belirtti.

Sayfa 2454/2481 İlkİlk ... 14541954235424042444245224532454245524562464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •