Sayfa 209/1009 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Haydaaa enki sen dolar fışkırıyor kulaklarından milletin dolar en değersiz para birimi FED bile hala para basıyor demiyor musun
    Şimdi de DXY grafiği koymuş hedef 120 diyorsun.???

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Haydaaa enki sen dolar fışkırıyor kulaklarından milletin dolar en değersiz para birimi FED bile hala para basıyor demiyor musun
    Bu Trump olduğu müddetçe dxy zor cikar.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ki bana kalırsa bulamayacaklar..fakir daha fakir, zenginde daha zengin..
    40 yıl içinde gezegen nüfusunun minimum 1/3 ünün tam anlamıyla slum/gecekondu larda
    yaşayacağına dair öngörüler mevcut.

peki entellektuel birikim bakımından farklılık nasıl olacak ?
    eşşek semer ilişkisi sabit nede olsa.

bu gerekçeyle daha uç düzey sınıflaşma kaçınılmazdır diye mırıldanırım.
    Son düzenleme : EKaya; 28-07-2017 saat: 22:01.

4. Kuzey kore rusya amerika iran bu alanda ciddi gelişmeler olacağa benziyor. Bu süreçte gökdelenler gecekondu olabilir mi olabilir. İçecek çay bulunur ama ne bulursak kaynatabiliriz.

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Kardeş slm.euro bin yükselişi bize yaramaz..ara ithal mallarının yüzde 60 dan fazlasını EUR olarak alıyoruz.ihracati da bu ara malları işleyerek yapıyoruz .

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    ithalat daha çok enerji dolar bazlı.
    ihracat euro.
    bize paritenin artması yarar.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

6. O ara ithal malların yüzde on u spesifik. Yüzde 60 ı değil
    Yani bi marka model aracın motoru şanzıman i gibi kalemler elzem olanlar
    Yoksa diğer genel kullanımlı tüm ara mallar Çin den tedarigi olan şeyler
    Örneğin ameliyathanrlerde kullanılan hayranı olunan alman malı malzemelere esasta hiç ihtiyaç yok denilebilir
    Fiyat / kalite rasyosuna bakmak lazım

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Haydaaa enki sen dolar fışkırıyor kulaklarından milletin dolar en değersiz para birimi FED bile hala para basıyor demiyor musun
    Kesinlikle yazdıklarıma dikkat etmemişsin yada pek çoğunu atlamışsın anlaşılan..Ben yıllardır farklı olarak dolar yükselişinin faiz artışlarından (esasen yeterince arttıramayacağından- menzilinin kısa olmasından) gelmeyeceğini düşünüyorum sadece..çünki temelde FED sıkılaştırma yapıyor gibi gözüküyor ama esasen yapmıyor/yapamıyor..aşağıdaki grafik finansal koşulların hala gevşek olduğunu gösteriyor..geçen günde yayınlamıştım..görmedin sanırım..

Temelde gelişmiş MB’ları çaresizler bence.. borç çok fazla, kaldıraç çok fazla, 8-9 senedir kolay ve ucuz parayla oluşan balonlar çok fazla..vede bu balonlar birbirleriyle çok ilintili..çok detaya girmeyeyim ama bildiğin gibi borca dayalı bu sistemin devam edebilmesi için sisteme sürekli para girişi şart..dolayısıyla BOJ, ECB, BOE vb. sistemde likiditenin kurumaması için sistemi sürekli besliyorlar..burada ABD’nin QE yapamaması sonucu değiştirmiyor..her ay basılan 200 milyar dolardan fazla paranın bir kısmı ABD borsalarına , ABD hazine bonolarına yada farklı piyasalarına giriyor..sistem havuzdan beslenerek böylelikle devam edebiliyor..yani işte bu şekilde para mok gibi ortalıkta..

Benim düşüncem global ekonomi zaten düşük büyüme ve düşük enflasyon tuzağına girmiş durumda..zamanını kestirmek zor ama bunun bir sonraki adımı resesyon..tabi resesyon deyip geçmemek lazım..bu kadar borçla büyüyemiyen ekonomiler/şirketler ne olacak..hele birde bir sürü zombi şirketi, ekonomileri düşününce..sonrası deflasyon ihtimali vb. vb..

Kısaca yukarıdaki ihtimali gören dolar ne yapar..vede dolar borçlusu ne yapar..DXY’yi 120’ye getirir..

Diğer konu FED’in faiz yada gerisarma açısından ECB ve BOJ’un epey önünde olması..

BOJ’un işi zaten bitik..İlerleyen aylarda ECB'de kabaca güçlü Euro ile bitecek..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ha haa hepsini birleştirince FED enflasyon biriktiriyor diye düşünmeye başladım..

Düşük dolar enflasyona destek..tabiki büyümeyede..

Dolar düşük olunca malum commodity'ler yükseliyor..

ABD'de habire petrol stokları azalıyor..dolayısıyla petrol fiyatları yükseliyor(enflasyona katkı)..

Ancak ittirip kaktırmayla bu kadar..not almak lazım..

Hem büyüme, hemde enflasyon açısından yakında Draghi güçlü Euro'dan ağlamaya başlar..ve durmak yok yola devam der..

Bu durumda FED'in geri sarması kesinleşmiş olur..

Sonuçta orta ve uzun vade dolar yine ''king'' olacak gibi duruyor..

Birde aynı vadede içeriyi düşünce..KGF'nin azalan etkisi felan..

YTD.....
    Sn. Gunwane umarım bu yazıyı okursun..beni yoruyorsun..

8. Alemde hecbiseycikler gan gogusu alan kupekbaligi arzusu kadan guvvatli olamaz
    Petroleum uretenler aldiysa goguyu
    Stokların düşüşünü
    Arzı kesip daha da givrandirirlar
    Givrastikca givrasirsin
    Adamın 700 milyar dolarını hileli iç etsende
    Adam
    Virmezsen virme çalışır kazanirim der
    Tehtitlen iş Sökmez

Sayfa 209/1009 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları