Serhat BAŞKURT
@SBASKURT_
·
11s
Bloomberg Intelligence bu sabah #halkb'nin dava süreciyle ilgili detaylı bir analiz yayımladı. Kısaca özetleyeyim:
Halkbankâ€â•ın ABDâ€â•de devam eden davasında kritik bir dönemece giriliyor. Yüksek Mahkemeâ€â•nin 3 veya 6 Ekimâ€â•de başvuruyu inceleyip incelemeyeceğine karar vermesi bekleniyor. Bloomberg Intelligence analizine göre başvurunun kabul edilme ihtimali olsa da bankanın dokunulmazlık kazanma şansı oldukça düşük. En olası senaryo, $1-2 milyar arasında bir uzlaşma cezası ödenmesi. Bu rakam, bankanın 2024 net kârının birkaç katına denk geliyor.
Dava mahkemeye taşınırsa, ABDâ€â•nin güçlü delilleri nedeniyle Halkbankâ€â•ın kaybetme olasılığı yüksek görülüyor. Bu durumda daha ağır para cezaları ve ABD finans sistemine erişim riski söz konusu olabilir. Trumpâ€â•ın yeniden başkan olması bankanın lehine pazarlık gücü yaratabilir, ancak cezadan tamamen kurtulması beklenmiyor.
Olası ceza Halkbankâ€â•ın sermaye yapısını zorlayabilir, bu nedenle devlet desteği gündeme gelebilir. Yatırımcılar açısından süreç belirsizliklerle dolu ve hissede yüksek volatilite ihtimali devam ediyor.
https://x.com/SBASKURT_/status/1973280236423823466
dediğimiz gibi badem ınsıder işini yapmış işin garibi sabah olan haberi hafta sonuda vardı ben okudum dışardan bir kaynaktan uzlaşmazsa katlanacağı cezanın ama nedense 15.00 den sonra piyasaya etkisi olmuş 
nerede dolar bazlı 2.62 200 günlük ortalamada devreye giriyor haber
hayat size güzel badem spor.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Yer İmleri