2018 den sonra TL ve hatta dolar devalüe oldu, paranın alım gücü düştü, bir sürü mal ve hizmetlerin bedeli piyasa dinamikleri göz ardı edilerek aşırı yükseldi, yani 2018 de 10 ev parasını TL enstrüman olan borsaya yaptırdığında öncelikle borç senedi sayılan TL deki düşüşün sebebi ve sorumlusuna bakmak lazım, ANZ yada zoren hiç kimse için dolar yada TL gibi para birimi yada borç senedi gibi alım gücünün korunması gibi söz vermemiştir sanırım...
Yani ülkede tüm olan bitenin sorumlusu ANZ değil, borsada bir çok hisse aşırı prim yaptı, bazıları maalesef yapamadı, sonuçta burası borsa birinin kazancı bir başkasının kaybı demek, kimse kazandığı paranın nerden geldiğini düşünmüyor, ama biz burada bin TL kazanmışsak bu bir anlamda birinin bin TL kaybetmiş olması yada olacağı anlamına geliyor,
Ayrıca borsada gerçek manada para kazanmayan tek kişi sizin arkadaşınız değil, çok kişi para kazandım sanıyor ama ayrıntılı bir karşılaştırma yapılınca pekte para kazanan olmadığı açıkça görülüyor,
Sonuç olarak ANZ benim dostumda değil düşmanımda değil, rakibim hiç değil, para kazanmak için hissesini aldığım bir şirketin patronu o kadar, ne daha azı ne daha fazlası, ben ekmeğimin peşindeyim...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri