Sayfa 2469/2480 İlkİlk ... 14691969236924192459246724682469247024712479 ... SonSon
Arama sonucu : 19838 madde; 19,745 - 19,752 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. TEI'nin 7 yılda bitirdiği motor projeleri:

TS1400 Turboşaft
    TF6000 Turbofan
    TP400-D6
    TJ90 Turbojet
    TP38 Turboprop
    TJ35 Turbojet
    PG50
    PD170 Turbodizel
    PD222ST Turbodizel
    PG50S
    PD180ST Turbodizel

2. İsmail Saymaz
    @ismailsaymaz
    ·
    8d
    Fatih Altaylı’nın tahliye talebi reddedildi, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 26 Kasım’a bırakıldı.

3. emre alkin
    @emrealkin1969
    ·
    1 sa
    Merkez Bankası Yönetimlerinin kontrollerinde olmayan meselelerle alakalı kesin görüş belirtmesinin “iddialı” olmak değil, sadece “iddiacı” olmak anlamına geldiğini bir kez daha tecrübe ettik. Gerçeklerle değil modellerle yaşamaya devam etsinler.

4. Ozer Sencar
    @ozersencar1
    ·
    1 sa
    Sol kesimin siyaset sahnesinde niye başarılı olamadığını anlamak isteyenlere…
    https://x.com/etkiIihaber/status/1973849302960357664

Etkili Haber
    @etkiIihaber
    Barış Yarkadaş: Bugün de AK Parti'nin en çekindiği aday Kılıçdaroğlu'dur.

Ersan Şen: İnanıyor musun buna?

Cem Küçük: (Gülerek...)
    Linkte video var.

Cihan Toraman
    @cihan_toraman
    ·
    12s
    2012 yılında erdoğanın bay keMAL'le ilgili attığı tweet: "CHP'nin başında bu beyefendi olduğu sürece ben de halimize hamd ediyorum. İşimiz kolay."

5. ihsan Yaman
    @yaman_ihsan
    ·
    52d
    2025 yılının başında 10 milyon TL lik altın alsaydık şuan 17 milyon TL

2025 yılının başında faize para yatırsaydık şuan 15 milyon TL

2025 yılında borsaya yatırılan 10 milyon TL para endekse göre 12 milyon ,hisse ortalamalarına göre şuan 5 milyon TL

Tek suçumuz insanları dolandırmamak ve güzel ülkemin sermaye piyasalarına güvenmek.
    Enflasyon rakamları gerçek değil. Altın belki kendini korumuştur. Gümüş alan biraz kar etmiştir. Diğerleri ayvayı yemiş.

6. Putin: “Kimi ülkelerde büyük bir siyasi meşruiyet kazanmakta olan siyasi muhaliflerini yasaklamaya çalışıyorlar. Bunu biliyoruz, Sovyetler Birliği’nde de oldu bunlar. Vısotskiy’in şarkısını hatırlıyor musunuz: yürüyüşü yasaklamışlar, yakında her bir haltı yasaklarlar. Ama bu işlemiyor! Yasaklar işlemiyor!”

7. Mehmet Simsek
    @memetsimsek
    ·
    1 sa
    Eylülde yüksek gerçekleşen aylık enflasyonda gıda fiyatları belirleyici oldu.

Zirai don ve kuraklık kaynaklı gıda enflasyonu uzun dönem eylül ayı ortalamasının 3 puan üzerinde gerçekleşti ve aylık enflasyona 1,1 puan katkı yaptı.

Okulların başladığı eylül ayında eğitim grubu ve ilgili diğer kalemler aylık enflasyona yaklaşık 0,7 puan katkıda bulundu.

Enflasyonun ana eğilimi dezenflasyonun süreceğine işaret ediyor.

Dönemsel etkilerin azalması ve uyguladığımız arz yönlü politikalarla program önceliğimiz olan dezenflasyonun devamını sağlayacağız.

İris Cibre 🐦
    @iriscibre
    Sn. Bakan iklim dolayısıyla gıda, okulların açılması ile eğitimin etkilerinin mevsimselliğinden bahsediyor.

Haklı da, iklim etkilerine söylenecek yok, Faizin etkisi de yok.

Peki, diğer kalemler?
    Giyim, lokantacılık, eğitim; tamamı 2024 Eylülün üzerinde. Sadece, konutta yıllık enflasyonun aşağı gitmesi ile belirgin yavaşlama var.

İris Cibre 🐦
    @iriscibre
    ·
    30d
    Diğer yandan, Sn. Bakan, eğilimin dezenflasyonun süreceğine işaret ettiğini açıkladı

Ekimde, 2,88% altı gelebilecek enflasyon yıllığı tekrar aşağı çekecek. Bence kastı bu

Fakat, Pazartesi mevsimsellikten arındırılmış enflasyon var. Merkezin favori göstergesi
    Gösterge, 2,64% seviyesinde gelebileceğine işaret ediyor
    Yıllıklandırılmış 35,75%'i ima ediyor. Bu Ağustosta 32,3% ve Temmuzda 29,7% idi.
    Bu noktada dezenflasyondan bahsetmek zor

Fakat, Sn. Bakanın bana verdiği sinyal, Ekimde faiz indirimine işaret ediyor.
    Sinyal etkisi ile (40% altına indim) 150bps e kadar belki yapılabilir.
    Bileşik 47,5% ve enflasyon beklentisi 36% ile yapılabilir görünüyor

Fakat, işlerin gittikçe zorlaşacağı görülüyor.

8. Para ve Finans
    @VeFinans
    ·
    2s
    Faizin çok yüksek, finansal koşulların çok sıkı olduğu bir ortamda GSYH yarı yılda yıllık %3,6, yurt içi krediler yıllık %42,5, bireysel krediler yıllık %47,1 (26 Eylül) artmaz.

Sayfa 2469/2480 İlkİlk ... 14691969236924192459246724682469247024712479 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •