Sayfa 406/406 İlkİlk ... 306356396404405406
Arama sonucu : 3243 madde; 3,241 - 3,243 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Tamamen piyasa dinamikleri ile alakalı. 2005 - 2013 yılları arasındaki 8 yıl boyunca TR de gayrimenkule karşı müthiş bir antipati vardı, sektör hiç revaçta değildi. Piyasa gayrimenkul sektöründe manik depresif modunda idi. Yukarıdaki zaman diliminde Hatay - Kilis arası sınır bölgede ben metrekaresi 5 cent'ten yani bugünkü kurdan 2 TL den binlerce dönüm arazi kapattım. Herkes o zamanlarda araziye yatırım yapmayı cüzzam ile ayni görüyordu. Bildiğin sinüs eğrisi şeklindeki döngü işte. Zaman gelir manik depresiflik sürücü koltuğundadır, zaman zaman da coşku ve açgözlülük. Tüm piyasalar için bu geçerlidir.
    2005 - 2013 yılları arasında İngiltere ABD ve Avrupadaki GYO larda tahıl üretimi yapmak amacıyla küresel ortamda ucuz / atıl arazi satınalma furyası vardı. Özellikle Ukrayna ve Afrika ön planda idi. Buralarda tahıl üretimine uygun araziileri bu fonlar metrekaresi 2 - 3 cent gibi rakamlardan satın alıyordu. Beni metrekaresi 5 cent'ten güney - güneydoğuda arazi toplamaya ilham veren de işte bu yakından tanıdığım fonlar oldu.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Tarım arazisinin tek geliri tarım ürünü olduğuna göre, ve de eskimediğini düşünürsek, 14 yıl önceye göre ürünler mi dolar bazında 40 katına çıktı? Yoksa F/K mı çok arttı?
    İşte bu durum piyasanın rasyonel olmadığının, EMH nin geçersiz olduğunun, katılımcıların beyinleriyle değil de duygularıyla hareket ettiğinin en güzel kanıtlarından biridir. Manik depresiflik burada sürücü koltuğunda, mantık ise devre dışı.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3. Hocam şu tarım arazilerine yatırım konusunun bir çok detayı var diye biliyorum.
    Bu arazileri çoğu ülkede alamıyor ancak uzun dönem kiralayabiliyorsunuz ve araziyi işletmek zorundasınız. Yüzlerce hektarlık araziler kiraladınız veya alabildiniz, bunları ekip biçmek, ilaçlamak, hasat ve sonrası için büyük giderler ve yerine getirmeniz gereken bürokratik sorumluluklar var. Başkasına işletmesini verseniz de bu sorumluluklar devam eder, üstelik ortacıyla iş yapmak ne kadar faydalı olur bilemem? Devlet arazilerin verimli biçimde kullanılmasını takip ediyor, neler ekilebileceğini belirliyor diye biliyorum. İmara açılsa ne kadarını kamuya terk etmek gerekir ayrı konu. Likit bir yatırım değil ancak sınırlı bir kaynak.

Sayfa 406/406 İlkİlk ... 306356396404405406

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •