Originally Posted by
TRENDHOUND
Tamamen piyasa dinamikleri ile alakalı. 2005 - 2013 yılları arasındaki 8 yıl boyunca TR de gayrimenkule karşı müthiş bir antipati vardı, sektör hiç revaçta değildi. Piyasa gayrimenkul sektöründe manik depresif modunda idi. Yukarıdaki zaman diliminde Hatay - Kilis arası sınır bölgede ben metrekaresi 5 cent'ten yani bugünkü kurdan 2 TL den binlerce dönüm arazi kapattım. Herkes o zamanlarda araziye yatırım yapmayı cüzzam ile ayni görüyordu. Bildiğin sinüs eğrisi şeklindeki döngü işte. Zaman gelir manik depresiflik sürücü koltuğundadır, zaman zaman da coşku ve açgözlülük. Tüm piyasalar için bu geçerlidir.
2005 - 2013 yılları arasında İngiltere ABD ve Avrupadaki GYO larda tahıl üretimi yapmak amacıyla küresel ortamda ucuz / atıl arazi satınalma furyası vardı. Özellikle Ukrayna ve Afrika ön planda idi. Buralarda tahıl üretimine uygun araziileri bu fonlar metrekaresi 2 - 3 cent gibi rakamlardan satın alıyordu. Beni metrekaresi 5 cent'ten güney - güneydoğuda arazi toplamaya ilham veren de işte bu yakından tanıdığım fonlar oldu.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yer İmleri