Sayfa 407/410 İlkİlk ... 307357397405406407408409 ... SonSon
Arama sonucu : 3274 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank'ın İran yaptırımları iddialarına ilişkin ABD'deki yargılamayı sonlandırma talebini görüşmeyi reddetti-RTRS

Habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.tradingview.com/news/reu...o-prosecution/
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank'ın İran yaptırımları iddialarına ilişkin ABD'deki yargılamayı sonlandırma talebini görüşmeyi reddetti-RTRS
    Aslında yüksek mahkemeden böyle bir karar çıkması bekleniyordu. Ben bunu olumlu görüyorum çünkü artık son aşamaya gelindi ve uzlaşmaya gidip makul bir mali ceza üzerinde anlaşmaya çalışmaktan başka yol kalmadı.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3. Bana göre en başta yapılması gereken de zaten buydu yani uzlaşmaya gidip makul bir mali ceza üzerinde anlaşmak ama bu cihete gitmediler, onun yerine arka arkaya tahsisli sermaye artırımlarına giderek kamunun sermayedeki payını %50 den %91.5 e çıkartarak "devlet şirketi dokunulmazlığı" kartını oynamayı seçtiler ama ABD kanunlarının bu yok vesileyle yaptırımdan yırtmaya izin vermediğini göremediler.

4. Halkbank açısından panik yapmaya gerek yok. Elimizde dünya kadar emsal var. Goldman Sachs gibi yatırım bankacılığı devleri bu tür işlerde kaşarlandı. Yatırımcıları kasti olarak yanlış yönlendirme, oranın SPK sı olan SEC in hükümlerine aykırı davranıp haksız kazanç sağlamak ve manipülasyon gibi alanlarda sayısız suç işledi bunlar. Bu tür olaylar gün ışığına çıktığında adamlar derhal uzlaşmaya giderek meselenin üstünü örtüyorlar, mahkemelerde sürünmüyorlar. Halkbank bunları bir incelesin.

5. İngiliz Standard Chartered Bankası çok daha büyük mali işlemler yapmasına rağmen 640 milyon dolar ceza aldı.

UniCredit S.p.A., UniCredit Bank Austria AG, and UniCredit AG OFAC ile 611 milyon dolar ceza karşılığında uzlaştı.

The British Arab Commercial Bank 228 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

Societe Generale S.A. 5 milyar doları aşan yaptırımlara aykırı işlemler nedeniyle 54 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

Crédit Agricole Corporate and Investment Bank 330 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

Commerzbank AG (Commerzbank) 259 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

Bank of America 17 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Halkbank açısından panik yapmaya gerek yok. Elimizde dünya kadar emsal var. Goldman Sachs gibi yatırım bankacılığı devleri bu tür işlerde kaşarlandı. Yatırımcıları kasti olarak yanlış yönlendirme, oranın SPK sı olan SEC in hükümlerine aykırı davranıp haksız kazanç sağlamak ve manipülasyon gibi alanlarda sayısız suç işledi bunlar. Bu tür olaylar gün ışığına çıktığında adamlar derhal uzlaşmaya giderek meselenin üstünü örtüyorlar, mahkemelerde sürünmüyorlar. Halkbank bunları bir incelesin.
    Üstadım atladığınız 1-2 nokta var sanırım.
    Halkbank için açılan dava SEC hükümleri kapsamında değerlendirilecek bir konu değil tek başına.
    Hatta bu davanın da ağır nedenlerden biri olması nedeniyle, Türkiye uzun süre Uluslararası piyasada kredibilitesini sıfırlayan "Gri Liste" uygulamasına da maruz kaldı.

Davanın temel nedeni "İran'a karşı ekonomik yaptırım" kararlarını ihlal idi. Petrol/Altın ticareti temelinde...

Zaten şu an gündemde olan sizin de belirttiğiniz gibi para cezasına konu olabilecek bölümü.
    Lakin başka bir katmanı daha var. Ki o daha vahim.

Trump ile ilişkiler, verilen tavizler elbette süreçte önemli rol oynayacaktır.
    Lakin eski ve subjektif de olsa aşağıdaki makale konunun 2. aşamasına dikkat çekmek konusunda yararlı olabilir:

"Davanın Halk Bankası aleyhine sonuçlanması konusunda artık bir tereddüt bulunmuyor. Dava sonucunda Halk Bankasına 1,5 milyar ile 5 milyar dolar arasında bir ceza verileceği hatta bazı değerlendirmelerde bunun 10 milyar dolara çıkabileceği belirtiliyor. Sorun sadece ceza verilmesi olmadığı açıktır. Kararın politik arka planı ise çok daha kapsamlıdır. Türkiye'nin "İslamcı terör örgütlerini finansa etmek ve kara para aklamak iddiasıyla gri listeye alınması bir tesadüf olmadığı bilgi ve belgelerde dayanılarak böyle bir karar alındığı iddia ediliyor."

Halk Bankası davasının sonucuna göre hazırlanan ama henüz mahkemeye sunulmamış ikinci bir dava bulunuyor. Hazırlanan ikinci iddianamede "Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası"nı delmekte rolleri bulunan kişiler yer alıyor. İçinde bakanların, bürokratların, iş adamlarının, akraba-çevre ilişkilerinin içinde yer aldığı 30'dan fazla kişi hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabulüyle yeni bir süreç başlayacaktır. Doğal olarak Halk Bankasının suçlu görülmesi ve tahmin edilen para cezasına çarptırılmasıyla ikinci iddianameyle yeni bir davanın açılması yüksek bir olasılıktır.

https://kureselstrateji.org/dr-musta...yonde-etkiler/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

7.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Üstadım atladığınız 1-2 nokta var sanırım.
    Halkbank için açılan dava SEC hükümleri kapsamında değerlendirilecek bir konu değil tek başına.
    Yukarıda verdiğim emsallerine hepsi OFAC'ın dahil olduğu uzlaşmalar, bunlar SEC ile alakalı değil.

8. İngiliz Standard Chartered Bankasının yaptırımlara aykırı olarak yaptığı işlemler 250 milyar dolardan fazlaydı ve OFAC ile 640 milyon dolar cezayla uzlaştı. Halkbankta iddia edilen işlemlerin boyutu ise 20 milyar dolar yani Standard Chartered'ınkinin 10 da 1 inden az. Dediğim gibi, ortada panik yapacak bir durum yok. Yeter ki bir an önce uzlaşma cihetine gidilsin..

Sayfa 407/410 İlkİlk ... 307357397405406407408409 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •