Sayfa 675/676 İlkİlk ... 175575625665673674675676 SonSon
Arama sonucu : 5404 madde; 5,393 - 5,400 arası.

Konu: HALKB - Halkbank

1. İngiliz Standard Chartered Bankası çok daha büyük mali işlemler yapmasına rağmen 640 milyon dolar ceza aldı.

UniCredit S.p.A., UniCredit Bank Austria AG, and UniCredit AG OFAC ile 611 milyon dolar ceza karşılığında uzlaştı.

The British Arab Commercial Bank 228 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

Societe Generale S.A. 5 milyar doları aşan yaptırımlara aykırı işlemler nedeniyle 54 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

Crédit Agricole Corporate and Investment Bank 330 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

Commerzbank AG (Commerzbank) 259 milyon dolar ceza ile uzlaştı.

Bank of America 17 milyon dolar ceza ile uzlaştı.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2. İngiliz Standard Chartered Bankasının yaptırımlara aykırı olarak yaptığı işlemler 250 milyar dolardan fazlaydı ve 640 milyon dolar ceza ile uzlaştı. Halkbankta iddia edilen işlemlerin boyutu ise 20 milyar dolar yani Standard Chartered'ınkinin 10 da 1 inden az. Dediğim gibi, ortada panik yapacak bir durum yok. Yeter ki bir an önce uzlaşma cihetine gidilsin.

3. Yukarıda verdiğim emsallerin hepsi OFAC'ın dahil olduğu uzlaşmalar, bunlar SEC ile alakalı değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Excuseme Yazıyı Oku
    Sayın Trendhound, Bu aşamadan sonra süreç ne olur. Sizce nasıl ilerleyecek.
    Halkbank'ın tavrına bağlı. Uzlaşma kararı alırlarsa bir kaç ay içinde bu mesele çözülür.

5. Verilecek mali cezanın boyutu makul ve orantılı olmalı. Halkbank'ın sermayesi 175 milyon dolar her ne kadar özsermayesi çok daha fazla olsa da. Yukarıda yazdım, Standard Chartered 250 milyar dolarlık benzer işlemler yapmıştı ama sadece 640 milyon dolarlık mali cezada uzlaştılar. Halkbankta iddia edilen 20 milyar dolarlık işlemler için ne kadar ceza talep edilebilir ki? Bankanın sermayesi kadar desek 175 milyon dolar eder. Bu iş 300 milyon dolar civarında bir rakam ile çözülür gibi duruyor bana göre. Aşırıya kaçılırsa ABD bundan zarar görür, bunu da dikkate almak lazım. Bugüne kadar pek çok bankaya OFAC ceza kesti ama bu cezalar hiç birinde kalıcı bir etki yaratmadı, unutuldu gitti.

6. Günaydın;
    ALINTI: Bloomberg Intelligence’a göre, olası ceza 1-2 milyar dolar. Bu da 2024’teki düzeltilmiş net gelirin (672 milyon dolar) 1,5 – 3 katı büyüklüğünde.

Sayın pozitif; samimi diyorum sende ANLAMAMA problemi var birde paramı çok merak etmişsin dert olmuş. 4.5 maliyetli hisselerimi ortalama 24 TL erkende olsa ( 30 TL gördü) sattım.Gözün aydın))

Değerli arkadaşlar; öncelikle geçmiş olsun. Bundan sonra nihai son için dosyamız Güney Newyork yerel mahkemesine gelecektir. Elde olan tek şey ; üst mahkeme yollarının tamamının tüketilmiş olmasıdır. Şu an ise mahkemenin vereceği ( olumlu- olumsuz ) sonucu ya kabul edeceğiz ya da anlaşma yoluna gidilecek. Zaman lazım... Beni sürekli tedirgin eden anlaşma yolunda A rakamında karar kılındığını varsayalım, yatırımcılara ödeme yansır mı?Nasıl ödenecek? Hakkınızda hayırlı olsun. Bunlar tahminden ibarettir. Kendim bilsem 24 TL den değil 30 TL çıkardım. İnşaAllah bugünlerde geçecektir. Kap haberinin son cümlesi kıymetli. Zamana ihtiyaç var sanki. Ne kadar zaman? Bende bilmiyorum..

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YTD

300 milyon bence büyük rakam halkb yi 13 e geri getirir ha oarayı hazine öderse bilemem. Halkb nin kasasından çokması demek banka için felaket olur.
    bir halt olacağı yok.

8. Dava bitiyor, 100-150 milyon dolar ile bitiyor, tabiki burada bir sürü pozitif keklik olacak. Onları avlayacaklar. Bir gösterip bir çekecekler. En sonunda öküzün trene baktığı gibi bakacaklar.

Sayfa 675/676 İlkİlk ... 175575625665673674675676 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •