Sayfa 411/411 İlkİlk ... 311361401409410411
Arama sonucu : 3283 madde; 3,281 - 3,283 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    https://www.facebook.com/share/p/14LTww6G7ak/

Büyük bir dönüşüm var başta Amerika da. Masabaşı işler kayboluyor.
    AI sektöründe (yapay zekada) tam bir balon var bana göre. 1999-2000 yıllarında İnternet şirketlerinde şahit olduğumuz balona çok benziyor. Yapılan yatırımların çoğu ters tepecek muhtemelen ve beklentiler karşılanmayacak. Yapay zeka aşırı şekilde köpürtülüyor.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2. Ben şuna inanırım (ayni zamanda bu serbest piyasanın en önemli ilkelerinden biridir) :

Always and forever, the solution to high prices is high prices, and then new supply.

Yüksek fiyatların çözümü her zaman ve sonsuza kadar yüksek fiyatlar ve ardından yeni arzdır.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Altın çakılmaz, tam tersine bundan nemalanır. Zaten böyle bir senaryo gündeme gelecek diye son aylarda herkes altına saldırıyor. Dünyada uzun yıllar boyunca 1 numaralı rezerv para birimi olan dolar artık güvenini kaybediyor. Ama bahsettiğin kıyamet senaryosuna daha var, uzun vade bazlı döngü rol oynuyor burada ki böyle bir döngünün ömrü 80 yıldır, artı eksi 10 yıl. Uzun vade döngüsü 1945 de başladı, aradan tam 80 yıl geçti. Teorik olarak artık bu döngünün sigara izmariti bölümündeyiz ama tam olarak ne zaman dibe oturacağız bunu hiç kimse bilmiyor. Ray Dalio patlamaya daha en az 3 yıl var diyor.
    Yukarıdaki yorumuma şunu eklemem lazım:

Küresel piyasa hiç kıyamet yakında kopacak gibi durmuyor. Yıllık küresel şirket birleşmelerle satın ALMALARIN (M&A) ortalama parasal hacmi 3.5 trilyon dolardır. Bu yıl küresel M&A aktivitesi geçen yıla oranla %28 artış gösterdi yılın ilk 7 ayında ve 2.6 trilyon dolar oldu. Yılı 4-4 5 trilyon dolar aralığında rekor hacimle kapatacağız gibi duruyor. Küresel M&A hacminin yarıdan fazlası ABD kökenlidir. Bu piyasa çok canlı ve dinamik. İşte bu gelişme yakında kıyametin kopmayacağının belki de en önemli göstergesidir her ne kadar bunun garantisi olmasa da.

Sayfa 411/411 İlkİlk ... 311361401409410411

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •