Sayfa 734/740 İlkİlk ... 234634684724732733734735736 ... SonSon
Arama sonucu : 5919 madde; 5,865 - 5,872 arası.

Konu: Viop LXVII

1.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Tedbiri yokmudır bunun?? Don olayının yani, soğuk

Biz böyle korumaya çalışıyoruz sn işçi74 hocam

(Sulayarak. Buz vasıtası ile ile ağacın hava ile temasını keserek )

Ama her ağaçta ve her iklimde olur mu.Yoksa başka ağaçlara zarar verir mi bilmiyorum.
    Ziraatcilere sormak lazım.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

2.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku

Biz böyle korumaya çalışıyoruz sn işçi74 hocam

(sulayarak buz ile ağacın hava ile temasını keserek
    Çok mantıklı, hocam bu şekilde kayıp oluyor mu?

3.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Çok mantıklı, hocam bu şekilde kayıp oluyor mu?
    Bu sene sadece incir ve üzüm geçen seneye göre daha iyi verdi.geriye kalan 25 çeşit meyve ağacında problem oldu(25 çeşit derken alt çeşitleri dahil şeftali_yassı şeftali vs gibi).
    Bu sene çok ama çok soğuk oldu bu yöntem vs yeterli gelmedi bildiğim kadarıyla.

Şimdi söz konusu canlı neticede yanlış bilgi de vermek istemem.

Mesela aşağıda ağaç yükünden vs bahsediliyor.
    uzmanlık işi ben anlamam sorumluluk da kabul etmem.
    Ama sizin için önemli ise ikamet ettiğiniz iklim koşullarını ve ağacın cinsini söyleyiniz ben de babama sorayım.
    Bilirse o bilir.( Sonra kaş yapayım derken gözden olmayasınız sn işçi74 dostum.)

https://www.mgm.gov.tr/site/yardim2....0uygulanabilir.

e- Su uygulaması
    Don olayını önlemede bir yöntem olan üstten sulama veya yağmurlamanın belirgin bir yararı vardır ve dikkate değer bir öneme sahiptir. Bu uygulama geniş bir su kaynağı, uygun sulama ekipmanları ve iyi bir toprak drenajı ister. Bu yöntem sadece üzerindeki buz yükünü taşıyabilecek bitkilerde uygulanabilir.

Yağmurlama yönteminde, bitki su soğuduğu ve donduğu zaman, radyasyonla kaybolan ısıyı kazandırmak için eritme ısısını ortama verir. 1 gr veya 1 cm3 suyun 1°C soğuması için 1 kalori ısı açığa çıkar, fakat bitki için daha önemli olan durum 1 gr suyun donması için 80 kalorinin açığa çıkmasıdır. Eğer yaprak veya tomurcuk ince bir su filmi kaplanırsa, suyun donmasıyla ısı açığa çıkar ve bitki sıcaklığının 0°C'nin altına düşmesini engellenir. Bu su filminin olabildiğince sürekliliği sağlanmalıdır, bu sayede bitki üzerinde buz tabakaları oluşmasına ve ortam sıcaklığı donma noktasının altına düşmesine rağmen bitki sıcaklığı donma noktasının altına düşmeyecektir.

Bir güvenli uygulama, ıslak termometre sıcaklığı donma noktasına ulaştığı zaman yağmurlama işlemine başlamaktır. Yağmurlama işlemi bitki dokularının dayanabilmesi için mümkün olduğu kadar sürdürülmelidir. Uygulama hava sıcaklığı 0 °C'nin üzerine çıkıncaya kadar devam ettirilmelidir.

Yağmurlama sistemi, ürün kaybına neden olabilen birkaç dakikalık kritik devreyi engelleyecek veya kesecek şekilde tam ve sürekli olarak su örtüsü sağlamalıdır. Yağmurlama sisteminin önceden test edilmesi gereklidir. 12-20 saniye aralıklarla çalışan küçük yağmurlayıcılardan daha tatmin edici sonuçlar alındığı Davis (1955) tarafından bildirilmiştir. 90 saniye aralılarla çalışan daha büyük yağmurlayıcılar -5°C de domates bitkisi üzerinde etkili olamamıştır. Tekrarlanan uygulamaların daha kısa aralıkları, yaprak yüzeyindeki daha düşük sıcaklık değişimlerini netice vermiştir.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

4. Yeni Ulak
    @YeniUlak
    ·
    45sn
    Ali Babacan:

“CHP'ye borçlusunuz, CHP seçmeninin oylarıyla seçildiniz†diyenlere hadi oradan diyorum. Biz alnımızın teriyle kazandık.

CHP bir hayır kurumu mu? Sebil çeşmesi mi ki sağa sola milletvekili dağıtacak?"

bir dahaki seçimde de 15 milletvekili çıkarsında görelim
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

5.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    emlak ,

Ayın 2 sindeki seneryomuz devam ediyor :)pıst 100 de 2.55 bölgesi çalışmazsa işaretlediğim bölgeye kayma devam edecek 2 li dip dolar bazlı o bölge vıop tarafıda 11400 denk gelir

verdiğim banttan tepki vermeye çalışıyor piyasa şimdilik zayıf
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

6. pusuya yattım yine badem spor
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

Islak odunlu zopaya bugün erken başlayacaklar gibi bir his var içimde.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,095
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Islak odunlu zopaya bugün erken başlayacaklar gibi bir his var içimde.
    vaktinle başlasada bizde işimize baksak

Sayfa 734/740 İlkİlk ... 234634684724732733734735736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •