Sayfa 835/863 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845 ... SonSon
Arama sonucu : 6900 madde; 6,673 - 6,680 arası.

Konu: Viop LXVII

1.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...60591&page=775

sayın Sindoma yeni yeni konuşmaya başladılar bunu, ama altın konusunda ona katılmıyorum,...

şöyleki Altın bir emtiya olmanın yanısıra bir değerleme aracı,...farz edelim Usd yok sistemde, emtiyayı neyle alacaksın,...
    Altın ve gümüş at koşturur, Gümüşün sanayiside iyi,...
    Bana Abd borcu üzerinden yapılan analiz mantıklı geldi bu yorumcu 2500 dolarlarda herkes aşağı beklerken videoda söylüyor gerekçesini 5000 dolar olması gerekiyor dedi
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

2.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    @SonerGökten

Dolar Kurtarmak İçin Doları Yakacaklar!

ABD ilk kez küresel para imparatorluğunun çatırdadığını hissediyor.
    Çünkü artık sadece Çin değil, bütün dünya Dolardan kaçıyor.

Nadir toprak elementlerini üretemeyen, fabrikalarını Asya ya kaptıran, üretim kabiliyeti zayıflamış bir ABD var.
    Bu tablo Washingtonu bir çıkmaza sokuyor:
    Ya faizleri hızla indirecek, Doları zayıflatacak ve yeniden sanayileşecek
    Ya da güçlü Dolar takıntısı uğruna üretimi tamamen Çin e teslim edecek.

Ama asıl tehlike şu:
    Doların rezerv para konumu ilk kez gerçek anlamda sarsılıyor.
    BRICS ülkeleri altına, yerel paralara, ticarette Dolar dışı yöntemlere geçtikçe ABD nin en büyük silahı kendi elinde paslanıyor.

Bu yüzden ABD nin önünde tek yol kalıyor: Yeni bir parasal genişleme dalgası. Yani, Dolar hâlâ bir anlam ifade ediyorken, fazlasıyla Dolar basmak.
    Tarihin ironisi burada: Doları kurtarmak için Doları değersizleştirmek zorunda kalabilirler.

Ve sonuç?
    Küresel çapta Dolar bazlı bir enflasyon dönemi.
    Artık Merkez Bankaları sadece kendi ülkelerindeki enflasyonla değil, ABD nin bastığı Doların ihrac ettiği enflasyonla da savaşmak zorunda kalacak.

Dolar artık sadece bir para değil, küresel bir enflasyon motoru.
    Ve o motor, bu kez dünyanın geri kalanını değil, bizzat ABD yi yakmaya başlayacak.

https://x.com/SonerGokten/status/1977755796470399397
    nohutun bu paylaşımıda güzel altı dolu seneryo bana göre dünya düzeni tamamen değişiyor

3. Bu dolar ay sonu 42 gelecek gibi

4.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Ekim ayında borsayı etkileyebilecek önemli tarihler:
    17 Ekim – S&P Türkiye kredi notu açıklaması
    20 Ekim – İmamoğlu diploma davası
    23 Ekim – TCMB faiz kararı
    24 Ekim – CHP kurultay davası
    29 Ekim – FED faiz kararı
    öne alıyorum 24 ekimle ilgili çok dedikodu var

5. trcell devre kesti

6. Bahceli: Hem aleviyiz hem sünni.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. Demir Çelik Haftalık Bülten (PhillipCapital)

Çin'de 1-9 Ekim arasındaki Ulusal Tatil, çelik talebini geçici olarak yavaşlatırken, tatil sonrasında fiyatların toparlanma çabaları piyasa belirsizlikleri nedeniyle sınırlı kaldı. ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimlerin yeniden gündeme gelmesi ve küresel ticaret belirsizliklerinin artması çelik talebi üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Diğer yandan Eylül ayında Çin'in ihracatı son altı ayın, ithalatı ise son bir yılın en güçlü artışını kaydederek beklentileri aştı. Çin'in küresel çelik piyasasındaki arz fazlasını kontrol altına alma yönündeki söylemleriyle tam olarak örtüşmeyen bu eğilim ülkenin zayıf iç talebi ihracatla dengelemeye çalıştığını gösterirken, zayıf iç talebin ihracatla telafi edilmesi küresel fiyatlar üzerinde baskı oluşturan bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda demir cevheri fiyatları günlük bazda %2,7 oranında düşüş gösterirken hurda ve kok kömürü fiyatları değişim göstermedi. Yassı çelik (HRC) ve inşaat demiri fiyatları ise günlük bazda %1,4 oranında düşüşte.

PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş.

https://www.phillipcapital.com.tr/
    Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

8.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    trcell devre kesti
    valla şu borsadan etkilenmemek mümkün değil.Elimde hisse yok, hisse senedi fonu yok ama bireysel emeklilikteki fonların içinde hisse senedi var maalesef.dün bes portföyümden 10 bin tl eksiltmiş bistteki düşüş.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 835/863 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •