Pala çaktırmadan dönderdi endeksi..
Pala çaktırmadan dönderdi endeksi..
Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Şu bloomberge çıkan analistler dükkan kapanmasın diye ne kadar sallama yorumlar yapıyor .
1 seneden beri 14 bin 15 bin dediler bende öyle bir bant yok şuanda iç siyasetteki belirsizlik kalkmadan dedim ama hala tv de atıp tutuyorlar.Bu kedi sıçramalarını yemeyin piyasa ve oyuncular 24 ekim chp kurultay sonucunu bekliyor faizi bekleyen yok ne karar çıkacağına kadar bu dönem badem ınsıder biliyor .yandaş biliyor , hükümete yakın kişiler biliyor
Badem bofası sattığının 600 milyonunu geri alıyor bu hareket oluyor![]()
Bir sonraki seçim için ortaya çıkacak siyasi ittifaklar bana göre çokta karmaşık değil.Burada belirleyici unsur Dem parti.
Şayet seçim öncesi Dem parti,Ak parti ve MHP seçim ittifakı yapacaksa,diğer taraflar şöyle olur. İlk görüntü üçlü bir tablo ortaya çıkar,bir tarafta Chp,bir tarafta milliyetçi cephe ( iyi parti,zafer,anahtar vb.),bir tarafta ise deva,saadet,gelecek,yeniden refah.Ben üçlü cephenin birleşmesine pek ihtimal vermiyorum.
Şayet Dem iktidar cephesinde yer almazsa,chp dem ittifakı ağır basar.Bu durumda ben Ak partiden ayrılan partilerin tekrar Ak partiye döneceğine,ilk turda olmasa da ikinci turda milliyetçi cephe , saadet ve yeniden refah'ın ak partiyi destekleyeceğini düşünüyorum.
Tecrübe,gözlem ve hissiyatım bana ilk senaryoya göre ikincinin daha olası olduğunu söylüyor.Ama sonuçta her iki senaryoya göre de iktidar devam ediyor.
Tabi şimdi iktidar devam edecek deyince çok kızacak ve buna her şeye rağmen nasıl olur diyenler olacaktır.
Ama hayatı çözmek için çoğu zaman basit ve düz mantık kullanmak gerekir.Mesela geçmişte benim burada şöyle bir cümlem var,Dem iktidara kazandırır,ama muhalefete kaybettirir.Yazdığımı destekleyecek o kadar çok cümle kurarım ki ama gerek yok .Ülkenin tamamının bir bütün olarak sosyoloji ve psikolojisini çözemeyen her zaman yanılmaya mahkumdur.
Yer İmleri