Originally Posted by
Ozan Erol
bütçenin neresinden kısılsın ?? faiz ve sermaye harcamalarına dokunamıyoruz zira yüksek faiz programın temel direği.. mal-hizmet alımı yada sosyal güvenlik zaten minimal seviyede.. kamu harcamaları kısılsın diyenler esasen memur emekli maaşları kısılsın demek istiyorlar, başka bi şey değil.. yada altyapı yatırımları ve savunma sanayi yatırımları durdurulsun demek istiyorlar
cari transferlerin içinde çok kalem var, mesela doğalgaz ve elektrik faturalarına sağlanan sübvansiyonlar yada tarıma verilen destekler.. cari transferler içinde en büyük kalem belediyeler- üçte biri belediyelere tahsis edilen ödemeler.. karşıığında belediyelerin hizmet etmesini bekiyoruz- çöpleri toplasın, suları akıtsın, trafiği rahatlatacak yollar/tüneller yapsın, ara sokaklara asfalt döksün vs.. bu hizmetleri yapabiliyor mu belediyeler son 6-7 senedir ??
Salağa yatma, laf salatasına girip eleştirdiğin CAHAPA tayfası gibi konuşuyorsun.
Kamunun yapabileceği en büyük tasarruf personel gideri, nette yeni işe alım yapmayacaksın. Bankamatik memeurlarını öküz gibi çalıştıracaksın, istifaya zorlayacaksın..Zaten memurların %10-15 havadan para alıyor, bunları biraz çalıştırısan yatmaya alıştıkları için kendiliğinden işi bırakırlar...Bugün kamuda hiç yoksa %20-25 atıl iş gücü var, en az %10-15 tasarruf edilebilir, hiç bir iş de aksamaz..Hatta işin ciddiye bindiğini görenler de daha çok ve verimli çalışır.
O şunun adamı, bu şu cemaatten vs diye 100 binlerce torpilli memur var, bunu gören esas iş yükünü çekenler de enayi miyim, ben bu kadar öz verili çalışacağım deyip, o da durumu idare ediyor.
Bu arada kur düşşük filan değil, gayet ederinde bence. Düşük diyenler tek bildikleri ucuz üretim ile yurt dışında pazarını korumaya çalışan demode sanayiciler.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri