Nereye para bağlasan belirsizlik var eskiden konut kurtarıcıydı orası da bitti faiz desen doları tuttular ama bu seferde altına karşı 1 yılda tl nerdeyse yüzde 100 değer kaybetti ve saatli bomba bastırılmış kur hala ortada amerikan borsası desen hiç düzeltme yapmıyor biraz düşse hemen trump çinlileri çok seviyorum savaşlar bitti diyor yükseliyor orası da çok yüksek bist desen oranın coşması için tekrar nebati zamanı gibi bir para politikası lazım sanırım yüzde 50 altın yüzde 30 dolar yüzde 20 faiz ile devam edeceğim
Özlem Gürses Babacana ekonomi yönetimi teklifi yapılmış diye yazmış. Öyle böyle Şimşek ten memnun değiller. İlk düğme yanlış olduğu için. İlk önce kuru salmak lazım faizlerin düşmesi lazım. Hukuki güven lazım. Devletin tasarruf etmesi ve küçülmesi lazım. Liyakat lazım. Bunlar yoksa ekonomi düzlüğe çıkmaz.
Babamın Suriyeli kiracısı Suriye'ye gidiyor. Suriyeliler gidecek muhtemelen. RTE Türki cumhuriyetleri vatandaşları için çalışma izni verdi. Alternatif onlar. Bizde Türkmen var ülkesinde 100 dolar maaş var. Dr bile 500 USD alıyormuş. Genelde ev taşıma işi yapıyor Türkmenler aylık 1000 USD gönderiyor evine. Çoğu çalışma amaçlı ama oturmak için öğrenci olarak geliyordu. Yüksek lisans vs. Gerek kalmadı buna artık.
Sorun oradaki bir yetkilinin değişmesi ile çözülecek olsa, bunların reisi bunları köyüne kadar kovalar.
İki saatte bir yeni birini atar o göreve.
Ama sorun o değil.
Sorun bunların ahlak yapısı ve bunun çürüttüğü devlet teşkilatı.
Adam Merkez Bankası'nı soyuyor.
Daha ötesi var mı.
Hakimler Savcılar Bakanlar hepsi tıkır tıkır maaşını alacak, kamu zararı dedikleri 100 Milyon TL.yi bu garip halk ödeyecek.
Düzeltilmesi gereken bu.
Ne diyordu, verin oyunuzu bu fakire bir dönem daha.
Verdiniz.
Sonuna da katlanacaksınız.
Kendi düşen ağlamaz.
Bu Merkez Bankası soygununu tesbit ettin, adamlar tutuklu.
Çık deki bu 100 Milyon TL. bunların mal varlıkları ile ödenecek yetmedi tüm MB Çalışanlarının maaşlarından kesilecek.
Bunu de ki, millet haa bunun birşeyleri düzeltmeye niyeti var desin.
Yok..! bu ne diyor, Merkez Bankası soyuldu ama bu soygunu yine merkez bankası ortaya çıkardı.
Bak bak bak.
Bir yere tutunacak ya, tutunduğu bu.
Kuyumcunun önünden geçtim, 6100 alış 6190 satış, piyasadan 500 tl fazlaya satıyor, geçen cumartesi de geçmiştim 5200 tl idi yani 1 haftada tam 1000 tl arttı inanılacak gibi değil. Üstelik piyasada satış olsada kuyumcularda 1 tl düşmüyor. Haftaya 7 binleride görür bu meret.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yüce dinimizin dediği bu.
Ey iman edenler! Kendinizin, ana-babanızın ve yakın akrabanızın aleyhinde bile olsa, Allah için doğru dürüst şâhidlik yaparak, adâleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun! Hakkında şâhidlik yaptığınız kimse zengin de olsa fakir de olsa böyle davranın.
Ben bu nedenle, Devlet Başkanlarını, Hakimleri, Komutanları, Polis Şeflerini, Futbol Hakemlerini hiç anlamıyorum.
Dürüst ve adil ol, yücelirsin.
Yoksa iki cihanda da kaybedeceksin.
Bu çok mu zor.
Bu kadar mı muhakeme gücün yok.
Yer İmleri