"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Sn.Aziz Yıldırım diyor ki bedelli yapın,kimsenin (koyunların) itirazı olmaz, önceden aldığımız arsalara dokunmayın,diyor.
Arkadaşlar bedelli kararı alırlarsa,en az yüzde 400 Kararı alırlar.100 bin lotu olan 400 bin lira ödeme yapar, ancak bedelli yi SPK onaylamali,ben spk ya bedelli ye itiraz dilekçeleri gönderirim, ardında bedelli ye itiraz için mahkemeye dava açarım.Morinyonun ve alınan çöplerin paralarını odemeye katkı saglamam...Hisse 14.00 lira ya taşınır sa hafif bir zarar ile çıkarım.Koyun yerine koyulmak istemeyenler den de benzeri davranışlar gelmelidir.ytd
Aziz Yıldırım doğru söylüyor, yapılması gereken budur. Artık herkes sportif a.ş. lerin bedellilerle ayakta durduğunu görsün. Sportifler zarar odaklı şirketlerdir. Bu şirketleri hep mevcut hissedarlar finanse etti bugüne kadar, hiç seslerini çıkarmadan pamuk ellerini ceplerine attılar. Bu devran böyle gidecek.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
%400@1TL bedelli olursa kasaya 5 milyar TL girer, her mevcut hisse başına 4 TL öder hissedarlar. Ama bunun garantisi yok, bakarsınız %400@2TL yaparlar BJKAS gibi, belki de daha düşük bir versiyon. %400 olması da gerekmiyor çünkü hisse aşırı sulanmış olur. Onun yerine %100@5TL daha mantıklı, böylece 5x1.25=6.25 milyar TL kasaya girer, hisse de sulanmamış olur.
Bedelli hakkında konuşmak için erken her ne kadar sermaye tavanı %400 artırılarak 6.25 milyar TL ye çıkarılmış olsa da. Öte yandan Sportif a.ş. nin yıllık operatif maliyeti 130 milyon euroya yakın ve zaman geçirmeden bir şekilde aksiyon almak gerekiyor. Bu aksiyon; giderleri büyük ölçüde traşlamak, tahsisli sermaye artırımı veya başka bir yöntem ile dışarıdan bir yatırımcıya blok hisse satışı yapmak veya yüksek montanlı yeni bir bedelliye gitmek şeklinde olabilir. İlle de bedelli olacak diye bir şart da yok her ne kadar bu yol en kısa, en pratik, en çok uygulanan yol olsa da.
Yüksek montanlı bir bedelliye gidilirse istediğiniz kadar itiraz edin, mahkemede dava açın, bunlardan bir sonuç çıkmaz. Şirketin aldığı karar esastır. GSRAY geçmiş bedellilerinde dünya kadar hissedar mahkemede dava açtı, bir sonuç alamadılar.
FENER hissesini satın alanlar özgür iadeleri ile bu hisseyi aldılar. Alırken de bu şirketin zarar odaklı olduğunun, bedellilerle ayakta durduğunun farkında oldukları varsayılyor. Seçim hakkı onlara aitti ve alıcılar bu gerçekleri bildikleri halde tercihlerini alım yönünde kullandılar. Eğer yeni bir bedelli olursa bu bedelliye katılmama hakkına da sahipler. O zaman sorun ne? Adamlar bile bile lades demişler, böyle olunca da sonuçlara katlanacaklar. Sportif a.ş. Bir şekilde kendini finanse etmek zorunda, bu un en kolay yolu da bedelliye gitmektir. Bu durum hoşuna gitmiyorsa bu hisseyi satın almayacaksın. İşte yargı olayı bu pencereden görüyor.😊
Bu işlerin başlangıcı zaten İnan Kıraç ve Gsray Camiası. Sonuç alamadılar değil sen neler olduğunu iyi bilmen lazım. Bir diğer konu aslında batan GSRAY A.Ş bir gece Spk kanunu değiştirildi sırf GSRAY Sportif A.Ş kurtarılsın diye.Yoksa GSRAY ilk bedelliyi yapamayacaktı çünkü min. ödenmiş sermayesi kanunen kurtarmıyordu. Bunu kim yaptı Gsray localarında purosunu tüttüren sonra kendi şirketi batan eski Spk başkanı.Peki açgözlülere bu yetti mi tabii ki hayır. Bir gece Sportif A.Ş ye ait olan stad a4 kağıdının altına atılan bir imza ile derneğin oldu.Yetti mi yetmedi.Sonra Neymiş isim hakkı varmış Sportif A.Ş derneğe bunun için kira ödemeye başladı. Bu işlerin aslında nasıl olabildiğini tam yazarsam başım belaya girer ama Futbol camiasının içinde olan herkes neyin nasıl olabildiğini çok iyi biliyor.
Sonra Fener de ne yapsın rakip karşısında geri kalmamak için bu yola gitmek zorunda kaldı hepsi tek doğru halk arz edilen BJKAS gibi esas sözleşmeleri değiştirdiler. Çünkü Hüsnü Güreli vardı. SOnra ne mi oldu Hüsnü güreli bir ara GSRAY YMM si oldu sonra bir ara TFF ye.
Bir yere eğer Hüsnü Güreli giriyorsa bilin ki orada temizlenmesi gereken ciddi şeyler olmuştur. Bunu Futbol Camialarının alayı bilir. Ama taraftarı söğüşlemek lazım ki birileri nemalanabilsin hiçbirinin sesi çıkmaz.
Bu işlerde en delikanlı adam da ben Beşiktaşlı olmama rağmen Aziz Yıldırımdır bu da böyle biline. Çünkü onun zamanında vergilerini ödeyen tek klüp Fenerbahçe idi.
Eskiden bir şirketin Spk uzmanını yatırımcı direkt arayabiliyordu.Bu GSRAY işinde yatırımcı o kadar feryat figan etti ki sırf bu GSRAY yatırımcısının SPK yı telefon yağmuruna tutması yüzünden SPK daki uzmanların aranabilmesi komple tüm hisseler için yasaklandı ya da kaldırıldı. Ancak böyle çıkabildiler bu işin içinden.
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; Dün saat: 14:13.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri