-
Bazı ahmaklara Doların çöp olduğunu anlatamadık. Bu forumda Dolar güzellemesi yapan ahmaklar bolca vardı. Hepsi silinip gittiler. Dolar sınırsız basılıyor, peçete kağıdı kadar değeri yok. Anlatamadık bazı ahmaklara. Ahmak oğlu ahmaklara. Hem de burada bir sürü insanı zehirlediler. Şimdi ise utançlarından yazı yazmıyorlar iyi aile evlatları. Ben neden yazdım? Gerçekleri haykırmak için. Küçük yatırımcılara yardımcı olmak için. Kimseye inanmayın. Rakamlara inanın.
-
Gümüşün en geç 2034 ten itibaren artık satın alınamayacak bulunamayacak olmasını bu tür makalelere göre söylüyorum. Ki benim gördüğüm en geç 2027 - 2034 arası artık Gümüş madeni satıştan kaldırılır ve sadece özel izinle Gümüş satın alınması mümkün olabilir. Çünkü dünyada bu kadar Gümüş yok. Önümüzdeki 15 seneyi hedefleyerek emekliliğiniz için fiziki Gümüş almak kötü bir tercih olmaz. 15 sene sonra Gümüşe kimse fiyat biçemez çünkü artık piyasada satın alınamaz. Ki bu 2030 da en geç zaten ne olacağını görürsünüz.
Bu makale çok insaflı çünkü bu makale yazıldığında ne bu kadar elektrikli araç vardı ne de bu kadar yeşil enerji dönüşümü vardı. Bu makale çok iyimser. Dünyada Gümüş kıtlığı daha yakın bir sürede başlayacak.
Makalede yazarlar, gümüş piyasası için veri toplamış; piyasa büyüklüğü, toplumdaki stoklar ve gümüş akışları hakkında bilgiler sunmuşlardır. Madencilikten dünya arzı, kalan rezervlerin tükenmesi, cevher kalitesindeki azalma, piyasa fiyatı ve gümüş ticaret hacmi, bu çalışma için geliştirilen SILVER modeli kullanılarak simüle edilmiştir. Model, madencilik, ticaret piyasaları, fiyat mekanizmaları, nüfus dinamikleri, toplumdaki kullanım ve atık ile geri dönüşümü entegre bir sistem olarak birleştirmektedir. Aynı zamanda sürdürülebilirlik derecesi ve kaynak zaman ufku; 1: tüketim oranları, 2: erken keşif uyarısı, 3: Hubbert üretim modeli ve 4: sistem dinamiği modellemesi gibi farklı yöntemlerle tahmin edilmiştir. Hubbert modeli, MÖ 6000 MS 3000 döneminde çalıştırılmış, SILVER sistem dinamiği modeli ise 1840 2340 yılları arasında simülasyon yapmıştır. Günümüzde, nihai geri kazanılabilir gümüş rezervlerinin 2.7 3.1 milyon ton arasında olduğu; bunun yaklaşık 1.35 1.46 milyon tonunun zaten çıkarıldığı tahmin edilmiştir. Gümüş üretim zirvesinin zaman tahmin aralığı 2027 2038 arasında dar bir aralıkta olup, en iyi tahmin 2034 tür. 2240 yılına kadar tüm gümüş madenlerinin neredeyse boşalacağı ve tükenmiş olacağı öngörülmektedir. Tüm modellerin çıktıları, tutarlı geri dönüşümün önemi ve geri dönüşü olmayan kayıplardan kaçınılmasının, gümüş piyasası arzı açısından toplumun daha sürdürülebilir olmasını sağlamak için kritik olduğunu vurgulamaktadır.
https://www.sciencedirect.com/scienc...21344913002747
-
Haftasonu garip şeyler olmuş. Çinde piyasasında stok kalmadığı için Gümüş ons haftasonu 80$ ve 125$ arasından satılmış ve elde hiç kalmamış şeklinde notlar var. Haber doğruysa pazartesi göreceğiz neler olacağını. Haberin doğru olup olmadığını henüz bilmiyoruz ama ilginç olduğu için takip ediyoruz.
Silver Sold Out! China White Metal Silver Passes $125 per Ounce as Global Shortage Turns Into Historical Crisis
https://open.substack.com/pub/thesil...as-white-metal
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri