Artan

11,44 10 18:10
253,00 10 18:10
221,10 10 18:10
43,34 10 18:10
127,60 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

120,60 -10 18:10
45,00 -10 18:10
7,03 -9.99 18:10
33,34 -9.99 18:10
27,26 -9.97 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.255.695.986,50 18:10
8.740.860.661,40 18:10
8.691.701.587,58 18:10
7.807.476.038,38 18:10
7.549.236.341,52 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
Arama sonucu : 27 madde; 25 - 27 arası.

Konu: Oltaya Takılanlar - Swing Trading Denemeleri

1. mrhb zaten bir çok hisse belki bu aralar ne trend dinliyor ne teknık ne analiz bu siyasi belirsizlikler ve göz altılar olunca her yer kaynıyor siz dogruları buluyorsunuz ama işte ortam her seyi siliyor bir anda .mesala cocola ve efes bu fiyatlarda durumuydu durmazdı çunku onların hiç bir zaman bilanço sorunuları olmaz ama savaslar vs vs ... pes etmek yok .saygılarımla..
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasasi Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsaminda tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir yatırım danışmanlığı icerisinde degerlendirilemez yatırım tavsiyesi icermez yatırım tavsiye niteliği taşımadıgindan Yatırımcı profilinize uymayabilirKESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

2. TREND TESTİ (GÜNLÜK)

Sayın west_77;

Diğer başlıkta yayınladığım bu yukarıdaki tabloyu takip edebilirsiniz...

Tablo aşağıya doğru gidiyor ama son 30 sinyali göstermeye çalıştım...

Olası dip seviyeleri göstermektedir...

Tabloda sinyal tarihlerini, bu tarihlere ait kapanışları, sinyalin ne zaman geldiğini, sinyalden bugüne kadar en fazla ne kadar düştüğünü ve ne kadar yükseldiğini görebilirsiniz.

Tablo kusursuz değil, sinyalden sonra düşüşe mi yoksa yükselişe mi doğru hareket ettiğini gösterecek kodu yazamadım.

Ama bu haliyle bile sinyal geldikten sonraki durumuna göre karar vermenizi kolaylaştırabilir.

İyi geceler...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

3. Sayın deva-i dert;

Önce Swıng Trading’in tanımını yapalım (alıntıdır);

Swing Trading

Swing trading, fiyatın beklenen dalgalanmalarından yararlanmayı amaçlayan bir strateji olarak, birkaç gün ila birkaç hafta arasında pozisyonların tutulduğu bir işlem türüdür.

Yatırımcının kısa vadeli trendleri ve fiyat hareketlerini takip ederek orta vadeli kazançlar elde etmeyi amaçladığı bir stratejidir. Bu, yatırımcının piyasa analizine daha derinlemesine dalmasını gerektirebilir.

Avantajları:

• Gün içi dalgalanmalardan etkilenmeden orta vadeli trend hareketlerinden yararlanma.
    • Teknik ve temel analizlerle daha kapsamlı stratejilerin birleştirilmesi.
    • Gün içi alım satım yapılmadığından daha az stresli olabilir.

Riskleri
    • Piyasa koşullarının hızla değişmesi ve beklenmedik haberler orta vadeli trendlerde karşınıza çıkabilir
    • Günlerce veya haftalarca açık kalan pozisyonlar aldığınız riski artırabilir.

Kimler İçin Uygundur?

Swing trading, hem teknik hem de temel analiz bilgisine sahip olan ve günlük dalgalanmaları değil, orta vadeli trendleri takip etmek isteyen yatırımcılar için uygundur.

Kimler için uygundur sorusuna cevap vermek gerekirse Temel Analiz bilgisine sahip değilim. Burada raunda 1-0 yenik başlıyorum. Bu başlığı Sayın west_77’nin isteği üzerine açmıştım ama işler yolunda gitmeyince yazmamaya başladım. Teknik Analiz’in sonu olmayınca çalışa çalışa şimdi bu tabloyu günlük olarak tutmaya başladım.

Konumuza dönecek olursak, bu tablonun kimler için uygun olacağına tabloyu inceleyenin karar vermesini istiyorum.

Söylediklerinizin tamamında haklısınız. Ama tabloda hacim ya da likiditeyi gösteren bir kriter bulunmuyor. Yani bu yönde bir ayıraç yok. Likit tahtaların da daha sağlıklı sonuçlar verdiğine de katılıyorum.

Gelelim tablonun performansına;

Son 30 sinyalin 28’inin anlık verimi pozitif.

Son 30 sinyalin sadece 2’si hiç pozitif olamamışlar.

Son 30 sinyalin 6 tanesi hiç negatif olmamışlar.

Son 4 barda %-13,27 performans sergileyen de var.

Son 6 Barda %+51,96 performans sergileyen de var.

İşin içine istatistik girince daha detaylı bir raporlama gerekiyor ama henüz o aşamada değilim.

Farklı görüşlere tavsiye olsun olmasın her zaman düşüncemde yer veririm ya da dikkate alırım desem daha doğru olur. Endeksin tablo performansına etki edeceğinin de farkındayım ama bu konu ile ilgili henüz bir kod ya da kriter hazırlayamadım.

Aleyküm selam, en iyisini bilmek diye bir şey yok. Bu işin sonunun olmadığını siz de biliyorsunuz. Benimkisi bir uğraş. Uğraşmaya devam…

Saygılar ve selamlar…
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •