Son 10 yılda avukatlık mesleği büyük değişime uğradı. Benim avukat arkadaşın sayesinde bu değişime tanık oldum. Artık butik avukatlık büroları var TR de aynen ABD de olduğu gibi. Benim bu arkadaşım hukuk bürosu sahibi ve yanında 1 düzine avukat çalışıyor. İcradan tutun asliye / sulh hukuk ve ceza hukukuna kadar her türlü davaya bakıyor. İşinde de çok başarılı. Yanında bir sürü stajyer avukat da var. Bunların çoğu her ne hikmetse hakim olup çıkıyor. Stajyerken tanıdığım ama artık ceza hakimi olmuş bir sürü avukat tanıyorum artık. Hepsi de candan adamlar, abi yolun düşerse uğramayı ihmal etme diyorlar. Bu ülkenin insanı bambaşka. 😊
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Ülkede avukat çok zira laboratuvar gibi yatırımlar gerekmeden fakülte kuruluyor ancak arayın bakalım bir tane vergi hukukundan anlayan var mı? Veya yabancı dil bilip yabancılara hizmet veren? Şirketler hukukunda da çok seçenek yoktur bence çünkü Porche en pahalı modellerinden birini almış kurumsal bir avukat görmüştüm. Tek bir çalışanıyla 100 lira pazarlığı yapan borsa şirketi patron bu hukuk firmasına ne isteseler verirdi, tabi cebinden değil azınlık payına sahip olduğu halde yönetttiği şirketten...
Günlük açığa satış hacminin toplam günlük hacme oranının en yüksek olduğu hisseler bankalar ve holdingler. Mesela SAHOL günlük işlem hacminin %47 sini yani hemen hemen yarısını açığa satışlar oluşturdu Cuma günü. Bu oran AKBNK ve KCHOL ün her birinde %38 idi. Tövbekar'ın ALARKO da %33 olmuş yani her 3 işlemin 1 i açığa satış kaynaklı.
ABD borsalarında açığa satışların günlük hacimdeki payı %20 civarında. Kriz zamanı bu oran %30 a çıkıyor. Nasdaq en yüksek açığa satış oranına sahip.
Bizim 30 endekste açığa satışların payı %30 civarında, 100 endekste ise %25 e yakın seyrediyor.
TH mesele açık değil adam her türlü işlemi yapabiliyor senin açık olarak yapılıp ama göremediklerin var. Ama benim attığım bültende açık yasak adam açık yapmış dahası atıyorum İn cin top oynayan hisselerde açık yapmış açık hiç omayan hisselerde ve sen bu kuruma 2 sene sonra göstermelik ceza veriyorsun. Ben sana o bültenden anladığımı söyleyeyim ;
6 şubat depremi ilk gün depo şartı var yani malını Ispat edemeyen satamıyor borsa yıkılmıyor sonra akşam bu depo şartını kaldırıyorsun 7 şubatta adam atıyorum bistte 600 hisse var alayını açığa vermiş. Yani kurumlar müşterilerine yasak olan bu hizmeti sağlamış. Burada çok ağır şeyler yazmak lazım cidden.Sosyal medyanın falan yıkılıyoo olması lazım.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri