şirketin arazileri arsaları diğer yatırımlarını bir tarafa bırakın;
MERAM ve CENALdeki % 50 ortaklığı su içinde 1 milyar dolar eder? etmiyor ayrı bir olay ama alamayız ayrı bir olay. Bir ara birileri yazmıştı PARSAN hissesi ile ilgili : hisselerin toplam değerine kapısını vermez diyorlardı... Eğer birkaç Nasrullah ayan tipi olsa, ya da bol paralı spekülatörlerimiz olsa o zaman hem bankalarda hem holdinglerde gerçek değerler oluşacaktır...
Sayın Tovbekar yazımı lütfen yanlış anlamayın.Değil nasrullah ayan 3 nasrullah ayan bulsanız 1 mlr dolar değil 3 ünde de 1 er mlr dolar olsa o halka açıklıkla hiç bir şey yapamaz.Mevcut SPk kanunu varken patronun canı istemedikçe hiç kimse bir şey yapamaz. Bilmiyorum GK falan katılıp patronla sohbet imkanınız oldu mu. Size tavsiyem bu ülkede oturup 3-5 dakika konuşmadığınız patronun şirketiyle ilgili böyle finansallar üzerinden analiz yapmayın. Hemde paranın bu kadar değerli olduğu ve patronların para sahiplerinin peşinde koştuğu bu düzende kimse uğraşmaz böyle şeylerle.
22 liraya pARSN aldığımda 24 liraya da SASA aldım.Aynen PARSN şöyle sağlam böyle sağlam diye onu tuttum SASA da 27-28 lerde zarar bir bilanço geldi çok iyi temel analist bir arkadaşım var ya dedi PARSN varken SASA ile ne işin var.27 liradan mı ne satıp onu da PARSN yaptım.USD bazında % 100 ü zor kazandım.Aldığım en sağlam hisse idi güya en az onda kazandım zamanımı en çok o aldı kafamı en çok o kurcaladı. Satma ve arkama bile bakmama sebebimde Tevfik Yamantürk.
ALARK gibi hisselerin değeri genel piyasada bir ralli olursa ortaya çıkar.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
sn zdxsoul,
benim param değerli, hepsi kuruş kuruş artırılmış, biriktirilmiş. SASAda finansman modeli hisseye çevrilebilir tahvil olduğu için ya ödeme yapacaksınız ya da sürekli hissenizin değerini yüksek tutacaksınız... PARSAN almadım ama bilen birinin deyişi idi...
ALARK almamın belki de borsadaki paramın tamamını bu hisseye gömmemin nedeni önce ucuzluğu idi... o zamanlar 20 cente veriyorlardı ve bir maaş zamanında 1000 lot civarında, daha da fazlası alınabiliyordu... şimdilerde temettüler bu ödemeleri karşıladı... o zamanlar yabancılar da bol miktarda hissede idiler... bize kazık atabilirler ama yabancıya daha zor diye düşündüğümü hatırlıyorum.
son bir kaç yıldır şirketin CEOsunun geçmişini biliyorum. bürokraside hesap uzmanlığı önemlidir. Şirketin yeni yatırım felsefesini ve özellikle yönetim kurulu başkanının bakış açılarını sanırım biliyorum ( ben katılmasam da güvendiğim insanların aktarımı ile). 2022de müthiş kazançlar oldu, 2023 te devam etti. bu paraları çar çur etmeyip şirketi dönüştürmeye çalışıyorlar. kendi adıma yatırım dönemim bittiği için ( emeklilikte maalesef) en azından birikimimi korumak ve böyle dönemlerde parayı iyi yönetebilenlere teslim etmek gerektiği için bu hissedeyim. 2028-2029 hedeflerini beklemeyi düşünüyorum ( bir sağlık vs problemim olmadıkça inşaAllah)...
evet sn Th belirtti halka açıklığın % 50 nin altında olması gerçek bir problem. ama imtiyazlı hisse senetleri ile % 90 açıklığı kontrol eden şirketlerimizi, A tipi hisselere 5 misli temettü veren hisselerimizi düşündükçe ümidimi koruyorum...
TRENDHOUND, Zdx&Lunar Soul, tovbekar, Mathias, ENGRANDMASTER.
Hepinize teşekkürler, bu topikte uzun zamandır harika beyin fırtınası oluyor.
Yer İmleri