https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/
Birleşme raporu madde 18 ayrılma hakkı kullanım fiyatı 31.24 lira olarak hesaplamış diyor, haberin kamuoyona açıklandığı tarih esas alınıyor denmekte. Rapor revize olup tekrar SPK'a başvurulduğuna göre yakındır.
Raporu detaylı inceleyip önemli detayları paylaşan olursa seviniriz.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Gemini 3 pro
Birleşmenin finansal etkilerini anlamak için sermaye yapısındaki değişimi ve dilüzyon (seyrelme) etkisini detaylandırmak gerekir. Yatırımcılar için en kritik soru şudur: "Hisse sayısının artması benim hissemin değerini düşürecek mi, yoksa yeni gelen varlıklar pastayı büyüterek payımı değerli mi kılacak?"
4.1. Sermaye Dilüzyonu ve Accretion/Dilution Analizi
Mevcut durumda 170.000.000 TL olan sermaye, 162.593.857,21 TL artırılarak 332.593.857,21 TL'ye çıkmaktadır. Bu, %95,64'lük bir sermaye artışına tekabül eder.
Matematiksel Seyrelme: Mevcut bir ARDYZ hissedarının şirketteki sahiplik oranı, yeni hisselerin ihracıyla birlikte yaklaşık yarı yarıya (%49 civarında) azalacaktır.
Ekonomik Etki (EPS Impact): Eğer İntron Bilişim'in yıllık net kârı, ARD Grup'un mevcut net kârına kıyasla %95'ten daha fazla bir artış sağlıyorsa, bu işlem "Hisse Başına Kârı Artırıcı" (Accretive) olacaktır.
Güncel Finansal Veriler: ARD Grup'un 2025 yılı 6 aylık bilançosunda net kârı 125.864.830 TL olarak açıklanmıştır. Bir önceki döneme göre (47 milyon TL) ciddi bir artış söz konusudur. Ancak, birleşmenin "accretive" olabilmesi için İntron'un da bu havuza en az ARD kadar, hatta daha fazla kâr katkısı sağlaması gerekmektedir. Uzman kuruluşun belirlediği %51'lik oran, İntron'un kârlılık ve varlık projeksiyonlarının bu beklentiyi desteklediğini ima etmektedir.
Yer İmleri