Originally Posted by
TRENDHOUND
Bir kaç gün önce halka arz olunan VAKFA ve PAHOL de bugün devasa işkem hacmi oldu, tedavüldeki lotların 2 katı hatta onu aşan günlük işlem hacmi söz konusu. Bu durum borsanın olağan akışına aykırıdır, hele halka açıklık oranının %20-25 olduğu göz önüne alınırsa. Manipülasyon incelemesi yapılması gerekir. Gelişmiş ülkelerdeki SPK muadili kurumlar böyle bir şey olduğunda hiç affetmez, manipülasyon bulursa yüz milyonlarca hatta milyar dolarlık cezaları yaoıştırır. Peki SPK bu 2 tahtayı incelemeye alır mı dersiniz? İşte bu olmaz, burası Türkiye. Hadi buna bir komplo teorisi uyduralım da içimiz rahat etsin.
PAHOL e hiç girmedim VAKFA 3. tavanda verdim.Ama VAKFA ya şaşırdım. Hele de her ikisinde de takas BEs ve yatırım fonlarında. Yatırım fonlarını bilmem de o halka arzlarda fecaat yaşanırsa BES olayı ?
Bir diğer konu yaw kardeşim 3 mlr + 6 mlr 9 mlr lık halka arza onay ilginç. Ertesi hafta halka arz onayı yapamıyorsun bir de. Ben bunu görünce açıkçası 9 mlr lık halka arza onay geldiğine göre piyasada bizim bilmediğimiz olumlu bir haber var diye de içimden geçirmedim değil.
Bugün HALKB tavan acaba açıkçı mı yakaladılar bu da bir hayli ilginç oldu.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri