Artan

50,60 10 18:10
155,10 10 18:10
11,55 10 18:10
13.622,50 9.99 18:10
13,43 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

4,77 -10 18:10
66,60 -10 18:10
6,40 -9.99 18:10
15,31 -9.99 18:10
82,10 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.842.464.081,50 18:10
6.247.549.422,94 18:10
6.027.012.246,57 18:10
5.114.424.935,79 18:10
5.095.291.413,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 584/584 İlkİlk ... 84484534574582583584
Arama sonucu : 4670 madde; 4,665 - 4,670 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,515
    Sn. Tövbekar bu durumun ALARK tahtasında nasıl bir etkiye sebep olması gerektiği hakkında yorumunuz nedir ? Tabiki olması gereken ile baskı ile gerçekleşen fark lı olacaktır. Ben Normal şartlarda ne beklemeliyiz anlamında sordum . Bu konuda forumda bulunan eskilerden de görüş almak isterim. Ben pozitif bir gelişme olduğunu biliyorum ama bunun ne kadarlık bir pozitif etki olduğunu hesaplayan birileri,nden de teyit amaçlı yorum bekliyorum.
    Saygılar,

Alıntı Originally Posted by cefaks Yazıyı Oku
    Alarko Holding AŞâ€â•nin (Şirket) geri alınan paylarından 18.000.000 TL tutarındaki payın, Kurulumuzun II-22.1 sayılı Geri
    Alınan Paylar Tebliği'nin 19 uncu maddesi gereğince fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı usullerine göre itfa edilmesi
    suretiyle 435.000.000 TL olan Şirketâ€â•in çıkarılmış sermayesinin 417.000.000 TL'ye indirilmesine onay verilmesi ve bu çerçevede
    Şirket esas sözleşmesinin “Sermaye†başlıklı 8 inci maddesinin tadil metnine Kurulumuzca uygun görüş verilmesi talebinin olumlu
    karşılanmasına karar verilmiştir.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

2.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Kesikli çizgi 97 civarıdır buraya ulaşırsa tekrar bakılır.
    Portföyünüzde ki hisseleri, Borsanın içinde bulunduğu döngüden bağımsız düşünmeniz sizi yanılgıya düşürebilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,210
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Sn. Tövbekar bu durumun ALARK tahtasında nasıl bir etkiye sebep olması gerektiği hakkında yorumunuz nedir ? Tabiki olması gereken ile baskı ile gerçekleşen fark lı olacaktır. Ben Normal şartlarda ne beklemeliyiz anlamında sordum . Bu konuda forumda bulunan eskilerden de görüş almak isterim. Ben pozitif bir gelişme olduğunu biliyorum ama bunun ne kadarlık bir pozitif etki olduğunu hesaplayan birileri,nden de teyit amaçlı yorum bekliyorum.
    Saygılar,
    sn bygeorge

sanırım bu durum Genel Kurul sonrası yürürlüğe girer Ana sözleşmenin onaylanması gerekiyor.
    geçmişte sanırım bu durumları yazdık... bu bizden çok büyük yatırımcının işine yarar. bizimki devede kulak kalır... Hissede yaklaşık % 5 oranında sermaye yakılıyor ve sermaye azaltılıyor. aslında 400 e düşürseler düz hesap olurdu...
    bana yaramasını şöyle söyleyeyim. hani benim bir hesabım var ya hisse başı 1 dolar kar daha önce hisse başı 1 dolar kar etmek için 435 milyon dolar kar etmesi gerekirken şimdi 417 milyon dolar kar etmesi gerekiyor... 18 milyon dolar öyle az bir para değil sadece ATTAŞ sanırım ancak o kadar kar edebiliyor aklımda yanlış kalmadıysa ( ya da 10 milyon dolar ). şirket keşke biraz daha sermaye yaksa ... sanırım sera ve diğer yatırımlar bittikten sonra bu duruma devam edebilirler.

ha bu durumun bir güzelliği daha var... bu hisseler halka açık hisselerden toplandı, yani halka açıklık düştü... geçen defa Vedat, Leyla ve Dalia satışı ve ondan önceki satıştan da bir kısmını şirket geri aldı... inşaAllah işleri düzelir de artık şu satışlar biter... LEyla ve Vedat Alaton Alvimedia için borçlanmışlardı. Dalia hanım da muhtemelen başka yatırımlar peşinde. sanırım artık öğrenmişlerdir en iyi yatırımın ALARK olduğunu...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,210
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn wuhanlı
    Türkiyede yanlış hatırlamıyorsam 3500 dönümlük sera arazisi satın alındı... çok hızlı başladılar ama hem kredilerde hem de piyasada problemler çıkmaya başlayınca biraz frene bastılar. ben daha yavaş hareket etmelerini bekliyordum... ama tohum, gübre, işleme tesisleri de bitti galiba...
    kendi adıma 2024 ve 2025 te yapılabilecek en iyi yatırımı yaptılar. arazi aldılar eldeki paraları verip... para döviz olarak kalsaydı zarardaydı, Tl mevduatta olsaydı enflasyon karşısında gene zararda olacaktı. kendi adınıza düşünün bakalım ya da ben kendi adıma düşündüğümü söyleyeyim...
    Şimdi bu seraları yapan kim ALSİM... bak sen ne hikmetse en kötü dönemlerde kendi işlerini yapıyor şirket... Sahi bu Ukraynadaki barış arkasından orada ve Rusyadaki restorasyondan pay alamaz mı ALSİM?
    yatırım yapacak halim olmasa da daha önce bazı ticari girişimlerimi yavaşlattım. borçlanma olmasa da hasbelkader alınmış bazı borçları tasfiye ettim. elimdeki gayrı menkulü yani araziyi satılığa çıkardım fiyatta anlaştık ama alıcı bir müteahhitti sanırım parayı toparlayamadı ya da kendi krizinden dolayı vazgeçti... elde olan yani çocuğa takılan altınları satsam mı diye düşündüm vazgeçtim. neyse neye yatırım yapacağımı bilemez hale geldim. çocuk için aylık hisse alımını yaptım. gerçekten yatırım yapılacak şeyler çok riskli idi...
    ALARK para ile otele coştu- vazgeçti iyi de yaptı...
    VENTURE yatırımları sürüyor mu bilmiyorum ama sanki Venture işi birilerinin oyun alanı gibi ve oralara sanki şahsi yatırım yapmak için proje topladılar. orada sanki bir iki unicorn çıktı diyorlardı ama sus pus olduk...
    sermaye piyasası yatırımı beklendiği gibi gitmedi... ama eğer hisseye girdiler ise ileride güzelleşebilir. bir de her yıl oraya ( venture ile birlikte) kaynak aktarımı yapılacaktı. sanırım yapılıyordur...
    MERAM yatırımları güzel gidiyor... 33 milyar varlık tabanı oluşmuş durumda... onun dışında hem Meram, hem CENAL yatırım yapmıyor ana şirketlere devrediyor...
    Havacılıkta anlaşma yapıldığı söylendi ama webinaeda sanki hiç haberimiz olmadı modundaydılar... ama bu durum yatırımın yapıldığını ve işlediğini gösteriyor...
    Gotion ile ilgili yatırımda piyasa darmadağın... enerji depolama ve diğer enerji işlerinde müthiş bir kaos var diye düşünüyorum. Çin piyasayı darmadağın yaptı korkarım yakında AB ve ülkemizde bazı şirketler zorlanmaya başlayacak. çin el attığı her konuyu bitiriyor ve kendi de bitiyor... bu yüzden yer arıyoruz, karar veriyoruz vs diyerek yavaştan alıyorlar. Ana firmadan alınan distribütörlük ile ihalelere girip piyasayı kokluyorlar.
    ALCARı çözemedim. iklimlendirme önemli bir alan ama çekiliyorlar mı yoksa bazı şeyler mi zorluyor anlayamadık hep birlikte...
    GYO kendi halinde ilerliyor ve bir şekilde Bodrumu da bitiriverdiler ya da üzereler...
    Arsa değerleme işleri sanki 2028 sonrasına kalacak... o zamana kadar hem Rİva biraz daha oturur, hem Antalya, hem Sarıyer arazileri için harcanacak fonlar tarım yatırımları kendi kendini finanse edeceği için geri dönen kaynaklardan yatırımları yapacaklar diye düşünüyorum...
    bu arada herhangi bir kur krizinde ALARK sadece ithalatçı değil aynı zamanda ihracatçı bir kurum oldu ve bu durum gitgide artacak...

Ha Kazakistan ise sanki kendi kendini finanse eder... orada yıllık gelir getiren bir BAKAD falan mı vardı ne... artık küçük miktarlara bakmıyorsak da oradan gelecek para Kazakistan seralarını tamamlar diye düşünüyorum...

Şimdi ben 2028 ve sonrası projeksiyonumu yaptım. bedavadan size bilgileri de verdim... ne siz zaten biliyor muydunuz, o zaman hatırlamış oldunuz. Helva yaparsanız gönderirsiniz artık...

Zinhar yatırım tavsiyesi değildir. herkes kendi bacağını yükseltsin...
    bu hissenetin haberi
    "1. ALTYAPI VE MÜTEAHHİTLİK DEVLERİ: YENİDEN İNŞA SÜRECİ
    Dünya Bankası ve uluslararası kurumların raporlarına göre, Ukrayna’nın altyapı hasarı yüz milyarlarca dolarla ifade ediliyor. Savaş bittiğinde ülke adeta dev bir şantiyeye dönüşecek. Türkiye’nin coğrafi yakınlığı ve Türk müteahhitlerinin bölgedeki tarihsel gücü, bu pastadan önemli bir pay alınmasını sağlayacaktır.

ENKA İnşaat (ENKAI) ve Tekfen Holding (TKFEN): Bu süreçte sadece konut değil; köprüler, otoyollar, enerji santralleri ve endüstriyel tesislerin inşası gerekecek. Uluslararası büyük projelerdeki deneyimi, güçlü nakit pozisyonu ve bölgeyi tanıması nedeniyle ENKA İnşaat, bu sürecin en güçlü adaylarından biri olarak öne çıkıyor. Benzer şekilde endüstriyel tesis ve altyapı projelerindeki yetkinliğiyle Tekfen Holding de takip listelerinde üst sıralarda yer alacaktır."

Bak sen ALSİM bu yollarda metrolarda ve sanayi yesislerinde yer almıyor demek ki...

5. Yine araştırmacı gazeteci Uğur Dündar gibi yeni şeyler buldum.1. si 130 dönüm alanda Genseed biber tohumunu üretip ekmişler 2.si de TC Tarım Orman Bakanlığında iki cins domates tohumu üretim izni almış şirketimiz Genseed.Bu ketumluk nedendir aklım almıyor.Elalemin en ufak bir gelişmesi olsa KAP atar köpürtürler haberi biz de tık yok.İzin 3 KASIM 2025

https://www.tarimorman.gov.tr/BUGEM/...03.10.2025.pdf

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,210
     Alıntı Originally Posted by fuma Yazıyı Oku
    Yine araştırmacı gazeteci Uğur Dündar gibi yeni şeyler buldum.1. si 130 dönüm alanda Genseed biber tohumunu üretip ekmişler 2.si de TC Tarım Orman Bakanlığında iki cins domates tohumu üretim izni almış şirketimiz Genseed.Bu ketumluk nedendir aklım almıyor.Elalemin en ufak bir gelişmesi olsa KAP atar köpürtürler haberi biz de tık yok.İzin 3 KASIM 2025

https://www.tarimorman.gov.tr/BUGEM/...03.10.2025.pdf
    tohumda bir ara sn 101 ilgileniyordu ( şimdilerde tam inşaat yapmaya başlamışken İrlanda, Gal ve Skoçlar ile Britishler arasındaki kavgalarda telef olmuş diyorlar), güzel bir aslında güzel gelişme... biberler ile ilgili ne4 denir bilemem...
    sanırım ketumluktan beklentilerin yönetilmesinden daha ziyade sanki Alvimediadan kara geçsek de onlarla biraz toplasak kaygısının olduğunu düşünüyorum. şirketin daha önceki 2022 3, çeyrek sonrasındaki webinarı ve arkasından olan olayları düşündüğümüzde şirkette birileri sanki yükselmesini istememekte. Yönetim kurulu başkanı ve CEO ne kadar gaza basmak isteseler de çelme takılıyor CEO ya ve birleri de YK başkanına etme abi diyor gibi...
    şimdilerde açıkçı avı tutmaz, GB nin nefesi yetmez diye düşünüyordum ki bugün son zamanlardaki alımlar sanki epey rahatsız etmekle birlikte, hem şirket içinde hem de kamudan destek alıyor gibi... kim bilir belki de başka ortaklar işe el atmışlardır...ama bazı şeylerin gerçeğe yaklaşmasında kendi adıma yabancı takaslarının epey bir yükselmesi gerekir diye düşünmekteyim. bakarsınız ciddi bir kredi ile ciddi bir satın alma gerçekleşir tabii ki hisseler teminat olabilir, ya da bir yabancı ortak çıkıverir...

zinhar yatırım tavsiyesi değildir üstü kapalı ifadeler aç tavuk-darı ambarı hususu olabilir.

son not: dün akşam maç hüsranı ile tv leri dolaşırken usta gazetecinin artist olduğu bir filme rastlamıştım. çok komikti... şimdi atıfı görünce gülümsedim.

Sayfa 584/584 İlkİlk ... 84484534574582583584

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •