Originally Posted by
tovbekar
bu arada örnek olsun diye yazıyorum... geçmişte sermaye yakma ile ilgili Türkiyede pek örnek olmadığı söylenmişti. işte yeni bir örnek ALARKO HOLDİNGTEN
". Alarko Holding AŞâ€™nin (Şirket) geri alınan paylarından 18.000.000 TL tutarındaki payın, Kurulumuzun II-22.1 sayılı Geri
Alınan Paylar Tebliği'nin 19 uncu maddesi gereğince fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı usullerine göre itfa edilmesi
suretiyle 435.000.000 TL olan Şirket’in çıkarılmış sermayesinin 417.000.000 TL'ye indirilmesine onay verilmesi ve bu çerçevede
Şirket esas sözleşmesinin “Sermaye†başlıklı 8 inci maddesinin tadil metnine Kurulumuzca uygun görüş verilmesi talebinin olumlu
karşılanmasına karar verilmiştir."
Bu girişimi diğer BİST şirketlerinin de uygulamaları gerekiyor bana göre, en başta da İSCTR. 2026 da 100 milyar TL den fazla net kar yazacak İşbankası. 2026 karının 3 te 2 sini hisse geri alımına yönlendirip aldığı hisseleri yaksın İşbankası aynen ALARKO gibi. Tedavüldeki hisselerin en az yarısını geri alsın derim. 4 milyar lot için 70 milyar TL harcar. Halka açıklık oranı %16 ya iner. Hatta çağrı yapsın, tedavüldekilerin hepsini toplasın, borsa kotundan çıksın. İleride çok daha avantajlı fiyattan geri döner. 30 milyar dolardan fazla ederi olan bu banka/holding gerçekte %75 iskonto ile işlem görüyor borsada. Siyasi nedenler yüzünden hisse baskı altında sürekli.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yer İmleri