BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
yatay menü bence,...
alıma onay geldi, ama bu onay yeni bir atakta bana kalırsa başlatmaz,...doldur boşalt yapar,..bu günü yatayda kapatır bence,
zaten satması da alması da bu saatte saçma,...10, 11 aralık gereği,..
bu tarihler gelene kadar çiğner veya tarihler yaklaşırken bir tuzağa çıkar
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
bu faiz indirimi banklar tarafından enflasyonda mana edilerek alındımı, alındı zaten,
bir kaç günlük sex bank hareketi bunu zaten gösterdi,..geriye kalan bence 10 aralıkta FED global taraf,
11 aralık ppk hava civa, bu iş oraya kalmaz,...FED sonrası sinyaller 11 aralığa devam eder, 10 aralık FED satılırsa satılır, alınırsa alınır,
yani gloabal satarsa burası Faiz indirdim de dese boş yapar,...çünkü global e faiz ödüyormusun evet,..borç yükün artarak devam ediyormu? yükümlülüklerin evet,..e senin buradaki indirimin dışa pansuman değil, içe pansuman,
buda ikiye ayrılır,...
1.ekonominde hadi inandık görece düzelme vardır ve herkes zaten buna oynuyorsa kurt kuş, ki manzara bir kaç gündür öyle, piyasalar bunun etrafına dizilmiş, her şey düzelmiş kabul edilecektir, sex bank ve marketçiler bu yönde start verdiler, çarşı pazarı etkileme gayretindeler,..
2.global satışa geçerse o halde senin bu faiz indirimlerin buna dışarıya hazırlık olsun diye çaktırmadan içeriyi bir nebze olsun rahatlatıcı mahiyette atılmış adımlar olabilir tarzında,..
bunu da sunuş tarzın şeklin 1.maddeden, bizde her şey iyi idi ama işte dışarısı şeklinde,..çünkü içerisi düzelmiş artık suçlu varmı yok, bir suçlu varsa o suçlu artık global suçlu,..
dolaysıyla buna globale bakmak isteyecekler birde, orada belli zaten,...indirim kaçınılmaz gibi, Powell bitik artık, gazını aldılar Powelin Trumpa artık direnemez,..
geriye tek kalan şey bir poztifliğin arifesinde SP 1500 taraflı süpriz de sayılabilecek bir satış dalgası, hiç beklenmeyen,
diğer türlü durum ise herkesin oynadığı,..kesin olan taraf,..
hani herkes her şeye kesin bakarken,...
FED in yerine ben bile biliyorsam hani,..her şey kesinmiş gibi biliniyorsa
imtiyazlı fonlar için yapılan sene sonu hareketleri burada kalem oynama ile enflasyon verisi + faiz indirim hikayesi ile sene sonu kapanış hikayesi yaratıldı , piyasa 18 kasımdan beri bunu fiyatladı hatta 200 baz bile 1 haftadır fiyatlanıyor , ama bu işi birde global tarafı var be ocak verilerinin yüksek gelmesi ve kendi takip ettiğim global anlamda verilerimle 150 baz yapabilir en fazla ha 100 de yaparsa şaşırmamçünkü türbülans bekliyorum globalle beraber
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Mehmet Şimşek açık açık söyledi:
İç pazarda ciddi bir durgunluk geliyor, şirketler ihracata yönelsin.
Yani tablo çok net:
Türkiye iç pazarında çarklar yavaşlayacak.
Parayı korumak ve büyütmek isteyen için yol küresel piyasalardan geçiyor.
İçeride bekleyen sürünür,
dışarıya açılan kazanır.
Daha ne kadar yavaşlasın arkadaş inşaat dışında herkes kan ağlıyor...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri