Artan

36,74 10 17:30
82,55 9.99 17:29
62,25 9.98 17:31
5,40 9.98 17:31
27,54 9.98 17:31
Artan Hisseler

Azalan

713,00 -9.97 17:31
20,16 -8.86 17:31
111,30 -8.85 17:31
49,64 -7.99 17:31
23,56 -7.75 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

18.355.532.557,70 17:31
16.896.101.944,95 17:31
14.965.247.837,40 17:31
10.361.792.088,50 17:31
8.883.398.023,75 17:31
Tüm Hisseler
Sayfa 210/210 İlkİlk ... 110160200208209210
Arama sonucu : 1678 madde; 1,673 - 1,678 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    Model: Pomeganın Meksika Jebla Tarzı Ortaklık Stratejisi

Pomeganın katkıları:

LFP batarya & ESS teknolojisi

Modül/paket üretim know-how

Hücre teknolojisi

Yazılım + EMS

Uluslararası proje deneyimi

Yerel ortağın katkıları:

Finansman ve teşvik erişimi

Yerel regülasyon desteği

Saha geliştirme + EPC kapasitesi

Satış & dağıtım ağı

Geniş müşteri portföyü

Bu model 4 aşamada uygulanır:

1) Ürün ihracatı 2) Distribütörlük

3) Ortak şirket (JV) 4) Montaj/üretim tesisi

Pomeganın Çin dışı enerji depolama (ESS + LFP batarya) alanına girmek isteyen ülkelerde, Meksika Jebla modeline benzer şekilde yerel ortakla ortak şirket kurabileceği ülkeler, fırsatlar ve potansiyel yerel partner listesi ?

MODEL: Meksika Jebla Tipi Ortaklık Nedir?

Pomega Teknoloji, ürün, know-how, üretim uzmanlığı
    Yerel Ortak Finansman, saha bilgisi, satış dağıtımı, regülasyon uyumu, yerel network

Aşamalar:

İhracat + distribütörlük

Ortak şirket (JV) kurulumu

Montaj/entegrasyon tesisi

Orta vadede modül / paket üretimi

Uzun vadede hücre / batarya fabrikası (GWh kapasite)

Pomega için En Uygun Jebla Benzeri Ortak Tipi Nedir?

Enerji yatırımı yapan + depolamaya yeni girmek isteyen + finansman gücü olan yerel şirket
    Devlet bağlantısı olan ya da ulusal dağıtım şirketi
    EPC / proje geliştirici şirket
    Büyük endüstri şirketleri (yüksek elektrik tüketen)

Pomeganın Aynı Modelle Girebileceği Ülke Listesi (Öncelik Sırasıyla)

2. Pomeganın Aynı Modelle Girebileceği Ülke Listesi (Öncelik Sırasıyla)

Aşağıdaki sıralama;

enerji depolama ihtiyacı,

Çin dışı tedarik arayışı,

yerli ortak bulma kolaylığı,

regülasyon dostu ortam
    kriterleriyle yapılmıştır.

1. ABD (çok yüksek potansiyel)

ABD Çin dışı LFP üretim & depolama tedarikçisi arayışında en kritik pazar.

Olası ortaklar:

NextEra Energy (ABDnin en büyük yenilenebilir üreticisi)

AES Corporation (ESS alanında global lider)

Fluence Energy (ESS sistem entegratörü)

Invenergy

ENGIE North America

One Energy

Pomega ABDde zaten adım attı JV modeli için ek kapılar açık.

2. Brezilya (yüksek potansiyel)

Çin etkisini azaltmak isteyen Latin Amerika ülkeleri arasında en büyük pazar.

Olası ortaklar:

Neoenergia (Iberdrola)

EDP Brasil

CPFL Energia

Cemig

Vale / Gerdau (endüstriyel depolama için)

WEG ise JV için uygun değil ama entegrasyon partneri olarak uygun.

3. Hindistan (çok yüksek potansiyel)

Hükümet yerli üretim istiyor, Çine bağımlılığı azaltmaya çalışıyor.

Olası ortaklar:

Tata Power

Adani Green Energy

ReNew Power

JSW Energy

Mahindra Group (enerji kolu)

Bu pazar Pomega için çok stratejik çünkü yerli batarya üretimi devlet tarafından zorunlu hale getiriliyor.

4. Suudi Arabistan (yüksek potansiyel)

Vizyon 2030 kapsamında Çin dışı batarya yatırımları için büyük teşvikler var.

Olası ortaklar:

ACWA Power

NEOM Energy

Aramco Ventures (enerji teknolojileri yatırımı)

Alfanar

Devlet fonları ile JV modeli çok kolay kurulabilir.

5. Birleşik Arap Emirlikleri (Birleşik Pazar yüksek potansiyel)

Çine alternatif tedarik arıyorlar.

Olası partnerler:

Masdar Clean Energy

TAQA

DEWA (Dubai Electricity & Water Authority)

6. Avustralya (yüksek depolama ihtiyacı)

Dünyanın en büyük güneş + depolama pazarlarından biri.

Olası partnerler:

Origin Energy

AGL Energy

Fortescue Future Industries (FFI)

Zen Energy

7. Güney Afrika (yüksek potansiyel)

Eskomun enerji krizleri nedeniyle depolamaya çok yüksek talep var.

Olası partnerler:

Eskom

Sasol

Anglo American (maden sektörü için depolama)

Mulilo Energy

8. Kanada (yeni pazar, teşvik güçlü)

ABD kadar büyük değil ama Çin dışı batarya tedarikine odaklanmış.

Olası partnerler:

Hydro One

Ontario Power Generation (OPG)

Brookfield Renewable

Pomega, Meksika Jebla modelini ABD, Brezilya, Hindistan ve Körfez ülkelerinde çok başarıyla çoğaltabilir.
    Bu ülkelerde hem Çin dışı batarya tedariki talebi var hem de büyük yerel ortaklar mevcut.
    Sayın carizma bu yazdıklarınız çok güzel de şirketin bunlarla görüşme ve bağlantıları varmı önemli olan o ,bağlantı kurulanlar varmı bu ülkeler içerisinde

2. Pomega–ONE anlaşması, öncelikli olarak stratejik ve global ölçekte bir üretim-tedarik zinciri iş birliği olarak öne çıkıyor. Bu anlaşma çerçevesinde Pomega, Türkiye’deki Ankara Gigafabrikasında ONE tarafından tasarlanan 314 Ah LFP hücrelerini üretmekle sorumlu. Amaç, Çin dışı bir tedarik kaynağı yaratmak ve özellikle ABD pazarı başta olmak üzere global enerji depolama projelerine güvenilir bir batarya kaynağı sağlamaktır. Stratejik açıdan, bu anlaşma Pomega’yı küresel ölçekte bir üretici ve tedarikçi konumuna taşıyor. Operasyonel olarak, anlaşma hücre üretimi, kalite kontrol ve sertifikasyon süreçlerini kapsıyor; modül, paket ve ESS entegrasyonu ise ayrı bir aşama olarak planlanıyor. Finansal açıdan, anlaşma orta vadeli gelir ve uzun vadeli global pazar erişimi sağlıyor; yatırım riski nispeten orta seviyede, çünkü üretim altyapısı zaten mevcut ve tedarik zinciri esnekliği düşünülmüş durumda.

Buna karşın Pomega–Jebla/Meksika anlaşması, bölgesel operasyon ve pazar penetrasyonu odaklı bir iş birliği modeli. Bu anlaşma çerçevesinde Pomega, Jebla ile ortak bir şirket kurarak Meksika’da montaj ve ESS projeleri gerçekleştirecek. Stratejik açıdan, Jebla anlaşması Pomega’ya Meksika ve çevresindeki Latin Amerika pazarında yerel varlık ve proje geliştirme yeteneği kazandırıyor. Operasyonel olarak, anlaşma esas olarak orta ölçekli ESS projelerinin montajı, sistem entegrasyonu ve yerel satış kanallarının yönetimini kapsıyor; hücre üretimi ve büyük ölçekli tedarik zinciri ONE anlaşmasına kıyasla daha sınırlı. Finansal olarak ise Jebla anlaşması kısa vadeli gelir ve hızlı nakit akışı sağlarken, uzun vadeli küresel büyüme potansiyeli sınırlı; yatırım riski ise yeni JV kurulması ve yerel operasyonların yönetiminden dolayı daha yüksek.

Özetle, Pomega–ONE anlaşması stratejik, uzun vadeli ve global ölçekte bir üretim-tedarik zinciri adımı iken, Pomega–Jebla/Meksika anlaşması bölgesel, taktiksel ve yerel pazar odaklı bir iş birliği olarak öne çıkıyor. İkisi birbirini tamamlıyor; ONE anlaşması global konum ve üretim kapasitesini güçlendirirken, Jebla anlaşması Meksika ve çevresindeki pazarlarda hızlı pazar penetrasyonu ve kısa vadeli gelir fırsatları yaratıyor.

3. JEBLA/Meksika Modeline Göre Ülke Sıralaması

Bu modelde Pomeganın kriteri: yerel ortak bulma, bölgesel montaj & ESS projeleri, hızlı pazar girişleri.

Meksika Modelin örnek pazarı, JV + yerel montaj için ideal.

Brezilya Orta ve büyük ölçekli ESS projeleri için yerel partnerler (Neoenergia, EDP Brasil, CPFL) ile JV kurulabilir.

Hindistan Yerel ortaklarla montaj tesisleri, orta ölçekli depolama projeleri.

Güney Afrika Ulusal enerji krizinden dolayı orta ölçekli ESS projeleri.

Avustralya Yerel partnerlerle orta ölçekli ESS ve GES + depolama projeleri.

MENA (Suudi Arabistan, BAE) Mega projeler için JVler, orta ölçekli yerel projeler.

ONE Anlaşması Modeline Göre Ülke Sıralaması

Bu modelde Pomeganın kriteri: stratejik üretim kapasitesi, global tedarik zinciri, Çin dışı üretim alternatifi.

ABD Öncelikli pazar; NextEra, AES gibi stratejik partnerler ile global ESS projeleri.

Avrupa (Almanya, İspanya, Portekiz) Global üretim ve dağıtım, depolama projeleri için stratejik partnerler.

Hindistan Küresel üretim & yerel hücre/montaj kapasitesi için stratejik pazar.

Brezilya Global tedarik zinciri içinde ikinci üretim/montaj üssü potansiyeli.

Suudi Arabistan / BAE Yatırım teşvikleri ve mega projeler ile stratejik üretim & montaj potansiyeli.

Avustralya Uzun vadeli global ESS pazarına erişim için stratejik.

Jebla Modeli: Bölgesel, orta ölçekli projeler, hızlı gelir, yerel partner odaklı.

ONE Modeli: Stratejik, büyük ölçekli üretim, global pazar, uzun vadeli etkili.

Meksika ve Brezilya Jebla için kritik, ABD ve Hindistan ONE anlaşması için kritik.

4. WEGin Genel Ölçeği & Temel Veriler

WEG, 1961 yılında kurulmuş, merkezi Brezilyanın Jaraguá do Sul şehrinde bulunan
    küresel bir elektrik/elektronik ve endüstriyel ekipman üreticisidir.
    2024 itibarıyla WEGin dünya çapında ~47.500 çalışanı bulunuyor.
    Şirketin 2024 net geliri ise R$38,0 milyar (Brezilya reali) olarak açıklanmış.
    WEG, 17 ülkede üretim tesisine sahip ve ürünlerini 135ten fazla ülkede satıyor /

Üretim ve Teknoloji Kapasitesi Artışı
    WEGin üretim altyapısı: 17 ülkede üretim tesisleri ve 135+ ülkede satış dağıtımı
    mevcut.
    Avantaj: Pomega, LFP batarya modül/paket üretimi veya ESS entegrasyonu yaparken,
    WEGin hazır üretim altyapısından, global tedarik zincirinden ve mühendislik
    kapasitesinden faydalanabilir.
    Sonuç: Pomega, hızlı üretim ölçeklendirmesi ve kalite standardizasyonu sağlayabilir;
    yeni pazarlara hızlı giriş yapabilir.
    2Global Pazara Erişim
    WEGin yayılımı: ABD, Avrupa, Brezilya, Hindistan, Körfez ülkeleri gibi stratejik
    pazarlarda hali hazırda var.
    Avantaj: Pomega, WEGin mevcut müşteri ağı ve bölgesel varlığı sayesinde Çin dışı
    enerji depolama tedariki için global pazarlara daha hızlı ve düşük maliyetle ulaşabilir.
    Sonuç: Yeni pazar riskleri azalır; distribütörlük ve JV aşamalarını hızlandırır.
    3 Finansal ve Proje Desteği
    WEG, büyük ölçekli projeler ve EPC (engineering, procurement, construction)
    kapasitelerine sahip.
    Pomega, büyük proje finansmanı, EPC işbirliği ve saha geliştirme konusunda WEGin
    kaynaklarından faydalanabilir.
    Bu, özellikle ABD, Brezilya, Hindistan gibi yüksek maliyetli pazarlarda kritik bir avantaj
    sağlar.
    4 Endüstri ve Regülasyon Tecrübesi
    WEG in enerji, otomasyon ve endüstriyel projelerde uzun yıllara dayanan deneyimi,
    Pomeganın özellikle regülasyon uyumlu projeler ve yerel izinler konusunda hızlı
    hareket etmesini sağlar.
    Örnek: ABD veya ABde batarya üretimi için gerekli sertifikasyon, test ve güvenlik
    standartları konusunda WEG rehberlik sağlayabilir.

Ar-Ge ve Ürün Geliştirme
    WEGin Ar-Ge altyapısı ve mühendislik yetenekleri sayesinde Pomega:
    LFP hücre teknolojisini daha yüksek verim ve güvenlik ile üretme,
    ESS sistem entegrasyonunu optimize etme,
    Yeni enerji depolama çözümleri geliştirme şansına sahip olur.
    Özellikle yüksek enerji yoğunluklu modüller, BESS yazılım ve EMS entegrasyonu
    alanında sinerji yaratabilir.
    6Stratejik Konumlandırma ve Marka Gücü
    WEG, global enerji ve sanayi markası olarak biliniyor. Pomega ile ortaklık,:
    Pomeganın güvenilirlik algısını artırır,
    Çin dışı batarya tedarikçisi olarak pazarda daha güçlü bir konum sağlar,
    Büyük kurumsal müşteriler ve devlet projeleri için referans ve itibar sağlar.

Ürün portföyü oldukça geniş: endüstriyel motorlar ve sürücüler, jeneratörler,
    jeneratör/türbin sistemleri, transformatörler, otomasyon ve elektrik-elektronik
    ekipmanlardan, sanayi boyaları ve kaplamalara kadar uzanıyor.
    Yıllık üretim hacmi de iddialı: yılda yaklaşık 16 milyon motor üretimi yaptığı bilgisi
    veriliyor.
    Faaliyet Alanları & Global Varlık
    WEGin faaliyetleri çok çeşitli ve global:
    Endüstriyel elektrik elektronik ekipman: Elektrik motorları, sürücüler (drives),
    otomasyon ekipmanları vs.
    Enerji üretim / iletim / dağıtım çözümleri: Hidroelektrik, termik, rüzgâr, genel
    jeneratörler, transformatörler, sistem entegrasyonu vs.
    Tüketici / ticari motor & elektrik ekipmanları (örneğin tek fazlı motorlar,
    pompa/klima/pompa motorları vb.)
    Sanayi boyaları ve kaplamaları: Özellikle endüstriyel kullanım için boya/kaplama
    çözümleri.
    Bu çeşitlilik, WEGi sadece motor üreticisi olmaktan çıkarıp, geniş ölçekli
    enerji elektrikËœotomasyon & endüstri altyapısı grubu haline getiriyor

Küresel Varlık & Pazar Erişimi

WEG, tüm kıtalarda faaliyet gösteriyor üretim tesisleri 17 ülkede, ticari / satış /
    dağıtım ağı ise 135+ ülkeyi kapsıyor.
    Bu küresel varlık, WEGin hem büyük altyapı / enerji projelerinde, hem endüstriyel
    otomasyonda hem de küçük/orta ölçekli ticari/tüketici makinelerinde rekabet etmesini
    sağlıyor.
    Ürün portföyünün genişliği ve çeşitliliği, WEGi birçok sektörde stop solution (tek
    tedarikçi/çözüm sağlayıcı)yapıyor bu da büyük projelerde entegrasyon, bakım,
    otomasyon gibi konularda avantaj demek.
    Değerlendirme: WEG Ne Kadar Büyük?
    Eğer kriter olarak çalışan sayısı, gelir, üretim hacmi, global yayılım ve ürün/iş alanı
    çeşitliliğini alırsak WEG gerçekten global çapta büyük bir sanayi grubu.
    47.500+ çalışanıyla büyük bir global sanayi şirketi.
    135 ten fazla ülkeye ürün/hizmet sunuyor olması global erişim ve pazar çeşitliliği.
    17 ülkede üretim tesisi üretim coğrafi çeşitliliği, tedarik güvenliği, lokal adaptasyon
    yeteneği.
    Enerji, otomasyon, endüstri, altyapı gibi kritik sektörlerde faaliyet yüksek teknolojili
    altyapı ve endüstriyel müşteri tabanı.

5.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    Sayın carizma bu yazdıklarınız çok güzel de şirketin bunlarla görüşme ve bağlantıları varmı önemli olan o ,bağlantı kurulanlar varmı bu ülkeler içerisinde
    Nevriz kaç kişi uyardı hiçmi araştırmadın bunlar güvenlerini tamamen kaybetti bir çok kişi artık mecburiyetten hisse taşıyor

6.  Alıntı Originally Posted by Ebrar Yazıyı Oku
    Nevriz kaç kişi uyardı hiçmi araştırmadın bunlar güvenlerini tamamen kaybetti bir çok kişi artık mecburiyetten hisse taşıyor
    Aksine çok araştırdım ,şirketi çok iyi araştırdım her genel kuruluna katılır direk Sami beyin kendisinden orada bilgi alırım kafamdaki tüm soruları sorar cevabını alırım kimseyi etkllemek amacıyla yazmıyorum .kendi inancıma göre geleceği bist içinde en parlak kağıt olacaktır ,bu şirketi bu gün için değil bir yıl sonrası için aldım sonraki yıllar için burada fiyat tahminimi yazssam inanılmayacağından ve kimseyi etkilemek istemediğimden yazmak istemedim ,ama ben inanarak buradayım.
    ben kaç kişilere göre değil kendi hesaplarıma göre borsada alım satım yaparım ,uyarınız için genede teşekkür ederim

Sayfa 210/210 İlkİlk ... 110160200208209210

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •