Dedikodular gırla gidiyor. TERA bir TR bankası satın alacakmış. En büyük aday da YKBNK. Aman dikkat, sadece bir dedikodudur.
Dedikodular gırla gidiyor. TERA bir TR bankası satın alacakmış. En büyük aday da YKBNK. Aman dikkat, sadece bir dedikodudur.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Sadece bir genel tablo çiziyor ve churning olayına bakıyorum. Şahsen takastaki alım satımları kimin yaptığı, hangi kurumun ne kadar pozisyon taşıdığı beni ilgilendirmiyor. Bu rakamlara zaten güven duyulamaz, takastaki alım satım ve taşınan pozisyon bilgileri yanıltıcıdır, bunların analizi ile hiç bir yere varılamaz.
Olabilir tabi ama şu kadarını söylim. Mesela NASDAQ yüzde 2 verdiler mi takio ettiğim chipçi AI cilerin içinden geçiyorlar. Paldır küldür böyle. Yüzde 4-5-6 lar havada uçuyor.Hiç biri direnemiyor. FUtureler kırmızıya döndü açılışdan önce alayı pre market de dağıldı. Orada da bir garip endeks müh. devrede yani son zamanlarda.
Ben işlemlerimi takasa ve değişimine göre değil fiyat hareketine göre yapıyorum. Bugün var olan yarın başkasının eline devredilebilir. Bugün elinde hiç mal olmayan yarın alabilir. Elinde olan bir şeye kızıp komple boşaltabilir. Fiyat davranışı ne, benim için önemli olan o. Only price pays!... Takas olayının bir çok şeyi perdeleme ve yanıltma özelliği de olabilir. Konu açılmışken sofrada tuzum olsun dedim sadece, geyik muhabbeti.![]()
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Çok doğru. Fiyat, volatilite ve hacim en önemli göstergeler. Risk göstergeleri olan beta, standart sapma ve entropi zaten volatilite ile bağlantılı.
"Takas olayının bir çok şeyi perdeleme ve yanıltma özelliği de olabilir" diyorsun ve ben de tam olarak bu pencereden bakıyorum. Bu yüzden de takasların hiç bir kıymeti harbiyesinin olmadığına inanıyorum.
TH cim yapma etme örnekleme doğru değil. . AKBNK 1 mlr lot el değiştirsin takriben 2 hafta falan tavan tavan gider. Adam 60 mlr ı yani 1,5 mlr doları oraya bağlayıp sana bana 60 tan alma imkanı vermez.
VAKFA da yeni halka arz olmasa 20-25 mln ama bence bir 50 mln lot falan ancak el değiştirmiştir. Hatta dofrb ve ECOGR ye göre çok başarısız bir halka arz o da niye şahsın değil ondan.
Bir örnekleme daha yapayım DSTKF normal günde 3-4 mln hacim bugün taban olmuş 32 bin lot hacim.Sen anla yani bu hacim işinin ne kadarı yalan.
Sen güven bu kardeşine bu konularda. Sanırım sen yurt dışı gibi düşünüyorsun.
Bir örnek daha vereyim cebine 5-10 mln koyup sırf tahtalara robot tetiklettirip para kazanmak için girenler var.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Her biri 40-50 trilyon değerinde olan bu piyasalarda endeks mühendisliği yapmak mümkün değildir. BİST desen anlarım, piyasa değeri bunların %1 i bile değil, ortalama halka açıklık oranı burada sadece %30. BİST'te endeks mühendisliği mümkün ama orada na mümkün. Senin komplo teorilerin sınır tanımıyor Mathias.
Yer İmleri