Artan

11,11 10 18:10
71,05 9.98 18:10
48,50 9.98 18:10
12,36 9.96 18:10
41,52 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

47,44 -9.98 18:10
439,75 -9.98 18:10
102,20 -9.96 18:10
238,50 -9.74 18:10
49,50 -8.5 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.361.813.303,76 18:10
9.026.347.178,19 18:10
8.881.048.352,85 18:10
8.429.581.264,75 18:10
8.188.687.342,34 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 523/523 İlkİlk ... 23423473513521522523
Arama sonucu : 4184 madde; 4,177 - 4,184 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,245
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Adam 1811-1813 yılları arasında seyahat etmiş, onu nereden bilecek. O zaman gezip gördüklerini anlatıyor. Sen de amma soru sordun abi ya. Caniklioğullarına ne olduğunu nasıl bilsin?
    canikler silah yapmakta idiler. yani o dönemlerin hem aşiret hem de sanayisi ve çok güçlüler... ama ne hikmetse Osmanlıya silah satan tröstlerin silahlarını kontrol ettiren padişah bilirkişi olarak bunları atıyor. tabii ki silahların ihtiyacı karşılayamayacağı ve teknik şartnamedeki silahlar olmadığını söylediklerinde arada komisyon alan vüzera silah üretim tezgahlarını ( padişahın hoşuna gidiyor ve üretimi siz yapın diyerek İstanbulda bir fabrika açtırıyor caniklere) önce mahvediyorlar, sonra tüm aşireti ülkenin her tarafına sürdürüyorlar... bugün ülkenin bir çok yerinde canikler olmasının sebebi budur.
    tarih bir noktanın fotoürafını çekiyor ama sonrasında olanlar...

2. TERA & Bank Of kankamıdır nedir? Sayın Tovbekar bunalt sevgili Th yi. Th bak bende % 80-85 saf türk % 15-20 çerkezlik var.

Çerkez köküm nerelere ulaşıyor borsada işim bitince inşallah aklımda o iş var incider mı ne yaptın girdin bu konulara anlamadım.

Herkese iyi akşamlar.

11182 üzeri kapanış bugünlük yeterli.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    VAKFA da neler oluyor? Son 2 haftalık hacim 1.5 milyar lotu aştı. Şirket 25 milyon lotluk hisse geri alımı yaptı destek babında. Tedavüldeki lotlar 200 milyona indi. Bunun da yarısı serbest dolaşımda yani 100 milyon lot. Adamlar serbest dolaşımdaki lotların hepsini toplamaya mı çalışıyor? Squeeze mi yapacaklar?
    KAP: VAKFA [ ] VAKIF FAKTORİNG A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1524848

https://kapatt.matriksdata.com/40283...9afe318ccc30e6

Kar veya Zarar 1,458,990,000
    ''yalnız olmak, yanlış yerde olmaktan iyidir.''

4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    canikler silah yapmakta idiler. yani o dönemlerin hem aşiret hem de sanayisi ve çok güçlüler... ama ne hikmetse Osmanlıya silah satan tröstlerin silahlarını kontrol ettiren padişah bilirkişi olarak bunları atıyor. tabii ki silahların ihtiyacı karşılayamayacağı ve teknik şartnamedeki silahlar olmadığını söylediklerinde arada komisyon alan vüzera silah üretim tezgahlarını ( padişahın hoşuna gidiyor ve üretimi siz yapın diyerek İstanbulda bir fabrika açtırıyor caniklere) önce mahvediyorlar, sonra tüm aşireti ülkenin her tarafına sürdürüyorlar... bugün ülkenin bir çok yerinde canikler olmasının sebebi budur.
    SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketlerinden AEI Systems, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek Land Warfare Europe 2025'e sponsor oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, etkinlik NATO ve Avrupa ülkelerinin savunma yetkilileriyle sektörün önde gelen karar vericilerini bir araya getirecek. SYS Grubu etkinlikte SYS Grup Genel Müdürü Cahit Utku Aral temsil edecek.

Bu yılki etkinlik, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Avrupa'da hızla artan savunma harcamalarıyla Baltık bölgesinin kıtanın güvenliği açısından kazandığı kritik rol üzerine şekillendi.

SYS Grup, AEI Systems, CANiK ve UNIROBOTICS markalarıyla oluşturduğu entegre savunma ekosistemi sayesinde, bölgenin modern kara kuvvetleri ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ateş gücü çözümlerini tanıtacak.

Grup, başta 30Ã-113mm VENOM LR olmak üzere orta kalibre top sistemleri, TRAKON serisi uzaktan komutalı silah sistemleri ve CANiK'in hafif silah ürün ailesiyle modern ordular için kapsamlı, modüler ve ITAR-free çözümler sunuyor.

Litvanya, SYS Grup için son dönemde stratejik bir buluşma merkezi haline geldi. Geçen aylarda grup şirketlerinden UNIROBOTICS, Litvanya'da gerçekleştirilen bir atışlı demo faaliyetine katılarak sergilediği performansla bölgedeki savunma otoritelerinden tam not aldı.

SYS Grup, Land Warfare Europe 2025 ile bu başarıyı daha da ileri taşımayı ve Baltık ülkeleriyle işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyor.

- Dünyanın en düşük geri tepmeli 30 mm top sistemi

AEI Systems'in etkinlikte ön plana çıkaracağı 30Ã-113mm VENOM LR, dünyanın en düşük geri tepmeli 30 mm top sistemi olarak dikkati çekiyor.

Ayarlanabilir atım hızı seçenekleri, yüksek hassasiyet kabiliyeti ve ITAR-free olması sayesinde kara, deniz ve insansız platformlara kolaylıkla ve en çabuk termi sürelerinde entegre edilebilen VENOM LR, modern muharebe ortamında en mobil platformlarda etkili ateş gücü ihtiyacına doğrudan karşılık veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SYS Grup Genel Müdürü Aral, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası savunma dengelerinin yeniden şekillendiğini belirtti.

Avrupa'da artan savunma yatırımlarının özellikle Baltık bölgesinde yeni işbirlikleri için büyük fırsatlar sunduğunun altını çizen Aral, şunları kaydetti:

"SYS Grup olarak, CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS firmalarımızla modern orduların ihtiyaç duyduğu modüler, güvenilir ve ITAR-free çözümler sunuyoruz. Türkiye ve Birleşik Krallık'taki üretim altyapılarımızla müttefik ülkelerin savunma kabiliyetlerine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Land Warfare Europe 2025 boyunca sunacağımız entegrasyon mühendisliği kabiliyetleri, modüler silah çözümleri ve operasyonel etkinliği artıran teknolojilerle de Baltık bölgesinin savunma ihtiyaçlarına yönelik güçlü ve sürdürülebilir çözüm ortaklıklarını destekleme irademizi bir kez daha ortaya koyacağız."

Kaynak : Anadolu Ajansı

__________________________________________________ _________

Canik ailesi kimdir?
    Anadolu Selçuklu Devleti'nin uçlarında yaşayan Türkmen boyları, yarı bağımsız beylikler oluşturmuşlardır. Doğu Karadeniz bölgesinde Eretna Beyliği'nin sözde vasalları olan bir dizi küçük beylik ortaya çıktı. Tarihçiler bu beyliklerin hepsini Canik Beylikleri olarak adlandırmaktadır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Canik_...rmaktad%C4%B1r.
    ''yalnız olmak, yanlış yerde olmaktan iyidir.''

5.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    TERA & Bank Of kankamıdır nedir? Sayın Tovbekar bunalt sevgili Th yi. Th bak bende % 80-85 saf türk % 15-20 çerkezlik var.

Çerkez köküm nerelere ulaşıyor borsada işim bitince inşallah aklımda o iş var incider mı ne yaptın girdin bu konulara anlamadım.
    Zdx sen benim hanımla ayni kökenlisin. Rizeli ama hem ana hem baba tarafından Kafkasya Çerkez kökenli hanım. Abi nedir bu çerkezlerden çektiğim. AKP liyim diye beni dövmeye kalkıyor. Hani ufak tefek olsam neyse, 1.90 a yakın boyum var 80 kiloyum atletik yapılıyım. Benim Çerkez hatun dövecek beni neredeyse. Acayip kinci bunlar, ayrıca dibine kadar inatlar. Fil hafızaları var, yamukluk yaptın mı asla unutmazlar, aradan 50 yıl geçse bile.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

6.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    KAP: VAKFA [ ] VAKIF FAKTORİNG A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1524848

https://kapatt.matriksdata.com/40283...9afe318ccc30e6

Kar veya Zarar 1,458,990,000
    9 aylık bilanço açıklandı. 1.41 milyar TL net kar var 9 ayda. Yılı 2 milyar TL gibi net karla kapatır yani FK sı 6. Özsermayesi 5.8 milyar TL ama halka arz öncesi rakam bu. Sermaye 50 milyon TL artırıldı, 50 milyon hisse 14.20 den halka arzda satılıp buradan gelen para özsermayeye eklendi. Defter değeri o zaman 6.5 milyar TL eder. 500 milyon TL 4. çeyrek karını da eklersen defter değer 2025 sonu itibariyle 7 milyar TL. PDDD rasyosu 1.65 ediyor. Ayni sektördeki DSTKF ye oranla, VAKFA kelepir gözüküyor çünkü DSTKF nin FK sı 60, PDDD si 17 yani VAKFA nın 10 katı.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    9 aylık bilanço açıklandı. 1.41 milyar TL net kar var 9 ayda. Yılı 2 milyar TL gibi net karla kapatır yani FK sı 6. Özsermayesi 5.8 milyar TL ama halka arz öncesi rakam bu. Sermaye 50 milyon TL artırıldı, 50 milyon hisse 14.20 den halka arzda satılıp buradan gelen para özsermayeye eklendi. Defter değeri o zaman 6.5 milyar TL eder. 500 milyon TL 4. çeyrek karını da eklersen defter değer 2025 sonu itibariyle 7 milyar TL. PDDD rasyosu 1.65 ediyor. Ayni sektördeki DSTKF ye oranla, VAKFA kelepir gözüküyor çünkü DSTKF nin FK sı 60, PDDD si 17 yani VAKFA nın 10 katı.
    6 aylık net karı 881 milyon TL idi. Demek ki VAKFA 3. çeyrekte 3 ayda 533 milyon TL net kar elde etmiş. 2. çeyrek itibariyle defter değeri 5.28 milyar TL imiş, 3. çeyrek net karı olduğu gibi özsermayeye dahil edilip 5.8 milyar TL ye çıkmış 3. çeyrek itibariyle. 2025 sonu itibariyle de defter değeri 5.8+0.5+0.7=7 milyar olacak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,245
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    tabii o dönemde silah sanayiine vurulan darbenin ve neredeyse Osmanlının yıkılmasının ardında kim olabilir bilemiyorum ... tarihte seyyahların çoğunluğu da durumu yerinde görmek isteyenler desek fazla mı ağır kaçacak ? neyse sn zdx i bekleyelim bakalım o neler diyecek. Kökeninin bir tardı Kırım harbi sonrasında bir kısmı da 93 harbi sonrasında gelmişler anavatana desek. tabii ilk gelenler yanında ikinciler felaket ile gelmişler sanırım...

Sayfa 523/523 İlkİlk ... 23423473513521522523

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •