12:10 ANALİZİ: SAHANIN RÖNTGENİ
1. AKD (Takas) SAVAŞI: "BOFA BANKALARI DOĞRUYOR"
Net Durum (Ekran 1): Piyasada -724 Milyon TL net para çıkışı var.
Başrol: Bank of America (BofA), -1.76 Milyar TL net satışla masayı deviriyor.
Hedef: Satışlar genele yaygın değil, "Nokta Atışı" yapılıyor. Ekran 2'ye bak:
YKBNK: -572 Milyon TL (BofA satıyor)
ISCTR: -539 Milyon TL (BofA satıyor)
VAKBN & HALKB: Ağır darbe alıyorlar.
Anlamı: BofA, sabahki endeks yükselişini, elindeki banka hisselerini "yüksek fiyattan" yerli yatırımcının (Garanti ve Ziraat) kucağına bırakmak için kullandı.
2. SAVUNMA HATTI: "THY VE BİM İLE ENDEKSİ TUTMA ÇABASI"
Ekran 3 (Para Girişi) ilginç bir detay veriyor. BofA bir yandan banka satarken, diğer elinle THYAO (+303 Milyon TL) ve BIMAS (+210 Milyon TL) topluyor.
Strateji: Buna "Endeks Mühendisliği" denir. Bankaları satarken endeks çökmesin diye THYAO ve BIMAS'ı "kriko" olarak kullanıyor. Bu sayede VİOP kontratını belli bir seviyede tutarak panik satışını engelliyor.
3. TEKNİK ANALİZ: "UÇURUM KENARI"
Gönderdiğin F_XU030 grafiği (Ekran 4) kritik. 12.509 zirvesinden sonra gelen satışlarla fiyat 12.466 seviyesinde, yani "Boyun Çizgisinde" duruyor.
Momentum: Aşağıdaki indikatör (Mavi Çizgi) kafasını yere çakmış. Alım iştahı kesilmiş.
12.450 Desteği: Burası son kale. Sarı yatay destek çizgisi burada. Eğer burası kırılırsa, sabahki "Gap" boşluğunu doldurmak için 12.380'e kadar kayabilir.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...51#post7126651
Ben yemeğe çıkıyorum mandadasuyoksana emanet buralar
https://www.youtube.com/watch?v=DYPE...hK6X7P&index=4
12447
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 37 kişi okumaktadır. (12 üye ve 25 ziyaretçi)
mert45, 2ileri1geri, akcay+, conan, indregandi, keremalkm+, loto, ozzy, snowdancer+, TIFIL+, volkan, YakupK
Hayat hoş gerisi boş
Pası görevdeyim ama hiç maaş konuşmadık… aile şirketiyiz biz falan diye öpmeyesin sonra
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
2 sene önce göklere çıkarılan ve uzmanlarca en fazla önerilen hisse,sabancının gözdesi KORDS
Dolar bazlı %75 düşmüş.Alın size UZMANLARA DANIŞARAK yatırım yapmak...
Her çarşamba tvde gördüğümüz uzman TUFAN ABİMİZ bakın ne yapmış...
SPK, Batıçim ve Batısöke pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırılması nedeniyle, Batıçim'in ortağı da olan İstanbul Portföy Yöneticisi Tufan Deriner'e 18 milyon 505 bin 450 TL ceza verdi.24 Eki 2025
![]()
Burada herkes para kazanma peşinde. Burası vahşi bir orman. Sevgi pıtırcığı ponçikleri ham yaparlar. Bu TV lerde en göz önündeki yorumcudan tut da forumda yazan en basit KY ye kadar geçerlidir . Herkes ama herkes kendi cebini düşünür. Hatta sen kaybedeceksin ki ben kazanim prensibi çalışır.
Bazen bazı hisse topiklerinde şöyle olacak böyle yükselecek tutanlar zengin olacak türünden yorumlar var. Israrla yapan kişileri görünce hemen etiketleyin "PAZARLAMACI"
Yer İmleri