Emlak crismis i daðýtmaya çalýþacaklar bugün. Hindi piþmesine az kaldý tut þunlarý
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Emlak crismis i daðýtmaya çalýþacaklar bugün. Hindi piþmesine az kaldý tut þunlarý
12:10 ANALÝZÝ: SAHANIN RÖNTGENÝ
1. AKD (Takas) SAVAÞI: "BOFA BANKALARI DOÐRUYOR"
Net Durum (Ekran 1): Piyasada -724 Milyon TL net para çýkýþý var.
Baþrol: Bank of America (BofA), -1.76 Milyar TL net satýþla masayý deviriyor.
Hedef: Satýþlar genele yaygýn deðil, "Nokta Atýþý" yapýlýyor. Ekran 2'ye bak:
YKBNK: -572 Milyon TL (BofA satýyor)
ISCTR: -539 Milyon TL (BofA satýyor)
VAKBN & HALKB: Aðýr darbe alýyorlar.
Anlamý: BofA, sabahki endeks yükseliþini, elindeki banka hisselerini "yüksek fiyattan" yerli yatýrýmcýnýn (Garanti ve Ziraat) kucaðýna býrakmak için kullandý.
2. SAVUNMA HATTI: "THY VE BÝM ÝLE ENDEKSÝ TUTMA ÇABASI"
Ekran 3 (Para Giriþi) ilginç bir detay veriyor. BofA bir yandan banka satarken, diðer elinle THYAO (+303 Milyon TL) ve BIMAS (+210 Milyon TL) topluyor.
Strateji: Buna "Endeks Mühendisliði" denir. Bankalarý satarken endeks çökmesin diye THYAO ve BIMAS'ý "kriko" olarak kullanýyor. Bu sayede VÝOP kontratýný belli bir seviyede tutarak panik satýþýný engelliyor.
3. TEKNÝK ANALÝZ: "UÇURUM KENARI"
Gönderdiðin F_XU030 grafiði (Ekran 4) kritik. 12.509 zirvesinden sonra gelen satýþlarla fiyat 12.466 seviyesinde, yani "Boyun Çizgisinde" duruyor.
Momentum: Aþaðýdaki indikatör (Mavi Çizgi) kafasýný yere çakmýþ. Alým iþtahý kesilmiþ.
12.450 Desteði: Burasý son kale. Sarý yatay destek çizgisi burada. Eðer burasý kýrýlýrsa, sabahki "Gap" boþluðunu doldurmak için 12.380'e kadar kayabilir.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...51#post7126651
Ben yemeðe çýkýyorum mandadasuyoksana emanet buralar
https://www.youtube.com/watch?v=DYPE...hK6X7P&index=4
12447
Baþlýða ait bilgiler
Bu baþlýðý þu anda 37 kiþi okumaktadýr. (12 üye ve 25 ziyaretçi)
mert45, 2ileri1geri, akcay+, conan, indregandi, keremalkm+, loto, ozzy, snowdancer+, TIFIL+, volkan, YakupK
Hayat hoþ gerisi boþ
Pasý görevdeyim ama hiç maaþ konuþmadýk… aile þirketiyiz biz falan diye öpmeyesin sonra
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Yer Ýmleri