Artan

10,57 9.99 16:03
4,52 9.98 16:02
6,95 9.97 16:05
14,78 9.97 16:03
216,20 9.97 16:04
Artan Hisseler

Azalan

61,75 -9.99 16:04
321,00 -9.96 16:05
52,20 -9.92 16:05
90,70 -9.66 16:05
13,47 -8.99 16:04
Azalan Hisseler

İşlem

9.835.087.159,18 16:05
8.075.322.310,58 16:05
8.024.587.906,23 16:05
5.232.345.710,00 16:05
4.307.804.267,50 16:05
Tüm Hisseler
Sayfa 219/219 İlkİlk ... 119169209217218219
Arama sonucu : 1752 madde; 1,745 - 1,752 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Türkiye 40 yılın en sert faiz şokunu yaşadı.

Faizler %15 ---> %65

Kredi muslukları kapandı

Refinansman maliyeti 4 kat arttı

Tüm yatırım şirketleri zorlandı (GESAN, ASTOR, QUAGR, HUNER, hepsi)

Kontrolmatikin hatası yanlış zamanda borçlanmak değil.

Hata Türkiyenin para politikasını öngörememekti.

Ama bunu kim öngördü?
    Hiç kimse.

2. Kritik nokta şu:

Pomega hücre satmaya başladığı an, bu şirket FAVÖK patlaması yaşar.

3.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    Türkiye 40 yılın en sert faiz şokunu yaşadı.

Faizler %15 ---> %65

Kredi muslukları kapandı

Refinansman maliyeti 4 kat arttı

Tüm yatırım şirketleri zorlandı (GESAN, ASTOR, QUAGR, HUNER, hepsi)

Kontrolmatikin hatası yanlış zamanda borçlanmak değil.

Hata Türkiyenin para politikasını öngörememekti.

Ama bunu kim öngördü?
    Hiç kimse.
    Bu gerçeği dün bende yazdım ülke zangır zangır yanlış ekonomik yönetimle deprem yaşarken şirketlerin yara bere alması kaçınılmazdı .zorlu gibi bir grup bile batma noktasına gelmişse kurtulmak için zincirlikuyudaki rezidanslarını satışa çıkardığı söyleniyor ,varın gerisini siz düşünün meselede zaten böyle bir yönetimin duvara toslayacağını görememeleridir eleştirdiğim , ancak bu kadar kusur kadı kızndada olur herkes mahvoldu sadece şirketler değil acı olan durumun devam etmesi, kontrolmatiğin o nedenle bu satışla doğru yapıp kendisini cendereden kurtarması elbetteki doğru adımdır

4.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    Kritik nokta şu:

Pomega hücre satmaya başladığı an, bu şirket FAVÖK patlaması yaşar.
    asıl önemli olan para gerisi olağan gel gitler soru şu pomega hücre satışına ne zaman başlayacak yani paranın kokusundan haber ver sayın carizma para ,para ,para
    sen o zaman bu gün üzülen kontrolmatik yatırımcısını nasıl göbek attığını gör

5. Bu arada bir konuya açıklık getireyim ben şirketin geleceğine son derece güvenen ve şirketi çok iyi tanıdığına inanan özellikle bir çok kişinin beğenmediği gerek sami beyle gerek ömer beyle genel kurullarda konuşan onların son derece dürüst olduğuna ve ellerindeki tüm imkanlarla canla başla Türkiye için çalıştıklarına inandığım için burada olumlu yazılar yazmaktayım her şeye rağmen şirketin tüm borsa şirketleri içinde bir yıldız olacağına inanıyorum gelecek bilançolarının tüpraş thy enka kchol sahol ve bankalarla yarışacağına inanıyorum .
    şimdi sizlerde eleştrebilirsiniz belki benim göremediklerim vardır önemli olan biribirimize hakaret etmeden saygıyla paylaşımlar yapabilmektir . sami bey hisseleri satıp gidip barda pavyonda dünya seyahatlerinde yese haklısınız şunun görülmesi lazım gerek sami bey gerek ömer bey defalarca şirkete fazissiz kullanılmak üzere ceplerinden büyük paralar koydular en son ikisi hatırladığım kadarıyla ikişerden dört milyar koydular şimdi soru şu ne için yaptılar bu fedakarlığı çünkü az para değil bana böyle yapan başka bir patron gösterebilirmisiniz
    bu vesile ile şunu özellikle belirtmek isterim benim kişisel görüşlerimden dolayı alım satım yada tutma kararı vermeyin kendi kararınızı verin herkese saygı ve sevgiler

6. Bu arada son üç genel kurula katıldım ancak üzülerek şunu gördüm ,her şirket genel kurullarında katılan yatırımcılarından imza alır tutanaklar için ,o arada sayfalardaki diğer yatırımcılarıda sizin olduğunuz sayfada görebiliyorsunuz gördüğüm şuydu her üç genel kurulda;
    yerli yatıımcı çok az ve dişe dokunur lot sayıları yok beni üzense bir çok yabancı isim vardı ve lotları 1 milyon üzeri olan çok 850, 750 ,650 ve çoğuda milyon üstü kaba taslak yazdım ama hepsi en azı 550 bin lottu bizim yerlilerde iki tane 100 bin gördüm gerisi beş on en fzla yirmi bindi 250 ,750,1352 gibi neye üzüldüm yabancı bile bu kağıdı ta nereden keşfetmiş ama biz ülke olrak sahip çıkamamışız tıpkı meksikanın 400 milyonluk fırsat vermesi gibi biz ne yapmışız hantallıkla yapılması gereken onayları izinleri aylarca yıllarca sürmüş

7.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    Bu arada son üç genel kurula katıldım ancak üzülerek şunu gördüm ,her şirket genel kurullarında katılan yatırımcılarından imza alır tutanaklar için ,o arada sayfalardaki diğer yatırımcılarıda sizin olduğunuz sayfada görebiliyorsunuz gördüğüm şuydu her üç genel kurulda;
    yerli yatıımcı çok az ve dişe dokunur lot sayıları yok beni üzense bir çok yabancı isim vardı ve lotları 1 milyon üzeri olan çok 850, 750 ,650 ve çoğuda milyon üstü kaba taslak yazdım ama hepsi en azı 550 bin lottu bizim yerlilerde iki tane 100 bin gördüm gerisi beş on en fzla yirmi bindi 250 ,750,1352 gibi neye üzüldüm yabancı bile bu kağıdı ta nereden keşfetmiş ama biz ülke olrak sahip çıkamamışız tıpkı meksikanın 400 milyonluk fırsat vermesi gibi biz ne yapmışız hantallıkla yapılması gereken onayları izinleri aylarca yıllarca sürmüş
    Patron sirketine guvenmiyor surekli hisse satiyor. Sonra ky neden yok bu hissede...

Halka aciklik yuzde 80 olmus neredeyse suclu ky olmus.

8. en sonunda bütün hiislerini satıp gidecekse neden bu şirketi kurdular ,kurduklarında ve sonradan eklediklerinde daha çok para koydular

Sayfa 219/219 İlkİlk ... 119169209217218219

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •